Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Koje diskove i plocice?

Započeo Lence, 15.09.2008. - 14:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

pa dobro, uvek mozes da vidis sta si kupio... ja zato nisam hteo bas najjeftinije, ali kapiram da ima i solidnih proizvodjaca... Meni se zavrsilo na Motrio-u...

Exception®

Citat: RS TEAM poslato 14.12.2009. - 22:56
Motrio, prva zamena preporučena od fabrike...

...za vozila starija od pet godina :yes:. Za Clio III još nema delova u njihovoj proizvodnji, trebaju da se pojave u najskorije vreme :lopta:

http://motrio.net/

A evo i dve interesantne fotke :zloca:

Motrio tečnost za pranje stakla, sa sve kataloškim brojem :ok:

Mali Megane CC iz moje kolekcije :kez:

Citat: SlObOdNi poslato 25.03.2010. - 19:01
Meni se zavrsilo na Motrio-u...

BTW, Motrio ima odlične rezervne delove :yes: :too:

ΕΛΛΑΣ

SlObOdNi

Mikely

Evo pregledao diskove,kaze mi decko da ima mesa i da ih jos ne menjam nego da mi ih on obradi na. strugu i da stavim nove plocice koje sam kupio remes spanske,1750din,klasa lucasa i valea...sta vi mislite,jel to ok?poz
Ne pobedjuje onaj koji ne ume da gubi...

SlObOdNi

Ne znam kakvi su, nemam iskustvo sa njima, ali je cena ok :)

Boki

Doslo vreme da se rade kocnice na belom cliu  :shit: Sta je bolje uzeti Lucas ili bendiks(pakne i plocice su u pitanju a cena im tu negde) :nezna:
Nisu sale za umove male

Mikely

uzmi bendix,a ako ne onda moze i lucas i remes,ja uzeo te remes 1750din,klasa lucasa,videcemo kako se ponasaju,pa javim... :v:
Ne pobedjuje onaj koji ne ume da gubi...

MilosM

I kod mene je Bendix, nikad briga, nikad stres :ziveli:
We are ham operators, we are not normal!!

dejans

sta mistite o delphi diskovima i plocicama?  Da li neko zna cenu i kakav je kvalitet istih?
treba mi odgvor sto pre ( i sto vise njih)
hvala unapred :kez:

Laguna22D

Ja koristim Delphi vec na trecem autu, i jako sam zadovoljan. Koci, ne skripi, i uvek ima onog crnog na felni. Stari majstori kazu da to znaci da se pravilno trose, i da su ok.
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

dejans

kopao sam malo po radnjama cene diskova za clia2:
LTR 4000.-
MOTRIO 6000.-
ABS 3500.-
BENDIX 4107.-  ???
ima jos nekih "Italijanskih " po nekim nizim cenama 2500.-3000.-  :stop:
plocica ima od 1200.- do 4000.-
e sad, ono sto mene zanima: kako je bendix tako jeftin???

filni

Meni u Renault servisu u Visnjici... kazu plocice su 4.000din i diskovi 10.500din ! kaze....To ti 14.500din plus ruke 3.500din to ti je 18.000din i to je kao josh POPUST na diskove od 10.000din (pa shta on meni to stavlja..neke racing chuda muda???)  prechnik je 260 (ne znam chega!) koji idu na mog Klia i ne mogu Motrio diskovi na njega jer su oni 280 a jeftiniji su..to sam zapamtio kada su merili !!! dajte ljudi pomagajte sad ! Inache tamo stalno radim servise i sve... i stvarno sve srede i rade samo Renault.kao ovlasceni servis.. i na sve daju garanciju jer samo prodaju originalne delove... retko kad `oce da stave neshto iz njihovog takozvanog kako oni kazu PARALELNOG PROGRAMA...  sve u svemu....  mene ce samo kocnice prednje da koshtaju 18.000 sa zamenom..leleeee :) pa bolje bi mu bilo da kada pomislim na kochenje a da ne pipnem kochnicu.... auto ukochi inache yebo je jeza u ledja :D  p.s. auto do sada preshao 118.505km :D pre 500 km radjen veliki servis i zadnje kocnice menjane :D A da..i samo da kazem da su mi za veliki servis (BEZ ZAMENE ULJA FILTERA I BILO CHEGA) uzeli 44.000! A sada ide mali servis.. kuku lele meniiiiiii... i kochnice..znachi oko 27.000 josh ode... :(

rotkod

Ma daj brate za diskove 4000 i pločice 2000... i piči. I uzmi majstora iz reno save, ali u home varijanti... i to je to. Kočnica jeste jako bitna stavka, ali uzmi papir u ruke i zovi sve radnje, po brojevima iz saobraćajne, pusti prečnike...

Lence

Mene je sada doslo vreme da menjam i diskove i plocice i paknove, pa i zejtin za kocnice.
Prosli put kada sam uzimao plocice, uzeo sam Bendix, i bio sam kolko-tolko zadovoljan.
Zasto kazem kolko-tolko, pa koce dobro, ali pri malim brzinama, kada stisnem kocnicu, imam utisak da sam platio muzicki dinar  :fucka:
Sada sam uzeo TRW (Lucas) i plocice i paknove i zejtin, a diskove sam uzeo Brembo, jedva sam ih nasao, narucivali mi iz Njemacke, izbacuje Brembo iz proizvodnje kocnice (stock replacement) za matore "klidze"  :zubo:
U svakom slucaju, zbog drugara koji drzi servis i narucuje u toj prodavnici delove dali mi neki popust, i sa popustom suma-sumarum izaslo 160€

@IsNoGood

Nema potrebe za diskovima na Clio 2-ci, i ovako su mu, pa ne predimenzionisane, ali malko jace dimenzionisane kocnice, meni se do sada nikad nije desilo da su me izneverile, cesce mi se palio ABS (na suvom), nego da nisu kocile, i to u varijanti cesceg ozbiljnijeg kocenja (Avala, Kosutnjak, Grdelicka Klisura i sl.), gde dolaze do izrazaja diskovi, a koristio sam gume od onih fabrickih za bastenska kolica (175) pa do 195, raznih profila.
Pogotovu ako uzmemo u obzir da je klica relativno tezak za svoju velicinu (oko 1T), a teziste mu je pomereno izrazito napred, sa jacim kocnicama nazad moze da se dobije efekat rucne, sto mislim da nije previse dobar osecaj ako tera malko ozbiljnije  :driver:
Ja sam imao istu dilemu, pre dve godine kada sam uzeo auto i imao sam mogucnost da bez ikakvog ulaganja, ili nekog minimalnog, to uradim (drugaru je stigao slupani 1.6 16v sa diskovima nazad, kog sam mogao da cerupam kako stignem), ali su me ubrzo odvratili od tog pokusaja svi iole kompetentni (ljudi sa po deceniju i vise na trkama).
Sigurno da je estetski bolji efekat, ali nisam siguran da bi se mnogo dobilo na performansama.
Nisam siguran da sam nesto pomogao, ali nisam valjda ni odmogao.  :zubo:

rotkod

U Kumodraškoj ulici imaju diskove za klija i pločice Ate, diskovi na sebi imaju rupice i one vijuge, crte (22000din), oko 4000din su pločice.
IsNoGoode, slažem se sa teorijom i tvrdnjom, da diskovi pozadi daju bolje rezultate. Pojedine firme, to stavljaju kao standard, alfa (davnih dana), mercedes, bmw...
I jeste da je ponekad potrebno naglo kočenje, desi se pri velikoj brzini, tada se oseti razlika... No dobro, doboši pozadi, lepo uštelani...  :kez: