0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
ali da budem iskren, malo mi je auto već dosadio a malo više mi je dosadio slabašan motor Najbolji argument za promenu auta je što mi se Kangoo jako sviđa
Slažem se. U obzir dolaze ili 1.6 16V ili 1.5 dCi 85 ks (mada mislim da je i on, uslovno rečeno slabašan). Onaj sa 105 ks kontam da je preskup, a ovog sa 70 ks je vozio moj drugar na Velesajmu u ZG-u, kaže da je trom za medalju. Mada po nekim mojim afinitetima, mislim da će ipak pri kupovini počasno mesto imati 1.6 16V - Clicku u inat a još je i jeftiniji a i čuje se an-an-an-an-an
Sa 1.6 16v ces biti brz isto kao i sa sadasnjim Cliom,jer mu je ubrzanje do 100-ke 13s a kod Clia je 13.4s
@ Exception&Marko Os : Nisam to ja merio pa da se potkrala greska..to je podatak sa zvanicnog Renault sajta. Mozete i sami pogledati..@ Marko Os :Slazem se da razlika od 3s nije mala s obzirom da se radi o istom motoru..ali uzmi u obzir da je Kangoo tezi od tvog Megane-a za najmanje 200kg (opet zvanicni podaci) a da je aerodinamika Kangoo-a najslabija tacka,za razliku od Megane-a koji je za njega "metak". Edit : Slazem se za plin..ali znajuci Exception-a,tesko ce to ici..
Ma Renault se nešto preračunao u merenjima a i prosto ne verujem da moj Clio ima istu masu kao i Markov Megy (cca 1.200 kg ). Gore si napisao da je Kangoo težek cca 1.400 kg
Posto mi ne verujes na rec..otidji na Renault sajt i pogledaj masu jedog i drugog kao i ubrzanja pa reci jesam li u pravu ili nisam.Evo bas sad gledam..Markov Megane ima 1.155kg i ubrzanje od 11.1s.Kangoo sa istim motorom (1.6 16v ali sa 105ks,dok Megane ima 110ks) ima masu od 1389kg i ubrzanje od okruglo 13s.E sad..ovo je jos i dobro ako je tako,a svi znamo da fabrike merenja vrse u idealnim uslovima,tako da ove vrednosti cesto imaju odredjena odstupanja,ali da ne idemo previse daleko..drzimo se onoga sto je fabrika rekla i poredimo te podatke.Znaci..razlika u ubrzanju nije 3s vec 1.9s i razlika u masi je 234kg..sto je jaaako puno.Kangoo je u odnosu na Megane-a :lala:
Ma nije da ne verujem tebi, već ne verujem njima . Mislim, Megy ispadne lakši od Clia (1.155 kg naspram mojih 1.165 kg) Mislim, . Eto, uporedi Markovo merenje i fabričke podatke. Jedino ne znam da li je Marko merio dok mu je auto bio stock ili poske "budženja" . Evo ti još jedan podatak koji možda nisi znao: Svi 1.6 16V motori se deklarišu da imaju 105 ks. To što oni svi imaju 110 to je neka druga strana medalje (info iz prve ruke, koji možeš proveriti ), ali se radi o potpuno istom agregatu. Znači, nisi ti u pitanju, već neka Renaultova merenja koja se ne poklapaju kako god okreneš
Ja vas stvarno ne razumem, ubrzanje kod teretnjaka?!