Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)

Započeo Dule, 04.04.2008. - 13:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

alexsasa

I sad je sve ok?

Sent from my iPhone using Tapatalk

VladeJaksa

Sada manje buke u autu, logicno, ali i dalje druga sonda (posle katalizatora ona) pravi problem, prijavljuje je na dijagnostici. Isao sam redom da prvo resim pletenicu, zamenio pre toga sveice, sa 2 kraka neke stavljene...  zamenio senzor temperature rashladne tecnosti... ajde sto sija na tabli uglavnom je i ranije, ali i dalje problem pri paljenju, auto upali ali se zagusi, ne svaki put, nekada upali normalno... a nekada kao da mu treba sekund da proguta npr visak goriva pa onda uspostavi rad i sve extra nakon toga, lepo mirno radi na leru, dobro vuce... skidao rail sa diznama i nabijem na svaku diznu po flasicu i gledam kada se da kontakt ne pusta ni jedna, kada vergla ona svaka lepu maglu baca koliko je to moguce vizuelno utvrditi bez neke aparature koju u mom regionu pa i sire nema niko ili mu neispravna... onda porucim sondu bosch, identicna onoj koju sam skinuo svaka oznaka, slovo, broj.... namontiram je i auto lepse radi u smislu da nema nekih knedli u voznji pri saltanju, nema nekog naglog pada obrtaja pri saltanju koji je oduvek bio prisutan, pali svaki put na dodir... Ponistim gresku i sutradan se opet upalila na tabli, to je juce bilo... prikacim na dijagnostiku i sada prijavljuje prvu sondu (P0135) 🙂
Praticu ako ne bude pravio onaj problem pri paljenju onda ga neka nek sija, ako ne onda i ovu prvu sondu da porucim. I nije nesto skupa 6700 bosch. E da, i ostaje uvek greska P0711 nesto kao senzor temp ulja menjaca ili opseg performanse A kola, nidje veze, manuelni menjac 5 brzina kakvi senzori itd...

zokce

Mozda tu sondu i nisi morao da zamenis, nego prednju. Ja sam kod mene pre desetak godina stavio Bosch LS03 kao prednju. Pre toga sam stavio neku spansku i potrajala je citavih nedelju dana.