Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

MarkoF1

Povodom mog problema (vazduh u sistemu goriva) zakljucio sam danas da je problem u rezervaru ili u pumpi ako se ona nalazi pozadi jer ona dva cjeva sto dovode gorivo do filtera u njih ima vazduha toj. u jedno od ta dva ova ostala dava idu iz filtera na bos pumpu oni su uredu...sada  me intersuje:
1.dali se pumpa nalazi pozadi ispod sjedista?
2.dali je moguce da onu brtvu pri vruhu vuce vazduh ?
3.kako je najbolje da provjerim jeli pumpa u pitaanju ili gumice?
Postavih malo vise pitanja ali eto polako otkrivam kvar suzav krug lagano...hvala i prastajte... :f1: :respect: :ziveli:

Milenko_M

Pumpa se nalazu u rezervoaru ispod zadnjeg sedišta.Tačnije plovak sa pumpom.
I ja sam imao sličan problem pa mi je isto rečeno da unutra ima neke gumice koje ne dihtuju više i ulazi vazduh u crevo.
Ja sam pitao po prodavnicama dali imaju te gumice i nisam mogao nigde da ih nađem.
Slučajno sam naletio na nekog trgovca polovnim delovima koji mi je rekao da nema gumice ali ima povoljno celi sklop.
Pošto mi je on lično zamenio plovak sa pumpom ja i nisam saznao gde se te gumice ili gumica nalaze.
Posle toga motor radi normalno ali i dalje ima malo mehurića u crevu.
Pretpostavljam da pumpa koja je u plovku ima neku gumicu unutra koja mora da dihtuje dobro.To nije ona velika britva koja dituje ceo plovak.
Inače Reno prodaje samo ceo sklop plovak-pumpa tako da je verovatno tško naći te sitne delove iz tog sklopa.
Verovatno je ovaj što mi je to prodao to sam popravljao ali nemam kontakt više.

Ali trebalo bi zameniti filter goriva ukoliko skoro nije menjan.

MarkoF1

Citat: Milenko_M poslato 06.10.2012. - 19:10
Pumpa se nalazu u rezervoaru ispod zadnjeg sedišta.Tačnije plovak sa pumpom.
I ja sam imao sličan problem pa mi je isto rečeno da unutra ima neke gumice koje ne dihtuju više i ulazi vazduh u crevo.
Ja sam pitao po prodavnicama dali imaju te gumice i nisam mogao nigde da ih nađem.
Slučajno sam naletio na nekog trgovca polovnim delovima koji mi je rekao da nema gumice ali ima povoljno celi sklop.
Pošto mi je on lično zamenio plovak sa pumpom ja i nisam saznao gde se te gumice ili gumica nalaze.
Posle toga motor radi normalno ali i dalje ima malo mehurića u crevu.
Pretpostavljam da pumpa koja je u plovku ima neku gumicu unutra koja mora da dihtuje dobro.To nije ona velika britva koja dituje ceo plovak.
Inače Reno prodaje samo ceo sklop plovak-pumpa tako da je verovatno tško naći te sitne delove iz tog sklopa.
Verovatno je ovaj što mi je to prodao to sam popravljao ali nemam kontakt više.

Ali trebalo bi zameniti filter goriva ukoliko skoro nije menjan.
jeli ti prekidalo auto prilikom voznje uzbrdo i dali ti je nekada teze palio...ja bih zamjenio ncijeli taj sklop kada bih bio siguran da ce to rijesiti moje probleme,inace koliko te izasla pumpa i plovak... :respect:

rotkod

Sramota... Ja sam mislio da nema pumpu na rezeorvaru, pa koji k**ac se dopunjuje, pri zameni filtera za gorivo, gorivo sa onom pumpicom... Ako ima pumpu, pa zar ona sama ne bi trebala nadrukati pritiskom gorivo u filter... Ja sam mislio da po pumpanju goriva u filter sa onom pumpicom pored filtera, dalje preuzima pumpa visokog pritiska... I zar ne bi onda bez obzira na sve... Mislim da nema el. pumpe na rezeorvaru, kao ni ispod sedišta... 1.5 dci clio 2.

Megi3

Citat: Milenko_M poslato 02.10.2012. - 21:08
Očigledan problem u dovodu goriva.Ako filter za gorivo nije skoro menjan treba ga promeniti.Moraju se proveriti creva za gorivo .
Ako to ne da rezultate mora se skinuti pumpa-plovak u rezervoaru i promeniti gumice .
Dovodno crevo pored rucne pumpice nesme da ima mehuriće.To je znak da je negde loš spoj i da ulazi vazduh.
Inače skoro na svakom autu ima malo mehurića .
Koliko je to malo mjehurića? Ako se sustav odzrači nije mi jasno kako onda mogu doći mjehurići?
Kod mene kad pumpam na onu pumpicu ima zraka i to dosta jedno 3cm u crijevu, točno vidiš kak tu čuči zrak.

Milenko_M

MarkoF1 : mene je sa ugradnjom zamena tog sklopa izašla 5.000 din , naravno deo je bio polovan ili remontovan
Inače uglavnom kada ostoji preko noći nije uopšte palio a crevo je bilo puno vazduha.

rotkod : nisam ni ja siguran , ja sam tražio  (prema savetu sa foruma ) gumice  ali nigde nisam našao po radnjama.
Pre toga ja svoj sklop nisam skinuo iz rezervoara pa nisam siguran.A stari sklop sam prema dogovoru ostavio , odnosno tip mi je zamenio
ja sam odmah upalio bez problema i mehurića .Onako ovlaš sam pogledao taj sklop i mislim da nije samo plovak.

Megi3 : Malo mehurića znači  da su mehurići vazduha sitni , 0,5 mm ili manje.Čim je vazduh preko cele cevi to nije dobro.

rotkod

Citat: Megi3 poslato 07.10.2012. - 18:44
Koliko je to malo mjehurića? Ako se sustav odzrači nije mi jasno kako onda mogu doći mjehurići?
Kod mene kad pumpam na onu pumpicu ima zraka i to dosta jedno 3cm u crijevu, točno vidiš kak tu čuči zrak.

Vazduha u sistemu ne bi trebalo biti, mada se zna dogoditi da ga ima, razlika je samo što u crevu od pumpe visokog pritiska (tlaka), pa do filtera ne sme biti mehurića!
Pri zameni filtera, "majstori" drukaju pumpicu pre filtera, dok ne otvrdne i dok se ne izbaci vazduh iz tog, gore navedenog, dela sistema.
Neki da bi ubrzali stvar, skidaju to isto crevo do pumpe i istovremeno drukaju... ima ih raznih...
Citat: Milenko_M poslato 07.10.2012. - 19:02
MarkoF1 : mene je sa ugradnjom zamena tog sklopa izašla 5.000 din , naravno deo je bio polovan ili remontovan
Inače uglavnom kada ostoji preko noći nije uopšte palio a crevo je bilo puno vazduha.

rotkod : nisam ni ja siguran , ja sam tražio  (prema savetu sa foruma ) gumice  ali nigde nisam našao po radnjama.
Pre toga ja svoj sklop nisam skinuo iz rezervoara pa nisam siguran.A stari sklop sam prema dogovoru ostavio , odnosno tip mi je zamenio
ja sam odmah upalio bez problema i mehurića .Onako ovlaš sam pogledao taj sklop i mislim da nije samo plovak.

Megi3 : Malo mehurića znači  da su mehurići vazduha sitni , 0,5 mm ili manje.Čim je vazduh preko cele cevi to nije dobro.
Ne znam ,zato i ne mogu da tvrdim 100%, ovako mi ne izgleda da ima el.motor... Pogotovo ne mislim da bi ga stavili u rezeorvar sa naftom... Da u njemu fercera i iskri... Da bolje upali...

Hehehe... "vaki mi je plovaku u mom kotliću" plave boje?!

:zubo:

xcrux

Pozdrav svima,

Odvezao sam  clia 2005 1.5 dci kod majstora koji inace odrzava auto i do sada je bio korektan, na zamenu EGR ventila. Kupljen nov ventil i nakon montaze kompijuter je prijavljivao

gresku na instalaciji da bi se  nakon detaljne provere doslo do zakljucka da je crkao  kompijuter koji kontrolise egr ventil ili je bar to prica mog majstora ?!

Dobio sam objasnjenje da je ventil glavio il sta god i da se zbog toga spalio kompijuter... kako god u situaciji sam da moram da kupim polovan kompijuter koji treba da kodiram itd.

Da li je neko imao slicnih iskustava ili zna eventualno nesto gde bi mogao da potrazim kompijuter? Da ne pominjem majstora kome odjednom ne verujem...

Unapred hvala...

MarkoF1

Citat: Milenko_M poslato 07.10.2012. - 19:02

rotkod : nisam ni ja siguran , ja sam tražio  (prema savetu sa foruma ) gumice  ali nigde nisam našao po radnjama.

Hvala Milenko_M ,i vise nemas problema sa mjehuricima i losijim paljenem...?

Ilic-PA

Ustanovio da mi je riknuo jedan grejac.

Savet: Da li da skidam sam i rizikujem da slomim grejac, ili da platim nekome pa skinem odgovornost sa sebe? Koliko je zamena? Grejaci su 700 i 900 din. Ne znam ciji su, na brz svratio da proverim u Reno Pantu u PA.
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Milenko_M

MarkoF1 : nema više problema sa paljenjem , ima vrlo sitnih mehurića 0,5 mm a to je navodno normalno.

rotkod

Pitali me kako zameniti, evo kako... Sijalicu na centralnom display-u!

boki01

Moj Dci (48 kw) danas registrovan = 13655 din   :hura:
Ljubitelj Francuza i dizela

rotkod

MarCoM

Jel alternator na 1.5 dci 48kw od 125A Micubišijev ili neki drugi?Pročitah negde da ima od 110,125 i 150A i,da ima Micubiši,Valeo i ne zna koji beše treći.(Bosch?)
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!