0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
moram izmeriti pomičnim klinastim merilom ovo sam merio metrom koji nije sigurno tačan al meni radi ručna najnormalnije i sve al kupiću nove jbga prešao sam preko 205kkm
nadam se da nisam pogrešio temu...krajem marta kada sam radio veliki servis u Reno Savi majstor mi je rekao da prednji diskovi mogu da posluže još par hiljada i da treba da se menjaju...tada sam i kupio diskove i pločice ali ih nisam zamenio...e sad me zanima, pošto nisam video da je majstor tada nešto merio, već je tu ocenu dao onako odokativno, da li se istrošenost diskova i vreme za zamenu istih određuju tako otprilike ili treba da se izvrši neko merenje...čisto hoću da znam da li je zaista vreme za zamenu ili ne...sa kočnicama se nije baš za igrati...
Danasnji problem:u sred voznje su mi se upalile ABS i SERV. lampice koje su se posle par kilometara ugasile. Medjutim, kada pritisnem kocnicu aktivira se ABS (a lampica se ne pali). Odvezla sam odmah auto kod majstora (ne redovnog, nego ovde blizu posla, za kog znam da je ok) i on je rekao da su plocice istrosene, tj. njegovim recima "nemas plocice". Ono sto je mene malo neprijatno iznenadilo je da sam na servisu bila pre 4k km, pred odlazak u Austriju, gde sam rekla da idem na put od 2.000+ km i da provere sve, a oni su mi posle servisa rekli da je sve ok i da mogu na put bez brige. Da li su plocice mogle da naprave ove simptome koje sam ja imala i da li je, ne daj boze, jos nesto moglo da strada zbog toga?