0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
@mkrnjicMoj savjet takodje, je da skines rub plocice. Tako ce plocica moci lijepo da nalegne u startu i imaces efikasno kocenje, a slijedeci put kad budes mijenjao, promijenis komplet disk sa lezajem i mirna Backa.
U AK Francuz (pretpostavljam da i u svakom drugom ovlascenom) vrse obradu diska direktno na autu, bez skidanja bilo cega (osim tocka :-) ) Em je manje cimanje, sve odradis na jednom mestu, a i mislim da je tako bolje obraditi disk, dok se okrece direktno na autu. Obrada je 1000 dinara po disku
Jel neko ima iskustva sa DELPHI plocicama za prednje diskove,Megan 2 u pitanju.Majstor samo njih preporucuje, ne bi da druge stavlja.Cena je 2900 din.I ruke 1000 din.Obradice mi diskove posto ima po obodu viska materijala,ali kaze da ce ih skidati.Nadam se da nece da mi napravi neke probleme posle skidanja(nevolim da mi mnogo rasturaju oko auta jel uvek posle ne bude kao pre,tj kao sto ej dosao iz FR).Inace menjam plocice jel pri blagom pritisku kocnice malo cvile,i koliko je pogledao kaze da su otvrdle plocice i da je vreme da ih promenim,a ima nekoliko milimetara jos plocica do kraja.Ja koliko sma gledao ima bar 6-7 mm ali poslusacu majstora,bojim se da ne upropastim disk a to je skuplja varaijanta
Na Meganu II sam mijenjao zadnje diskove prije 7 dana. Primjetim da mi je kočiona površina odmaknuta nekih 7-8mm od samog ruba diska. Na prednjim diskovima pločice hvataju na 2-3 mm do ivice diska. Može li neko da mi potvrdi da li su ove vrijednosti koje sam naveo u dozvoljenim granicama? Hvala.