Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Terza

Sipao, al auto ide sa eko d jos bolje nego sa euro....   i manje trosi...          od sad i ja samo na mol i ed :D

Angel

Neverovatno ali smanjila se potrosnja od kad smo sipali na MOL-u! Ne znam dal bolje ide ali da manje trosi 1000% sam sigurna jer od nedelje uvece do danas nismo sipali ni kap a vozamo se po gradu bas bas  :blink:.
Jedini problem je taj sto MOL-a nema u ZR  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

A neka mamina drugarica koja je neki djavo i zna ljude, kaze da sipamo samo na MOLu zato sto imaju jako rigorozne kontrole i gorivo im je odlicno.

bokim80

Mislim da je ta pometnja sa nazivima jos uvek aktuelna, eko dizel je ustvari evrodizel sa 50mg sumpora, dok je evrodizel (pod tim nazivom) sa 10mg, na MOL-u cak ima naziv EuroMOL D5. A to je takodje taj evrodizel sa 10mg sumpora s'tim sto ima dodate neke aditive i poboljsan je, bar oni tako tvrde. Ja sipam iskljucivo samo na MOL-u, znaci 50km koliko mi treba do Kragujevca da bih sipao (uvek pun rezervoar), zrtvujem tih 4.5l tamo i nazad samo zarad toga da mi auto funkcionise sa kvalitetnim gorivom. :yes:

Malivuk612

malo pre sam se naje*ao svega po spisku likovima na EKO pumpi, kod Crvenkape...
kazem ja ED, za 1000, i odem da platim, baba kao "1000 din" ja se vracam u auto, merac na istom mestu gde je i bio... zovem ovog lika, on pocne da me ubedjuje da mi merac ne valja... ugl, sef kad je dosao i pogledao, kao sipajte sami 1000, ja sipam merac se odma popne gde treba... i kao da dodjem vcrs, da provere sve jos jednom, ako stvarno nije sipao, dobicu pun rezervoar u znak izvinjenja, i to od njegove plate...

stanco

nama dobro,a nikome zlo

Malivuk612

mislis, a?

da, tek kad sam postovao sam skontao koja je tema...

ddacha

Šta se tačno menja na velikom servisu? Znam da su to kaiševi (zupčasti i klinasti), pumpa za vodu (nije obavezno ako je dobra, ali poželjno je ako se može), ali nisam siguran za španere, rolere... Gledam cenovnik Euroaut-a, tamo postoji:

- roler kanalnog remena (10400)
- španer kanalnog remena (7400)
- španer zupčastog remena (3680)

Ako na ovo dodamo cenu pumpe i kaiševa, pa onda rad, to prelazi cenu velikog servisa i u ovlaščenom servisu. Imam utisak da se nešto od ovoga ne menja, možda baš ovaj najskuplji roler?

Click

svi roleri, svi spaneri i svi kaisevi + ulje i svi filteri. Pametno je promeniti pumpu za vodu i remenicu. Ako pumpa procuri, onda se skida i zupcasti koji ne moze da se spanuje dva puta. I to je to.

Rins

@Click ako sam dobro razumeo ako pumpa procuri mora novi zupcasti da se kupuje ili samo treba platiti majstorima za ruke ponovo?

rotkod

tihi2

Citat: Terza poslato 24.09.2009. - 02:50
Sipao, al auto ide sa eko d jos bolje nego sa euro....   i manje trosi...          od sad i ja samo na mol i ed :D
A gde si našao eko dizel? U NS ga nema nigde, a tražio sam baš dugo. :help:

Terza

Nije eko istripovao sam se nego taj novi D5 na molu...   to je valjda to, evropski standard...kazu da manje trozi i do 1l na 100km...  :tup:

ddacha

Sumnjam da utiče na potrošnju, a sigurno ne tako značajno. Bar sam siguran da u potrošnji nema razlike u odnosu na onaj EuD5 koji je bio na Mol-u pre ovog novog (otprilike godinu i po dana). Vozio sam Peugeot 106 1.5d i prešao preko 30,000 km na Molov EuD5 (isključivo), a zadnjih, recimo, 10,000 na ovaj njihov novi D5. Uvek punim rezervoar na isti način, na račun upišem pređenu kilometražu i resetujem brojač. Nikakva razlika u potrošnji se nije pojavila. Verujem da je možda malo kvalitetniji, a to i jeste najbitnije za ove naše motore.

Boki

Nisu sale za umove male

rotkod

Zamena ulja i filter ulja.

Filter ulja Mann (450din)
Ulje Mobil 5W40 4+1lit (4200din)
Zamena istih R.Tref 1000din.

5450din

Zamena u servisu sa njhovim delovima (ulje elf, filter) 5500din. Znači isto!

Jbg. kad sipam mobil.