Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Clio II - održavanje

Započeo rotkod, 11.02.2009. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

^ upravo tako, imas u temi o alternatorima (mislim da je rotkod pisao) koji motori idu uz koji alternator...
Kod mene na dciju je Micubisi a ako ti kojim slucajem treba regler, nemoj ni da pokusavas da trazis, neces naci :laugh: samo drugi, polovan...

MarCoM

Da kucnem u drvo,ne treba mi ništa,kuc,kuc...onako me interesuje.Moraću malo bolje da pogledam koji je.Micubiši ili neki drugi.
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

petronije78

Citat: Marre poslato 07.09.2011. - 09:29
Krenuh sinoc do devojcice i otvorim suvozacev prozor bez problema. Posto je bilo vec malo zahladnelo posle nekih kilometar zatvorim ja njega i nikad vise ne otvorim  :help:

Da li vam se desilo da stisnete prekidac na levim i desnim vratima a suvozacev prozor nece ni da mrdne?

Marre jeste malo bajata tema ali da li si i kako uspeo da resis problem sa podizacem posto se i meni slicno desilo, neko vreme mi na suvozacevoj  strani hteo samo da spusta a kod vozaca da podize staklo a onda su ucutala oba. sve sam ispitao i sve kao ok ali ja ne mogu da otvorim prozor. Ako neko ima iskustava i predlog kako da resim problem  :help:

zemunboy

Citat: rotkod poslato 20.10.2012. - 20:46
Pitali me kako zameniti, evo kako... Sijalicu na centralnom display-u!

Da dodam da ovo ne morate da radite na modelima posle 2005 a mozda i 2004, ili barem ne ocekujte sijalice :D
Display i brzinomer nemaju sijalice vec SMD LED... Kao i radio Update i Tuner list...

jajajaja

kakve su cene delova za clio 2, gledam jednog 1.2 75ks i jednog 1.5 dci oba sa oko 120k pravih km, kupljeni u srbiji.

Da li im odlazi letva volana, ili nesto za*ebano na trapu, koje su cene. Da li homoseksualni zglob ide zajedno sa poluosovinom. Koja im je mana generalno (ne racunajuci pumpu na dci to znam). Mozda neka mana 1.2 motora?

dCi_power

Imam problem na Cliu 1.5 dCi 65 2002 god.Pre godinu dana upalila mi se lampica grejaca.Odem do majstora da prikopca na dijagnostiku i izbacuje gresku pod nazivom "Prekoracen max tlak ".Ponisti gresku i auto radi kao mirnije i tise, i nakon nekih 500 km opet se upali ta lampica,auto krene da radi malo "bucnije" kao da dobije traktorskiji zvuk i tako vec godinu dana,isao sam jos par puta na ponistavanje greske,ali opet isto.Da napomenem da auto normalno vuce,nema razlike u potrosnji itd... Navodno je provjeravao pumpu i sa pumpom je sve ok,rekao je da je moguce da je neka od dizni problem te da probam sipati ATF,sve sam to uradio ali isto parametri dizni su takodjer ok kada je proveravao na dijagnostici.Od tada vise nisam ni isao majstoru,jer mi nije pravilo auto probleme,ali mi ta lampica bode oci  :o: Da li je neko imao slican problem ? Hvala na odgovoru

MarkoWeb

Čekaj tebi je majstor predložio šta ti da uradiš? A da odeš kod nekog majstora koji će da reši problem a ne da pametuje :nezna:
Besplatna online servisna dokumentacija!

Radi Eventualno Nakon Opravke!

Auto!

astan

A da nije problem u senzoru.
121

dCi_power

Kojem senzoru,i kako da znam da li je senzor,kako da se ispita to,najvise bi voleo sam sebi jer mi je majstora preko glave ,zato se i jesam javio tu

milosh

Imao sam sličan problem, odvezao sam kod jednog bošiste i ako dobro pamtim bio je u pitanju neki regulator koji je zamenio (100ak evra, malo preko) i auto je bio kao nov.

Milenko_M

Citat: dCi_power poslato 13.11.2014. - 16:51
Kojem senzoru,i kako da znam da li je senzor,kako da se ispita to,najvise bi voleo sam sebi jer mi je majstora preko glave ,zato se i jesam javio tu
Nemože to niko tačno da ti kaže šta je , možda neki iskusni majstor može odma da pogodi .
Najverovatnije je regulator pritiska goriva neispravan.On se nalazi na pumpi visokog pritiska , lako se skida i menja ali moraš imati drugi ( najbolje novi jer sa polovnim je lutrija ) .On može i eventualno da se opere u ultrazvučnoj kadi ( ima tema o tome ) ali male su šanse da će pomoći pranje .
On ne može da se ispituje , pošto si imao grešku "prekoračen max tlak " to može da bude da taj regulator ne radi dobro .

rboban

Clio 1.2 16v, 108.000 km ... Da li cekati 120.000 km pa VELIKI servis, ii ga uraditi odmah... Mozda mali pa voziti do 120.000???
Uvezen pre neki dan, trenutno je na carini!
I sta bi trebalo tacno sve uraditi, i sta pregledati....

djiuliju

Prvi veliki? Odmah
Veliki servis, mali servis, svecice, kocnice, kocionu tecnost...sve proveriti, pa videti sta je za zamenu

rboban

Svečice... To sitno sam i zaboravio! Ima neka preporuka iz iskustva? NGK? (dolazim iz moto sveta, pa prva asocijacija na svecicu je bas NGK)

djiuliju

NGK, sto da ne, samo nadji original, bese ih mass company uvozi