Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Koje diskove i plocice?

Započeo Lence, 15.09.2008. - 14:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

RS TEAM

Citat: pmilovanovic poslato 25.11.2010. - 20:24
Nisam video da neko spominje TRUSTING,ALIED NIPPON,RODHAUS koje su kod nas popularne odnosno zastupljene a njih i prodaju i EURO07 koji su i kod nas u grad dosli. :cancan:
Što bi ih spominjali kad nisu ni za kacu za kupus
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

pmilovanovic

Mikely

drugari ovih dana moram da pazarim diskove i plocice za Clio II pa me zanima vase misljenje sta da stavim? dajte neku preporuku, takodje me zanima da li postoji neka odredjena debljina diskova do koje se sme voziti,i kako to mogu proveriti sam? voleo bih da cujem gde ste menjali sve to, preporucite nekog majstora...
Ne pobedjuje onaj koji ne ume da gubi...

trikosm

Citat: Mikely poslato 25.11.2010. - 23:40
drugari ovih dana moram da pazarim diskove i plocice za Clio II pa me zanima vase misljenje sta da stavim? dajte neku preporuku, takodje me zanima da li postoji neka odredjena debljina diskova do koje se sme voziti,i kako to mogu proveriti sam? voleo bih da cujem gde ste menjali sve to, preporucite nekog majstora...

1. Moja ti je preporuka da stavis Lucas/TRW sto je i prva ugradnja kod Renault-a. Jest da kosta ali vredi. Ja sam stavljao i Roadhause i Simer i kad stisnem kocnicu derem kozu s lica. Tako da ti najiskrenije preporucujem da kupis kvalitetno.
2. Postiji odredjena debljina pise ti na starim diskovima, ne znam za Clia ali za moj auto je 19,8mm minimum.
3. Za to menjenje ti i ne treba majstor mozes i sam, naravno ako imas alat, mada moze i neki majstor kog poznajes. Cene su ti otprilike oko 2000 din za prednje i oko 1500 za zadnje bez PDV-a. :yes:

pmilovanovic

Ima li jos neko da nam pomogne sa svojim iskustvom? Nije valjda da nema takvih?

RS TEAM

Citat: pmilovanovic poslato 26.11.2010. - 18:45
Ima li jos neko da nam pomogne sa svojim iskustvom? Nije valjda da nema takvih?
Pa stavi ATE,Bendix, TRW , možeš i u ovlašćenom Motrio, nisu skupe a Textar radi za njjih
Eto ti brendova kod kojih nema greške

pmilovanovic

Da, ali u Cacku nema takvih.

RS TEAM

Pa poslćemo ti iz Bg-a
AK Raketa mora da ima Motrio

ddacha

U Čačku imaš Euroauto, a oni su uvoznik za Delphi, tako da ti je to sasvim pristojna opcija sa dobrim odnosom cena/kvalitet. I ja na Kliu drug na Meganu imamo Delphi, nemamo nikakvih zamerki.

pmilovanovic

Hvala na savetu, mislio sam da li je neko imao sa njima iskustva. Da li se cuju pri kocenju i da li ok koce? :hura:

trikosm

Samo da javim iskustva sa kocionim plocicama jer sam imao problema, cisto da znate sta da kupujete a sta da ne kupujete.

Kada sam menjao prednje diskove i plocice uzeo sam diskove COMLINE(japanski za NISSAN) i plocice SIMER (italijanske). Posle samo 300km kocnice su pocele da cvile tj.da deru kozu. :tup:
Reklamirao sam plocice i dobio sam TRW, kvalitet se vidi na prvi pogled. A kocenje je postalo bezcujno. :respect:

A ma zadnjim sam menjao samo plocice u Reno SAVA, gde su mi dali ROADHOUSE (spanse) i pricaju mi pricu kako je to prva ugradnja.  :fiju:

Ne znam kakva su vasa iskustva, ali ni ove ROADHOUSE nisu bas tako dobre kao sto ih hvale jer se i one cuju.  :stop:

Stoga je moja preporuka TRW i nece te da zazalite.  :respect:

pmilovanovic

Koliko kostaju yadnje a koliko prednje plocice?

djstevan

Ja sam zamenu zadnjih skoro platio oko RSD 3.000 a za prednje nisam siguran.

Kad smo vec kod diskova i kocnica je menjao neko zadnje diskove na Meganu. Meni majstor reko neku cenu od RSD 10.000 po zadnjem tocku ???

Adam

Ja sam zadnje diskove (2 kom) platio oko 10.000 RSD i kusur.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

djstevan

???? Onda ili ja nisam razumeo mada misim da je reko 10 k po disku. Koje si stavio ? Ne znam da li zavisi cena da li imas ESP ili ne, mozda zbog toga. POgledao neki kod i 200 eur.  :nezna: Moracu da proverim kod jos nekog majstora . . .