Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Hmmm... A jesi li gledao u kakvom su stanju plocice, da nisu pred kraj?

VladoS

Nisu, ima mesa. A i da jesu ne bi trebalo da skripi kada ne kocim. Kada kocim ne skripi nista. :banghead:
vlado

kilija06

Cao svima. :kez:  Ovako,vozio sam juce svog Clia 1.5 dci do Bg i nazad autoputem i malo sam ga przio do 130 da ga produvam autoputem sve je radilo ok taj dan.Sutra dan kad sam ga upalio i vozio primetio sam da od 1800 do 2000 obrtaja nekako cudno se cuje motor kao da huce.Taj auto kod mene  80 % voznje je vozen 80 km/h pa kontam da nije mozda vremenom natalozio garez i sad produvao pa zivnuo?Proveravao sam ulje u menjacu da vidim da nije do njega,turbinu,vodenu pumpu ne trosi vodu kontam nije ona i sad mi ne pada na pamet sta moze biti,on se ponasa isto kao i do sad sem tog hukanja,

rotkod

Huče konstantno ili po oduzimanju gasa... Vidi kako ti stoji kutija filtera vazduha... Možda ona "huče"...

darkodav

Primetio sam u poslednje vreme da mi auto teze pali kada ostane sa malo goriva. Gorivo pokazuje da ima kod prve bele crte, sto i nije bas malo. Desilo mi se nekoliko puta do sada. Auto vergla dugo bas i upali. Kada se upali, motor radi odlicno bez ikakvih trokiranja itd... Nadam se da nije veliki i skup kvar.

Renault Clio 1.5 dci, 2002. godiste

rotkod

U principu, ako si na prvoj crti do rezerve, ili u rezervi, naravno da ima goriva u sebi... Ne bi trebalo biti razlike u paljenju... Pogledaj pre paljenja, dali je u dovodu goriva, crevu koje ide od filtera na pumpu, prisutan vazduh... I dali si u skorije vreme sipao pun rezeorvar? Nekad kad se vozi sa malim količinama goriva, znaju gumice ostati u "drugačijem" položaju, pa povlači vazduh... Vidi na crevima dovoda goriva... Pa ako ima, dopumpaj na "pumpicu" ispred filtera... i onda kreši...

darkodav

Citat: rotkod poslato 31.08.2012. - 13:55
U principu, ako si na prvoj crti do rezerve, ili u rezervi, naravno da ima goriva u sebi... Ne bi trebalo biti razlike u paljenju... Pogledaj pre paljenja, dali je u dovodu goriva, crevu koje ide od filtera na pumpu, prisutan vazduh... I dali si u skorije vreme sipao pun rezeorvar? Nekad kad se vozi sa malim količinama goriva, znaju gumice ostati u "drugačijem" položaju, pa povlači vazduh... Vidi na crevima dovoda goriva... Pa ako ima, dopumpaj na "pumpicu" ispred filtera... i onda kreši...

Iskreno, samo sam jednom napuio do kraja kada sam kupio. Mada ga nikad ne drzim prazog, uvek negde na pola rez. Pogledacu ovo sto si mi rekao. Hvala. Javljam se

MarkoF1

Pozdrav ljudi...! Imam problem sa mojim cliom uptanju je model iz 2002. godine 1.5 dci (i) plavo,ponekada pretezno kada vozim uz brdo prekine na sekundu i popale se nekoliko lampica na tabli i onda normalno a jednom mi se ugasio nisam mogao da ga upalim neko vrijem ma da nisam ni pokusavao nego dva puta on verlga i nisat,cinimi se da ima vazduha u sistemu goriva stiskajuci pumpu pored filtera od goriva vidim mjehurice ali nigdije ne pusta naftu jednio mi je na cep od rezervara ispod sica pusta ali tu ne pusta vise,i da ponekda mi se desi da nece da upali nego verlgam jedno 5,6 sekundi...Sve je redovno mjenjano filter od goriva i sve,sada me interesuje dali je neko imao slican problem i sta bi moglo da bude uzrok tome...Dali je moguce da je sito na cep kod rezervara problem da se ono zacepilo ili nesto drugo...Ako neko moze da mi pomogne bio mu zahvalan...

rotkod

Citat: MarkoF1 poslato 18.09.2012. - 00:35
Pozdrav ljudi...! Imam problem sa mojim cliom uptanju je model iz 2002. godine 1.5 dci (i) plavo,ponekada pretezno kada vozim uz brdo prekine na sekundu i popale se nekoliko lampica na tabli i onda normalno a jednom mi se ugasio nisam mogao da ga upalim neko vrijem ma da nisam ni pokusavao nego dva puta on verlga i nisat,cinimi se da ima vazduha u sistemu goriva stiskajuci pumpu pored filtera od goriva vidim mjehurice ali nigdije ne pusta naftu jednio mi je na cep od rezervara ispod sica pusta ali tu ne pusta vise,i da ponekda mi se desi da nece da upali nego verlgam jedno 5,6 sekundi...Sve je redovno mjenjano filter od goriva i sve,sada me interesuje dali je neko imao slican problem i sta bi moglo da bude uzrok tome...Dali je moguce da je sito na cep kod rezervara problem da se ono zacepilo ili nesto drugo...Ako neko moze da mi pomogne bio mu zahvalan...
Pa može biti svašta, što i nije neki odgovor, ali.. ako si pročitao prethodno i voziš se non stop pred ili u rezervi, možda te zezaju gumice... Pitaj SloBoDnoG, on je većpisao o toj temi, a mislim da i ovde već ima napisano dosta, pa da se ne ponavljamo...

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=8782.msg246276#msg246276
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=4910.msg194229#msg194229

MarkoF1

Hvala drug postavio sam tamo pitanje i detaljno procitao temu... :respect:

Mišaa

Pozdrav svima!
Došlo je vreme da radim mali servis na mom Cliu 1.5dci 2003. godište prešao 142290km.Inače na preporuku prethodnog vlasnika servis radim na 10.000 km.
Sa autom sam zadovoljan mali je potrošač i ne troši ulje.
Interesuje me par stvari ako se neko razume:
-do sada (sudeći po karticama) motorno ulje koje je sipano u njega je 10w40  da li treba da nastavim da sipam isto ili mogu da sipam 5w40 kao što je preporuka?
-da li su filteri marke Meca dobri ili da uzmem MANove filtere (menjam sve filtere na 10.000 km)?
-da li treba sipati aditive ulja?
Hvala unapred!

Želeo bih da budem onakav kakav sam bio kada sam želeo da budem ovakav kakav sam sada!

Marre

Vratio se malopre sa servisa...pa da podelim iskustvo...

Kraj spone levi
Kraj spone desni
Nosac menjaca (koska)
Silen blokovi u prednjim viljuskama (gornji)
Manzetna homokinetickog zgloba
Reglaza trapa
Ulje u menjacu 0.5lit

Da li je puno para 24.000 din(delovi + ruke)? Posto sam toliko platio. Inace isao sam u servis Zivkovic za toyote na preporuku kolege. Majstor koji radi ostale marke.
More speed...less brain... ;)

MarkoF1

Citat: rotkod poslato 18.09.2012. - 23:18
Pa može biti svašta, što i nije neki odgovor, ali.. ako si pročitao prethodno i voziš se non stop pred ili u rezervi, možda te zezaju gumice... Pitaj SloBoDnoG, on je većpisao o toj temi, a mislim da i ovde već ima napisano dosta, pa da se ne ponavljamo...

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=8782.msg246276#msg246276
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=4910.msg194229#msg194229

evo jos jena informacija u vezi mog problema mozda bi moga da pomogne meni ili vama da mi pomognete,prije dva dana sam vozio uzbrdo nisam nesto previs brzo vozio nije mi usput prekidao kao sto je znao ranije dosao sam na odrediste i nakon dva sata sam pokusao da upalim kola i on nije htio upali radi 1 sekundu i ugasi se tako 2,3 puta onda sam napumap malo goriva onom pumpom kod filtera i upalio je normalno...sta da radim neznam ni sam dali moze neka dobra dijagnostika da mi pomogne i sta ve... :nezna: :help: :f1:

Milenko_M

Očigledan problem u dovodu goriva.Ako filter za gorivo nije skoro menjan treba ga promeniti.Moraju se proveriti creva za gorivo .
Ako to ne da rezultate mora se skinuti pumpa-plovak u rezervoaru i promeniti gumice .
Dovodno crevo pored rucne pumpice nesme da ima mehuriće.To je znak da je negde loš spoj i da ulazi vazduh.
Inače skoro na svakom autu ima malo mehurića .

MarkoF1

Citat: Milenko_M poslato 02.10.2012. - 21:08
Očigledan problem u dovodu goriva.Ako filter za gorivo nije skoro menjan treba ga promeniti.Moraju se proveriti creva za gorivo .
Ako to ne da rezultate mora se skinuti pumpa-plovak u rezervoaru i promeniti gumice .
Dovodno crevo pored rucne pumpice nesme da ima mehuriće.To je znak da je negde loš spoj i da ulazi vazduh.
Inače skoro na svakom autu ima malo mehurića .
hvala puno.... :respect: :f1: