Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema

Započeo Miki, 27.12.2009. - 16:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Miki

:rotfl: Ma nemam pojma i ja nisam nesto zadovoljan sa njima i nemam poverenja u njih ali jedino sto mi se svidja imaju dobru dijagnostiku koliko sam primetio.Videcu jos kod nekoga za te kocnice a pozadi su dobosi. :Laie_15:
Ne brze od zivota

Stragi21

Jeste misterija...
Jel su otvarali dobose? da nisu istrosene plocice...

Miki

Ma nisu nista otvarali,samo na dijagnostici je izbacilo da auto uopste ne koci pozadi(tako kaze kompijuter) ali kad sam radio tehnicki pregled u septembru kocio je ko lud.Mora pogledam pozadi jesu li istrosene kocnice a u pitanju su dobosi.
Ne brze od zivota

pablo1986

Od skoro su pocele da me zezaju kocnice...U toku voznje se znatno oseti da auto nece da vuce,kada pritisnem kocnicu ona je tvrda,nakon 2,3 pretiskanja ona omekne i posle normalno koci i ide.. Zamenjeno je ulje u kocnicama i i creva na prednjim tockovima.. Razradjeni su cilindri... Kada smo izbacili ulje u njemu je bilo prljavstine slicno kao pesak.... Sada manje imam problema,jednom u nedelju dana opet mi se desi tako.... Jel imao neko ovakav problem I da li moze da se resi...?
.....It's now or never.....

SlObOdNi

Meni svi majstori rekli... dizel... nemoj da kocis motorom... par pollocica ti je 15tak eura, najjeftinije je to promeniti... :nezna:

sad, jedino zimi i po ledu pazim sta radim, leti... iskljucivo kocnica

Exception®

Citat: SlObOdNi poslato 23.03.2010. - 18:26
Meni svi majstori rekli... dizel... nemoj da kocis motorom...

Kakve to veze ima :nezna:? Pa ne voziš ga k'o RS pa da ti "prevrti" kad ga spustiš u niži stepen prenosa :??:
ΕΛΛΑΣ

filo

Citat: SlObOdNi poslato 23.03.2010. - 18:26
Meni svi majstori rekli... dizel... nemoj da kocis motorom... par pollocica ti je 15tak eura, najjeftinije je to promeniti... :nezna:

sad, jedino zimi i po ledu pazim sta radim, leti... iskljucivo kocnica

Tog majstora zaboravi.   :cekicem:   Odavno nisam cuo vecu glupost .     Ladno ces da pregrejes kocnice .  E onda je normalno da skripe. Mislim tad mozes da ih bacis .   Kada pregrejes kocnice pregrevaju se i lezajevi . U kratkom vremenu ces morati sve to promeniti . Po sledecem radosledu  1. plocice 2.lezajevi 3.diskovi .  Moze da kosta i do 1000e .  Da i nece se sve desiti odjednom .  Lezajevi sporadicno.

Da ne zaboravim bitno PREGREJANE KOCNICE IMAJU PUNO SLABIJI UCINAK.     
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Boki

Nisu sale za umove male

MilosM

Ja sam se jednom tako zahebo i kupio krive diskove, ne mojoj krivicom,. Kako pipnem kocnicu, tako igram valcer sa autom. Nisu ni dva dana bile na cliu.
We are ham operators, we are not normal!!

bingo

meni ranije kad su menjali diskove zaboravili da odmaste nove i dok ona mast nije izgorela zaustavni put sa 50 km/h iznosio je 100 metara :yes:
kocnice ljudi moraju strogo da budu posne a ne masne ne igrajte se sa zivotom i zivotima drugih

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

Storia

Možeš imati oči a i dalje biti slep

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

zubo

Od prije dva dana primetio sam da kad pritisnem kocnicu malo brze nesto mi kucne imam osjecaj pod petom.Sta bi to moglo da bude?Danas bio kod majstora podigao ga dotegao sarafe kaze mozda je do toga posto sam menjao set kvacila.

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

zubo

Ne i dalje kucka.To samo kad pritisnem kocnicu  malo brza a kad polako onda ne.Samo jednom kucne i to je to.