Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Da nije los mozda :wavey:
Dok nisam vozio renault kod nas odem u servis Jezero Kg,kupim ulje i oni zamene gratis :respect:

rotkod

Citat: Stragi21 poslato 06.10.2009. - 23:24
Da nije los mozda :wavey:
Dok nisam vozio renault kod nas odem u servis Jezero Kg,kupim ulje i oni zamene gratis :respect:

Ma znam, samo sam večiti skeptik po pitanju ulja. Svašta se radi kod nas. zato ulje kupujem kod dobavljača, gde i filtere kupujem. Znam gazdu, znam mu ćerku... Pa se osećam nekako sigurnije. Prodaje on i elf ulje, samo ga nabavlja kod nas. mobil dobiva iz istog kontigenta, kad dobiva i filtere Mann. Belgija.
Samo ja ni tada nisam siguran, ali spavam noću...  :doh:

Stragi21

Tebi je svako Sumnjivo lice :rotfl: :rotfl: :rotfl:

rotkod

Laguna22D

M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

rotkod

Citat: Laguna22D poslato 07.10.2009. - 07:27
Full ili polusintetika?

Full! Mobil 5W40. Ima i Mobil 1(0W40), samo kad već menjam na 7-8000km, jeftinije je 5W40.

Sauriann

@Rotkod

treba sutra da idem na redovan servis na 10.000 km. Koliko otprilike treba da me košta (bez majstora) :

-filter nafte
-filter ulja
-filter vazduha
-ulje 5/40 sintetika

Zanima me i kada treba ponovo da menjam sledeće delove koje sam menjao pre 30.000 (jel treba sad ili za koliko):
-zupčasti kaiš
-španer zupčastog kaiša
-kanalni kaiš

pozdrav

rotkod

Filter nafte....2400din Ima jeftinije u R.Sava, mislim da je oko 1900din.
F. ulja...480din
F. vazduha...800din
Mobil 5W40 sintetika 5lit...4200din, naravno ti možeš da koristiš elf il' koje već stavljaš... Bolje je koristiti uvek ista ulja, ako elf koristiš, onda elf.

Sve cene su za filtere MANN. Preko puta stare sunce pumpe, kod skretanja tramvaja prema Savi, predzadnja stanica, pa u tom tržnjaku ili
zadnja stanica BUS 26 u Braće Jerković, ista firma, Rašuo.

www.atrasuo.com

Španeri... ako si menjao pre 30 000km, traba na 60 000km. K. kaiš bi u pravilu trebao pratiti sve to... Vidiš na njemu ako je ispucao, ako je loš, menjaj ga i ranije, nekad on zna da zvekne, pa delići upadnu u zupčasti... pa sr*nje.

Sauriann

Hvala

moraću da menjam i zadnji levi ležaj, počeo je da se čuje probi uši  :zubo:

edit, (stigoh sa servisa)

Promenio sam danas
filter vazduha
filter ulja
filter kabine
ulje valvoline
oba zadnja ležaja
levu kuglu
(sve sa rukama 15000 din).
Filter nafte nisam menjao jer je menjan pre 10.000km

sweex1983

Uradih i ja servis na cliu 1.5dci
Zamennjeni delovi:
1.Spaner i zupcasti kajs 6650din
2.Filter goriva - 1550
3.Filter ulja- 380din
4.4l Ulja excellium 5w-40 2300din
5.Ciscenje egr ventila.
6.ruke 2000din
Vodena pumpa - 2350din ona nije zamenjena jer je stara u odlinom stanju
Filter vazduha je zamenjen pre mesec dana kao i Pk kajs

Sve u kupno 15230din

I da se nadovezem na ovo.Za ovaj servis u ovlascenom su mi nudili usluge po ceni od oko 42000 dinara,sa "originaliim delovima".
Delove sam kupio u "KUMIR company", a U EUROAUTU ISTI DELOVI oko 18000,s tim da se uglavnom SKF-ovi.
Jedino nisam zadovoljan ZUPCASTIM KAJSEM,TAKO DA SLOBODNO NE ZALITE NI DINAR ZA SKUPLJI.
I da ,one fore da za zamenu zupcastog je potreban oriinalni kljuc za blokiranje radilice na tri tacke je samo izgovor za uzimanje para.Licno sam nadgledao i pomago mom (drugu)majstoru da je blokiramo uz pomoc klesta, parceta drveta i srafcigera(tacnije stapa i kanapa  :too:)

fLiP

hehehe :D u svakom slucaju treba da se blokira motor. ;) A svako se snadje kako zna i ume! :OK: bitno je da je problem resen. :D Mozda bi mu cak bilo lakse i da napravi alat.
Nego samo ti zameram sto nisi zamenio vodenu pumpu kada si vec sve to odradio.
Sve ostalo je odlicno! Ja sam zadovoljan cenama! :D

rotkod

Cagliostro

Citat: sweex1983 poslato 13.12.2009. - 10:31
Uradih i ja servis na cliu 1.5dci
Zamennjeni delovi:
2.Filter goriva - 1550

Auuuu, kako je filter ovaka jeftin, gde si to kupio?
Jel to neki "preporuceni" ili originalni za Clio dci?
Kada god sam menjao filter na mom Cliu 1.5 dci (u Savi) placao sam samo firlter 5500 din  :tup: :tup: :tup: :tup:

sweex1983

Citat: Cagliostro poslato 14.12.2009. - 10:31
Auuuu, kako je filter ovaka jeftin, gde si to kupio?
Jel to neki "preporuceni" ili originalni za Clio dci?
Kada god sam menjao filter na mom Cliu 1.5 dci (u Savi) placao sam samo firlter 5500 din  :tup: :tup: :tup: :tup:

Kumir
Zemun, Ugrinovačka 81       tel     011-3-165-735;     011-3-165-736
Zemun, Ugrinovačka 17       tel     011-2-615-453;     011-2-105-508

Mislim da imaju najjftinije delove u Beogradu ,a ko ne i sire.E, sad sto se tice pojedinih delova ,nisu bas najkvalitetniji kao na primer moj zupcasti kajs.Mada mislim da je i to relativno i da je dugo stajao na polici.
A za taj od 5500 din.mozda su ti sipali 50 l goriva uz filter ,a ti nisi primetio  :lool: :lool:

Cagliostro

Citat: sweex1983 poslato 14.12.2009. - 14:58
A za taj od 5500 din.mozda su ti sipali 50 l goriva uz filter ,a ti nisi primetio  :lool: :lool:

Verovatno je u pitanju originalni filter za gorivo, na kutiji je pisalo "Renault pièces d'origine", sto na srpskom znaci "Renault originalni delovi".
BTW, jos par clanova foruma je placalo isti filter oko 5500 din, u ovlascenim servisima.
Zato sam te pitao da li je original taj koji si zamenio, verovatno da nije  :nezna:

Primetio bi da su mi sipali gorivo  :fuck:
Ova tema je ozbiljna, ako hoces da se za*ebavas sa glupim komentarima, za to imas temu "Dobro jutro".