0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Megane I 1.9 dCi 102KS:Bremsscheibenart: Voll Bremsscheibendicke [mm]: 8 (debljina novog diska)Durchmesser: 238 mm Höhe: 74,5 mm Lochanzahl: 4 Lochkreis-Ø: 100 mm Mindestdicke: 7 mm (minimalna debljina diska)Nabenbohrung-Ø: 52 mm (ili 49 mm) Cijena je pomasna, bar u Njemackoj. Pripazi da ti je isti unutarnji promjer diska na dijelu koji ide na glavcinu, imaju 2 razlicita: 49 mm i 52 mm.P.S. U vezi male tolerancije kod potrosenosti: isti slucaj je i na mom autu, zadnji disk ima razliku od samo 1 mm kod novog i potrosenog: 10 mm vs. 9 mm.
eee...pa ti mene sad malo... pa ne moze ni strugar sve...kaze mi lik ako su lezajevi losi da je tesko naci te dimenzije lezaja,za disk..
Ne odgovara disk s limuzine na karavan. Lezaj mozes a i ne moras mijenjati. Ako ti je auto toliko preslo kupi disk bez lezaja i upresuj novi lezaj. To nije problem bilo kom majstoru koji zna posao kojim se bavi.Inace, ja bih te odgovorio od kupovine polovnih dijelova kocionog sistema. To je igranje sa zivotom. Bolje kupi neke nove koji su nesto jeftiniji, ako vec nemas novaca za najkvalitetnije i najskuplje. Ja cu svoje mijenjati u julu (i prednje i zadnje, plus sve lezajeve), pa ako nekome bude trebalo dobice ih besplatno, samo ih treba pokupiti u Sarajevu ili okolini. Pretpostavljam da bi neko na njima mogao preci jos 100.000 km.
Ako menjas disk zasto bi menjao i lezajeve ako ima 2 velicine diska,izmeri svoj pa ces znati sta da uzmes,skines stare,stavis nove,lezaj se ne skida naravno jer disk nema veze sa njim i problem resen.Nije ti to R19 16V koji je bio i u svoje vreme redak jer ih nije napravljeno nesto previse pa da ne mozes naci lezajeve. Tog tvog megana iz 2004-te ima k'o blata,a cega ima mnogo onda ima i mnogo delova za to. Ako te navede put u Bgd,imas sve u prodavnici Reno Extra na Dusanovcu (ne znam da li je dozvoljeno postavljati br.telefona-ako jeste,postavicu i to). Momci su korektni,i ako neceg nema,moze se nabaviti. Ako te muci sumnja,uzmi metar ili subler i premeri to sto ti treba,da ne mrsimo vise-ne trazis deo za ferrari.
Mikane,pozovi ovaj br 0117839999 prodavnica Reno extra i vidi sa njima sta ide kod tvog megija,da ne nagadjamo bez veze a i da se ti ne nerviras bespotrebno. Oni ce ti reci tacno po katalogu sta ide za karavan,koloko kosta,i ako ti ne bude mnogo para ja mislim da oni salju i pouzecem. Pozoves ih pa se sa njima dogovoris. U Bgd ces sigurno mnogo lakse naci sve sto ti treba-taj auto je do skoro bio u punom zamahu proizvodnje i mora imati svega za taj model. Izuzetak su RS i druge jake masine-nema ih mnogo pa ne iznenadjuje da se za njih teze nalaze pojedini delovi. Okreni onaj tel i resi se vise te dileme.