Uživajte u novom dizajnu RFS-a, a sve vaše komentare i predloge možete ostaviti ovde.
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja nikad nebih pobjegao od Valeovog kit4p-a plivajuci zamajac je napravljen kao i sva novija kola samo da uzima pare iz dzepa,ovako stavi se ovo i pocines.Bilo je i auta sa dosta obrtnog momenta i prije plivajucih zamajaca pa im nista ne bi.
Ima li scenic 1.9 dci 2001 75kw 102ks plivajući zamajac?
Kao neko ko je se napatio sa plivajućim i nakon toga mnogo razgovarao sa majstorima i preprodavcima vozila, mogu da ti kažem da se loš zamajac (kada gasiš auto) - čuje kako udara (lupa) u predelu menjača. Preprodavci kada gledaju auto - po nekoliko puta ugase i upale auto (u tišini) i osluškuju da li se čuje udaranje zamajca. Takođe prvi simptom može biti kada je auto upaljen "na leru" - menja se zvuk kada stisneš i pustiš kvačilo (ovo može da bude do zamajca, a ne mora da znači, ali je svakako signal da nešto sa prenosom nije u redu).
Kada sam rešio svoj problem sa plivajućim, savetovano mi je da nikada na semaforu, u koloni ili na usponu ako zastajem ne držim auto na kvačilu, jer je to smrt za plivajući. Znači kada god možete, izbacite auto iz brzine ako stojite u mestu, ne "izvlačite" previše brzinu kada šaltate iz nižeg stepena u viši - jednom rečju, dizel je grub motor koji voli nežnu vožnju
Max. slobodan hod iznosi 14 °, a max. prazan hod (aksijalno, kod pritiska na obod) iznosi 1.6 mm. Ako je neznatno veci nije problematicno, ali ako je znacajno veci samo zamijena.