Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sweex1983

Citat: Cagliostro poslato 15.12.2009. - 10:44
Verovatno je u pitanju originalni filter za gorivo, na kutiji je pisalo "Renault pièces d'origine", sto na srpskom znaci "Renault originalni delovi".
BTW, jos par clanova foruma je placalo isti filter oko 5500 din, u ovlascenim servisima.
Zato sam te pitao da li je original taj koji si zamenio, verovatno da nije  :nezna:

Primetio bi da su mi sipali gorivo  :fuck:
Ova tema je ozbiljna, ako hoces da se za*ebavas sa glupim komentarima, za to imas temu "Dobro jutro".

Daj, NIje nista bilo zlonamerno,vec sam zaprepascen da filter bio original ili ne, kosta 5500din. Sam pojam original je vrlo relativan ,jer je pitanje gde se proizvodi i da li su materijali od kojih se prave filteri  stvarno vredniji za 400% od ne-originala???!
P.S. pogledacu koji je filter u pitanju pa ti javljam.

Cagliostro

vazi se  :ok:

Ovi skupi su navodno uvezeni iz FR  :nezna:

sweex1983

Filter goriva je "UNIFLUX"germany uvoz iz E.U.

Alhemičar

Danas zamenio EGR ventil..tricavih 16.000 din.    :laugh:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Boki

Nisu sale za umove male

ddacha

Što se filtera goriva tiče (ovo mora da je već pomenuto negde), osnovna razlika u ceni je u tome da li je filter sa ili bez senzora za vodu. Ako do njega ide neki kabal, onda je sa senzorom, u suprotnom nije. Kada sam u septembru radio mali servis, u Euroautu Delphi filter goriva bez senzora za vodu je bio 1,778 dinara (sa senzorom nisu imali), u Renault servisu u KG originalni filter sa senyorom bio je oko 3,800 dinara, a u prodavnicama je mogao da se nađe neki francuski, nikakva marka poznata, za 3,200 dinara.

Sve ovo važi za Clio II 1.5 dci70 (moj) i dci65. Ovaj sa plavim "i" deli motor sa Meganom, a znam da filter goriva sa senzorom za Megana II 1.5 dci80 košta 5,500 dinara.

pmilovanovic

Sta je nedostajalo EGRu kad je tako brzo stradao?

Alhemičar

Nisam sasvim siguran posto nisam bio licno prisutan u servisu kada nam je saopsteno sta je,ali znam da su auto stavili na dijagnostiku i da im je pokazalo da EGR ne otvara/zatvara bas kako treba.   :nezna:

U voznji se to manifestovalo tako sto auto ponekad jednostavno ostane na pola gasa i koliko god ja dodadavo,nece ni za makac brze.To traje oko 10-15 sekundi i onda opet sasvim normalno vozi.To mi se pocelo javljati par dana nakon nove godine a za n.godinu sam sa njim presao 1.400 km bez ikakvih problema.

Posto sam ga ja odvezao u servis a moj otac posle dosao i preuzeo auto,kaze mi da auto sada ne moze da se prepozna koliko bolje ide,sto bi on rekao "skace kao koza".   :laugh:

ddacha

Verujem da si probao sa čišćenjem pre zamene?

Alhemičar

^^
Nisam probao niti sam se setio toga.Sad mi zao sto makar nisam pitao pa da vidim sta ce mi reci.

Tu gde sam to radio imam poverenja u ljude i znam da mi ne bi rekli da menjam nesto ako ne treba,bar je dosada tako bilo.
Inace,u slobodnoj prodaji je taj deo od 13.5-14 hiljada dinara tako da mislim da njima ne ide u dzep to sto sam zamenio deo,jedino ako ih mozda mrzi da ciste.

Znaci,EGR moze da se cisti?

zelimir

Ako nije do elektronskog kvara stvar se uglavnom resava ciscenjem.
zelimir

mali_veseljak

Ja sam na laguni cistio. medjutim sad je crkla elektronika pa idem da mijenjam u petak. necu da stavljam polovan za 75€ nego cu uzeti novi za 150€. :nezna:

Panos

Citat: Clioman poslato 13.01.2010. - 12:23
Znaci,EGR moze da se cisti?
Naravno. Imas uputstva sa slicicama ili ovako nesto:

no signature

Alhemičar

^^
Sada je vec kasno,stari EGR je vec zavrsio u kontejneru.U svakom slucaju hvala na info.,mozda zatreba jednog dana opet.

ddacha

Po stranim forumima vrlo brzo primetiš da oni EGR i usisnu granu čiste redovno, bar jednom godišnje (često i dva puta). Meni je to davno još zapalo za oko, baš se primeti kroz diskusije.

Inače, moj brat je kupio Astru 1.7 (2004.) i povremeno mu se palila neka od lampca (problem sa izduvnim gasovima). Otišao je u Opel servis i očistili su mu EGR besplatno. Problem je nestao, ali definitivno treba očistiti i usisnu granu, i ona je sigurno u istom stanju kao i EGR.