Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema

Započeo Miki, 27.12.2009. - 16:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cherokee

Jel tebi bese budzena zadnja osovina, ili svaki Megane 1 dci ima diskove pozadi (za karavana znam da je fabricki)?  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Solunski Ranger

Osovina je sa istog ovakvog samo sa više opreme (Privilege). Zato i ne mogu da naručim iz Nemačke po broju šasije jer moj fabrički nije imao.
Mi šoferi barabe smo teške,koje neda mora ići peške
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu

live

Citat: Panta011 poslato 10.06.2011. - 10:12
@Live: A reci mi jesu li diskovi sa sve lezajevima, ili je vadio iz starih diskova stare lezajeve pa ih butnuo u nove diskove (al' ga srocih :o:)
budzio je stare u novo  :kez: inace da nije cena samih diskova je 18.000 
jbg koiko para toliko muzike a koliko muzike toliko i  :cancan: :happy:  :cancan: :happy:  :cancan: :happy:

Panta011

Zato i pitam  :yes: Meni je u Reno Savi za Grandtour oko 17 000.00 sa lezajevima :tup:
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

George McDuke

Skoro sam bio na tehničkom pregledu i utvrdjeno je da mi ne valja zadnja desna kočnica? Imao sam neki crash (ništa puno strašno) pa sada ne bih baš da izgubim glavu. Elem po onim njihovim mjerenjima mi je izmjereno da prednje kočnice odstupaju 8% dok zadnje 26%. Napred su diskovi a pozadi doboši. Malo me je zbunilo jer je majstor mijenjao zadnji desni ležaj i da nije primjetio da kočnica ne valja? A djeluje mi ok majstor  :hmm:
Da li se mjenjaju pakne ili šta? i naravno vjerujem da se mjenjau u paru? Ako može neko da mi otprilike kaže koliko para košta zamjena pakni? i da li hoće u nekom servisu sa tehničkim pregledom da provjere kočnice (naravno da se ne plaća tehnički pregled) Ako neko ima neka slična iskustva svaki komentar dobrodošao.Hvala
Naravno u pitanju je Renault Clio 1.4 16v :kez:

singer

moguce je da ti nije nastelovao viljusku na paknama na kojoj je menjao lezaj. :ok:
prvo to proveri pa onda dalje.(ne bacaj pare osim ako nije neki konkretan problem)
pozdrav!!!

Dejanz

Meni isto na tehnickom izmereno da zadnji levi tocak slabije koci. Otiso kod mehanicara, on pogledo pakne one ok, kaze to cemo da sredimo stelovanjem i nastelovo plus ocistio prah koji se nakupio unutar dobosa. Ima neki mali zupcanik i feder unutar dobosa pomocu koga steluje. Nisam jos proveravao na tehnickom ali nameravam da proverim.

George McDuke

Zamjenio pakne zadnje i rijesio problem sa skripanje i kocenjem.
Kada je maestro otvorio dobos pakne samo ispale  :fiju:

Ludo me interesuje kako je prosli majstor kada je mijenjao prednje disk plocice dosao do zakljucka da pakne na zadnjim tockovima ne treba mijenjati  :kez:

Elem pakne oko 40KM (20Eur) plus ruke

Ali bar ne skripi, drug mi pricao kako je imao slican problem, odlijepila se pakna (od istrosenosti vlage i ko zna cega, bukvalno pordja) i podvuce se tako da blokira tocak... a kontam da je to sex kada prikocis negdje prije krivine...
:tup:

Djemba

Ja sam uzeo Road House, ja bar mislim. Evo posle mesec i po, dva meseca je pocela prednja desna nesto da skripucka, moram da proverim sta je to.
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

Don Gagione

kad skrecem ili kad krecem i motam levo ili desno cice diskovi prednji sta moze biti :nezna:

singer

vakum ti nevraca plocice tj, klizac na celjustima ti mozda tesko ide ili je zapekao. :yes:

nuk

singer

hm,jes probao malo klizac celjusti napred-nazad pre nego sto si stavio plocice.(ako je napukla gumuca onda udje prljavstine u klizac pa :ovce:

Don Gagione

nisam ih ja montirao vec u servisu su radili sve  bem ga mozda mogu biti diskovi posto treba da ih jos malo pa menjam

SlObOdNi

menjao si plocice a treba i diskove?

kada budes menjao diskove, moraces ponovo plocice. nadam se da nemas nameru da vozis sa novim diskovima i vozenim plocicama kasnije :help: