Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Koje diskove i plocice?

Započeo Lence, 15.09.2008. - 14:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

boblegend

Citat: Rikardo poslato 22.07.2021. - 10:03
Dok sam vozio Mazdu točno takav sam simptom imao kada ulje padne blizu minimuma.
U oštrijim krivinama i prilikom oštrijeg kočenja se palila lampica od kočionog ulja.

Ovo sve me podsetilo na situaciju od pre  tridesetak godina .Vozio sam jugića i u povratku s mora ,negde oko Kolašina,pri brzini od nekih 70-80km /h na jednoj pravini koja je pritom bila jako, baš jako  talasasta, mi  se desi, da  u momentu  kad sam hteo  kočnicom da smanjim brzinu,  noga mi samo propadne, jednostavno kočnice  nema.Mahinalno puštam kočnicu pa opet pritiskam.Taj hladan znoj ću pamtiti do kraja  života. Srećom u sledećem pokušaju kočnica reaguje ,usporavam i istog momenta stajem.Primetim (nisam  vičan za popravke, al tolko sam znao) da  kočiono ulje   je ispod minimuma.Sećam se da sam na prvoj pumpi kupio i dosuo ulje .Do  Bga nisam imao problema al nisam prelazio 50km.Da dodam da mi žena ni dan danas ne zna kroz šta smo tad prošli.

EDIT: izmenjena forma citata, nepromenjen tekst.

mire

Citat: Taurunumboy poslato 03.07.2023. - 12:16
Pozdrav.
Je l ima neko savet koje prednje diskove i plocice da uzmem?
Doslo je vreme da to menjam, pa bi mi svaki savet vredeo.
U pitanju je Talisman 1.6 160ks 2017.

Ate diskovi, Ate keramičke pločice. Zahvalićeš mi se kad probaš. ;)

Ako hoćeš jeftinije... onda pogledaj moj odgovor za mali servis.

Bundzija

Gde si video da ATE ima keramiku za Talismana? Ima coated diskove i standardne plocice. Koliko znam nema keramiku. Nisam siguran da neko ima

mire

Nisam, ne mogu da tvrdim da ima. Može da se pogleda njihov online katalog.

Taurunumboy

Citat: mire poslato 04.07.2023. - 11:37
Ate diskovi, Ate keramičke pločice. Zahvalićeš mi se kad probaš. ;)

Ako hoćeš jeftinije... onda pogledaj moj odgovor za mali servis.

Taj servis je blizu mene, ako nisam cuo za njega, ne znam koliko je dobar, iskren da budem, a Talisman je dosao na red posle Lagune 2, Kangoo 2 i Lagune 3...servisiralo se haha.
Do sad sam ova kola servisirao kod Rajka u Batajnici/Busije i u Hit autu.

Bundzija

Citat: mire poslato 04.07.2023. - 13:01
Nisam, ne mogu da tvrdim da ima. Može da se pogleda njihov online katalog.

Nema u katalogu. Ponadao sam se da imaju neki  poseban  program kada si napisao

mire

^^ E, bez veze. Baš čudno...
Citat: Taurunumboy poslato 04.07.2023. - 13:10
Taj servis je blizu mene, ako nisam cuo za njega, ne znam koliko je dobar, iskren da budem, a Talisman je dosao na red posle Lagune 2, Kangoo 2 i Lagune 3...servisiralo se haha.
Do sad sam ova kola servisirao kod Rajka u Batajnici/Busije i u Hit autu.
Održavam treću lagunu kod njega, a i ćale je održavao clio.