Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Koje diskove i plocice?

Započeo Lence, 15.09.2008. - 14:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

trikosm

Drustvo, posto je doslo vreme da se pormene plocice (jer su pocele da cvile :zubo:), mozete li mi preporuciti koje da uzmem.
Zanimaju me iskustva sa polcicama koje imate.
Ja sam naso par nekih proizvodjaca, pa mi recite sta mislite o njima:

• Lucas TRW
  • RH - neke spanek
  • Motrio

trikosm

Ljudi pa da li vi menjate plocice na autima?  :nezna:

Zar nema nikoga da mi preporuci koje da uzmem.

:banghead:

Cherokee

Ja sam stavljao neke Ferodo, cena je bila oko 3500 dinara, doduse dobio sam ih po veleprodajnoj ceni...

Vrede svaku paru ;)
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

RS TEAM

Ate, Bendix, Motrio.....tako to kod mene
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

SlObOdNi

ja imam motrio i ok su  :yeah:

nesto tipa 2000 je par, stavljaj i :driver:

ne skripe, ne cvile, ja zadovoljan  :hura:

IsNoGood

JA sam do sada imao samo fabricke diskove i plocice i bio sam zadovoljan kocenjem, osim sa stp su se plocice mnogo prasile i prljale felne  :zubo:

Prekosutra mi stizu Ferodo diskovi i ATE plocice, pa mogu sledece nedelje da prenesem iskustva ako ti nije kasno. Svakako je cena niza nego "original" delova u ovl. servisu  :gun:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

trikosm

Ja planiram sutra da ih promenim jer su pocele cvile.  :zubo:

U Reno Savi stavljaju neke RH spanske - oni kazu da su dobre. Pa sam mislio te da ugradim.
Imaju Motrio, ali samo zadnje za Megana.

Jel imao neko iskustva sa tim RH?

P.S. Meni su sada orginal, Renault TRW pise na njima. Ja sam nasao Lukas TRW, jel to fabrika koja pravi za Reno?  :nezna:

IsNoGood

Lucas i TRW su se spojili i sada su jedna firma, prave za Renault delove za prvu ugradnju tako da su te plocice sto si nasao sigurno iste  ;)

Lence

Citat: trikosm poslato 27.07.2010. - 23:26
Jel imao neko iskustva sa tim RH?

P.S. Meni su sada orginal, Renault TRW pise na njima. Ja sam nasao Lukas TRW, jel to fabrika koja pravi za Reno?  :nezna:

RH - nisam probao, samo sam cuo da su OK i to je to.

TRW i Lukas su sada jedna firma (mislim da je TRW kupio Lucas jos pre 10 godina), a Renault stavlja kao kao prvu ugradnju Lukas ili TRW (znaci isto), a ono sto ti pise na celjustima je tip celjusti koji su koristili, mislim da su BOSCH, Lucas ili TRW. Stim da je Lucas = TRW, isti proizvodjac.

Ja sam pre 15-ak dana zamenio diskove (Brembo) i stavio plocice i paknove TRW, odnosno Lucas. Imas da uzmes u zelenoj kutiji Lucas (oko 4000 din) ili crvenoj TRW (nesto preko 2500 din), ali je sadrzaj paketa identican, uporedio i uverio se (i naravno uzeo crveni paketic  :zubo: ).
Za sada sam zadovoljan, malko garavi felne, ali koci za sve pare. Imao sam neko iznenadno kocenje sa nekih 130-140 i cini mi se da sam stao u mestu i imao gadan osecaj da su mi skembici i dzigerica zavrsili na soferki.    :help:

EDIT: Izvini komso sto se/te ponavljam, napisao si post dok sam ga cvakao pa nisam vid'o!  :respect:

trikosm

A gde si kupio te TRW? Mislim taj crveni paketic.. :bigl:

IsNoGood

Neki paketici se ovde valjaju  :celb1:

trikosm

Pa covek tako napisao, ja ga samo citiram.    :bat:

BTW, zamenio sam zadnje RH - 1800 din u Reno Savi. Videcemo kakve ce biti.   :rofl:

bingo

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

RS TEAM

Ovo prvi put čujem da je neko zadovoljan Valeo pločicama, svi koji su ih stavljalia i ja smo imali iste simptome, hukanje i buku pri kočenju
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Lence

Citat: trikosm poslato 28.07.2010. - 13:14
A gde si kupio te TRW? Mislim taj crveni paketic.. :bigl:

Na pocetku Ugrinovacke ulice u Zemunu, ima tabla Lucas, sa leve strane, odma na pocetku. Lik se zove Dragan i potpuno je OK lik, posavetuje te, nije iz fazona samo da ti posto-poto proda, pa jos ako je skuplje - super, nego ponudi ti ako ima i dve tri varijante i kaze ti sta je i zasto bolje.
Ja sam jako zadovoljan, po preporuci druga koji je mehanicar sam otisao. On kaze da kada mu musterija trazi dobre delove i nije problem za placanje, uvek uzima kod njega jer je pouzdana varijanta, za 10 god. koliko uzima kod njega samo jednom nije bio zadovoljan kupovinom, a i to je bio kaze nesporazum.