Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema

Započeo Miki, 27.12.2009. - 16:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mimi1994

Postovanje svima, laguna 3 el rucna, pozadi zadnji levi tocak, polugica koja se vraca prilikom otpustanja, ne otpusti se do kraja i onda se disk greje tocak i sve ostalo, da li neko zna mogu li da nekako skinem oprugu koja treba da vraca izvucem polugicu iz lezista razradim namazem i vratim? Naso sam nesto na ruskom sajtu video da je covek izvadio ali ne bih znak kako. Hvala na pomoci.

SasaLaguna95

To ti je mehanizam/poluga rucne kocnice
Najlakše bi bilo kad bi skinuo kljesta pa komplet reparaciju odradio, imas na Yt kako se repariraju zadnja kociona kljesta na L2 (identično je i na L3 koliko vidim)
My car = My rules !

zokce

Tesko ces to sam da uradis, treba tu i alata koje nema prosecan vlasnik automobila. Za mehanizam rucne kocnice je neophodno da se rasklopi ceo mehanizam u kljestima, da se sve izvadi, ocisti, stave novi zaptivaci i sve sklopi nazad. Jos, ako je stradao lezaj osovine za rucnu kocnicu i on treba da se zameni. Veliko maltretiranje, a nova kociona klesta mogu da se nabave za relativno male pare, 50-60 evra.

mire

Meni se isto na L3 glavila zadnja leva kočnica, ali nije bilo do ručne. Ako ne znaš šta radiš, ne diraj. Možeš da uništiš ručnu kočnicu, tj motor koji je aktivira.

Zoran_m

Problem sa kočnicama na Laguni 3.
Trese kod naglog kočenja pri brzinama većim od 90km/h.
Ako se, pri tim brzinama, kočnica "nežno" pritiska nema trešenja tj vibracija na volanu.
Napred su stavljeni novi diskovi i pločice.
Prilikom ubrzavanja nema nikakvih vibracija ni trešenja.
Da li je neko imao sličan problem?

Ap0calypto

Može se desiti da neki disk nije potpuno "ravan". To se manifestuje prilikom kočenja. Koji diskovi su stavljeni? Pokusao bih 2-3 jača kočenja, mozda se situacija popravi, ako je mozda do pločica

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Zoran_m

Pokušaću i to ali ću svakako zakazati pregled u servisu .

slavko_bgd

Mnogi smo imali taj problem, simptom.
Uzrok su nekvalitetni diskovi koji se deformišu pri grejanju ili su loši diskovi koji su dobili "spotove", "ostrva" prekaljenog čelika u strukturi. 
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

SasaLaguna95

Ili nije očišćena glavcina lezaja gdje naljeze disk
Ali prije da će biti lošiji kvalitet ili se serija takva desila..
My car = My rules !

Zoran_m

URKE 80

Sličan problem sam rešio sa jakim pritiscima na pedalu kočnice kad je auto upaljen. I još par puta u toku vožnje jače kočio i vibracije nestale.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Karavani su kul

Zoran_m

VladeJaksa

Pozz, imam uporan problem na seniku 1 sa zadnjim kocionim klestima, zamenim gumicu i ocistim kanal gde lezi ona, klip cist... spakujem i to tako radi kratko vreme jer se ubrzo u kanalu gde lezi uljna gumica stvara skrama, dize gumicu i klip se sve teze krece tj ne vraca se dovoljno vec uvek po malo riba ... sajle rucne nove itd, sve extra ali ovo svako malo moram da skidam da cistim, jednostavno materijal sam je los i pravi tu belu skramu i nastaje problem. Znaci reparacija vise ne ide... ima li neko iskustvo sa novim klestima koje da trazim?

zokce

Drobac

Ja sam pre nekoliko meseci stavio QWP pozadi, zasad nemam problema. Mene je zezao mehanizam ručne, nije hteo da se vraća nazad.