Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
108
Idi dole
Autor
Tema: Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema (Pročitano 373006 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
nsvlada
Clio
Trenutno vozim: Megane IIl 1.5dci 110
Pol:
Starost: 40
Odg: Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema
«
Odgovor #60 poslato:
23.07.2011. - 12:39 »
pozdrav forumasi, imam problem veliki.
menjao sam zadnje diskove i plocice sve u kompletu. kada sam preuzeo auto kod majstora osetio sam da mi papucica propada, a nakon vise puta pumpanja ona stvrdne i toliko je tvrda da nema funkciju.
pitao sam odma u cemu je problem, majstor kaze da je to normalno za pocetak. ok. odem ja i posle 50 km opet isto samo sto sam utvedio sada da mi i rucna ne radi. odem na reklamaciju jutros i rekao mi je da je dostelovao klip na zadnjem levom tocku. cale se vrati sa reklamacije i naravno slucaj je osstao isti. odem kod drugog majstora za savet, on mi kaze da to nesme da se desava i da kocnica mora da radi uvek isto, al nije hteo da uzme auto u rad posto je drugi majstor radio. sada opet idem u ponedeljak na reklamaciju i rekao mi je da su gumice problem mozda.
forumasi putujem za 8 dana u grcku sa autom i prosto pocinjem da sedim. imali ko ideju sta bi moglo da bude.
p.s. auto pre menjanja tj kocnice su odlicno radile kao i rucna.
Sačuvana
mkrnjic
Scenic
Trenutno vozim: Megane II 1.6 ph2
Pol:
Starost: 53
Odg: Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema
«
Odgovor #61 poslato:
23.07.2011. - 13:13 »
Nema tu puno filozofije ... oteraš mu auto ranom zorom ... sedneš na grbaču ... i ne pomeraš se dok ne bude gotovo ... probaš svaki put i tako ceo dan ... usput spomeneš inspekciju
Sačuvana
mikan
Gost
«
Odgovor #62 poslato:
23.07.2011. - 13:41 »
polako bre..nemojte odmah inspekcija,pretnja..
pistolj na celo
, malo blazi oblik
pa da vidis ce da zavrsi
salim se!
ja cu reci moje iskustvo kad sam isto radio sve plocice, menjao i to u ovlastenom servisu, prvi put...rekli su mi da malo u pocetku budem oprezniji sa kocnicom jer nece biti bas agresivna kao sto je bila dok se plocice ne formiraju i nalegnu,kazu, i to je bas i trajalo jedno 100-200km i kocnica je bila ok. nisam imao problema sa rucnom.bilo je bas neprijatno,nije reagovala kako treba.
e sad sam pre 10tak dana sam uradio komplet,sve,diskove i plocice i osetim da mi je opet ista stvar, nije mi bas agresivna kocnica,blaga je, ali mislim da naleze sve to polako.
to je moje iskustvo...
«
Poslednja izmena: 23.07.2011. - 13:42 od strane mikan
»
Sačuvana
nsvlada
Clio
Pol:
«
Odgovor #63 poslato:
23.07.2011. - 14:11 »
sve je to meni jasno da treba da nalegene. jedino sto me buni je prvo stiskanje kocnice malte ne propadne do kraja i onda kada vise puta stisnem ona postane tvrda i ne ide i malte ne gubi funkciju. i cim malo krenem autom napred sve se vraca iz pocetka opet propadanje.
Sačuvana
Boki
Administrator
Trenutno vozim: Megan 3 1.5dCi edc
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #64 poslato:
23.07.2011. - 14:30 »
^^
To mi deluje kao da nije dobro ozracen kocioni sistem
Sačuvana
Nisu sale za umove male
singer
Koleos
Trenutno vozim: laguna 1.8 rxe
Pol:
kupujem samo kola koja imaju svoj tim u F1!!!
Starost: 49
«
Odgovor #65 poslato:
23.07.2011. - 16:21 »
da,moguce je da nije ozracen sistem.da li su ti menjali dot ulje?
ako je ozracen valjano onda ti je riknuo glavni kocioni(nebi trebao)ali djavo ne spava,kocnica nikad ali nikad nesme da propadne.!!!
Sačuvana
nsvlada
Clio
Pol:
«
Odgovor #66 poslato:
23.07.2011. - 17:46 »
resio kod 3 majstora. ovaj 1 kao necu ni da ga nazovem majstor mi je sjebao zadnju levu celjost kada je montirao diskove. sada mi je ubacen limic kod pakne kao privremeno resenje i sada mi ne propada.
i rekao mi je da je to cest slucaj kos ne strucnih majstora da pri montiranju sile celjust i da ode.
«
Poslednja izmena: 23.07.2011. - 20:08 od strane nsvlada
»
Sačuvana
singer
Koleos
Trenutno vozim: laguna 1.8 rxe
Pol:
kupujem samo kola koja imaju svoj tim u F1!!!
Starost: 49
«
Odgovor #67 poslato:
23.07.2011. - 18:54 »
kocnica (pedala)kad stisnes bilo kad i koliko god puta i kojem god intervalu "NESME DA PROPADA"!!!!
ako se to slucajno desava to je znak da nesto ne valja!!!
zamisli situaciju da nakon neke voznje neko ispred tebe zakoci naglo!!! eee dok ti nadrukas ode njegov branik i tvoj hladnjak
Sačuvana
nuk
VIP
Trenutno vozim: Renault Espace
Pol:
Starost: 41
«
Odgovor #68 poslato:
23.07.2011. - 22:13 »
jos ovo sa poturanjem limica zvuci tako opasno.
ja ne bih tako isao na put
Sačuvana
ClioJovana
Gost
«
Odgovor #69 poslato:
11.09.2011. - 13:08 »
Dragi moji, doslo vreme da se srede zadnje kocnice.
Da li neko moze da mi objasni kako da zamenim zadnje paknove?
Da li mozda moze samo da se dotegne ili usteluje jedan od tockova tako da koce podjednako?
Kuma mi radi na tehnickom, i dok smo pili sok i kaficu, ekipa je pregledala auto i zakljucili su da mi zadnje kocnice ne funkcionisu bas najbolje, tj da ne bi mogla da prodjem tehnicki pregled.
Jedan tocak koci bolje od drugog.
Citala sam uradi sam podforum i nisam nasla nista na ovu temu.
Koje paknove uzeti?
Sačuvana
iggy1607
Kadjar
Trenutno vozim: renault 19 chamade turbo DX.. odbrojava poslednje dane / Laguna 1 ph 1 Baccara
Pol:
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
Starost: 51
«
Odgovor #70 poslato:
11.09.2011. - 14:51 »
Za početak prešteluj zadnje kočnice. Doboš kočnice se šteluju,a kod tebe se možda malo više istrošile pakne na jednom točku.
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Trenutno vozim: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS
Pol:
Clio
Starost: 42
«
Odgovor #71 poslato:
18.09.2011. - 03:44 »
probaj sa stelovanjem i neka ti neko proveri kocioni cilindar na tom tocku
hoces sama da menjas?
par paknova za clio 2 je oko 2000 din...
Sačuvana
Delfin
Captur
Trenutno vozim: TWINGO 2009 1.2 16v
Pol:
Clio 1.2 16V
«
Odgovor #72 poslato:
20.10.2011. - 22:38 »
poshto imam isti problem kao i vecina ovde...ne videh dokle tako moze da se tera...koji je poslednji belaj shto moze da mi se desi...bez kochnica valjda ne mogu da ostanem...?
dobro osim shto ce sve uchestalije shishtanje da bude da li moze neshto gore da se desi od neprijatnog zvuka u kabini....?
HVALA
Sačuvana
Cherokee
VIP
Pol:
Dieselhead
Starost: 37
«
Odgovor #73 poslato:
20.10.2011. - 22:52 »
Varas se, mozes ostati bez kocnica.
Sačuvana
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
kale
Gost
«
Odgovor #74 poslato:
21.10.2011. - 20:43 »
meni se pre neki dan desilo da nisam mogao da krenem..blokirao mi zadnji levi skroz. parkirao se vece pre, povukao rucnu (kazu valja se da ne zardja
) kad sam video da nece, probao da krenem malo u nazad da probam da odblokiram i nista...zavaren. kod majstora nisam mogao jer bi odrao gumu , malo se raspitao... kazu paknovi pukli, rucna blokirala itd, i jeeedva nekako skinuo dobos a ono sve u redu
. paknovi celi ,doduse potroseni,sajla vraca lepo nije zaglavila ... misterija... zakazao kod majstora zamenu ... koliko su paknovi i cilindri ?
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9