Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Citat: Stragi21 poslato 23.05.2009. - 23:10
Zutina :nezna:

Dalmatinsko vino karakteristične žuto-naranđaste boje, "žutina" :hey1:

Filip

Meni se to desavalo na belom... Dzek od airbaga ispod suvozacevog sedista je gubio kontakt i kad se sediste "podigne" i vrati nazad kablovi se zategnu i on izgubi kontakt i upali lampice. Reseno je tako sto su isecene plasticne vezice koje su drzale kablove tako da sad ima malo vise lufta a dzek j enaprskan kontakt sprejem....
Captur 1.3 tce 2025

rotkod

Citat: Filip poslato 24.05.2009. - 09:56
Meni se to desavalo na belom... Dzek od airbaga ispod suvozacevog sedista je gubio kontakt i kad se sediste "podigne" i vrati nazad kablovi se zategnu i on izgubi kontakt i upali lampice. Reseno je tako sto su isecene plasticne vezice koje su drzale kablove tako da sad ima malo vise lufta a dzek j enaprskan kontakt sprejem....

Ja sam samo naprskao kontak sprejem, pomerao sam sedište, biće da je to!
Mada se samo pogasilo nakon nekog vremena, i više ne svetli... ipak sam naprskao i k.sprej.  :hey1:

Filip

Captur 1.3 tce 2025

rotkod

Još nešto, ako su vam posivele ili izbledele plastike (crne) na branicima ima odlično rešenje!

U idei na NBG, kod rodića, ima da se kupi pomoć za to! Košta oko 350din, uzmete sunđer i namažete ravnomerno, pazite da ne ide preko farbanih delova. Kad se osuši cca20-30min. malo istrljajte i "vala" kao novi. Ne znam kako se zove, sivo je pakovanje.
Savet! Ima slična stvar u rodiću, samo od sonax firme... 600din, izgleda kao krem za cipele... kupio sam i ovo i probao da stavim...(pre)
Tuga i očaj... Na vodu iz kompresora skinuh sebi sa kola 600din. :mad:
Ovo iz ideje je extra... :pet:

Malivuk612

ja cuo da se posle skuplja prasina na lajsnama, ko uljem da si polio...

rotkod

Ovo ne! Tvrdim, plastika ga potpuno upije, popije!
Nema masan odraz, lepljiv.

Malivuk612

rotkod

Citat: rotkod poslato 19.06.2009. - 18:50
Ovo ne! Tvrdim, plastika ga potpuno upije, popije!
Nema masan odraz, lepljiv.

Firma se zove Motip!

rotkod

rotkod

Nezavisno od servisa, majstore prosto neke stvari mrzi raditi po protokolu.

Npr. Zamena filtera vazduha se vrši tako što se (1.5dCi) crevo dovoda vazduha, koje je spojeno za lim kod desnog fara, otkači od kućišta filtera vazduha.
Tada se lako otvori samo kućište zameni filter i gotovo. Nisam navodi odšarafljivanje torexa jer se to podrazumeva.

Majstor
Odšrafi torexe i otvara kućište za spojenim crevom. Crevo se usled ovog, malo po malo "razjebava".
Svaki put posle servisa, meni se motor, pri dodavanju gasa i oduzimanju istog, "čuje". Kao da nema filter. Vratim se opet sa servisa, ono još jače...

Laik (ja)
Uzmem torexe i sve rasturim, kako treba, imam što da vidim, filer vazduha nije dobro legao u kućište, namestim sve kako treba, ne čuje se "toliko", puno manje. Vidim moje nesretno crevo, svo rastureno, skinem ga, kupim transparentni lepak, otvorim još više rasturene delove, očistim, namažem lepilom, ostavim 2h da se veže... I najzad montiram. "onaj" zvuk se potpuno izgubio!

Moram da napomenem, da samo "lujka" kao ja to čuje, majstori kažu da je to ok!
:old:

rotkod

Možda nekom treba, "svima" nama se desi da nosači, tj. gumice na kojima stoji kućište fil. vazduha, odu do vraga. Evo ja sam danas kupio u Reno sava poslednje tri, komad košta 5€. Može da se poruči.

skora

Jel radio neko skoro veliki servis i posto je? :tup: :tup: :tup: :tup: :help: :help: :help:

rotkod

Zavisi gde ga radiš i koje delove koristiš.

skora

Pa kakve su alternative osim ovlasceni servis.Sa kaisem se bas nebi igrao.