Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Lanci za sneg

Započeo jajajaja, 09.12.2013. - 14:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jajajaja

Nigde nisam nasao temu pa hajde,

Koje lance za sneg preporucujete, idem u bec za NG pa mi trebaju neki za ne daj boze. Nesto tipa za maks 2000 din. Interesuje me to kacenje, ima koliko sam razumeo neki stari sistem i neki novi, kao laksi, u cemu je razlika?

pogledajte ove lance, da li su to ti laki za upotrebu.
http://catalogues.metro-group.com/metro-katalog/auto-oprema/page/12

Ap0calypto

uzeo sinoc u tempu za 1400din. sudeci po standardu, rekao bih da je turski set
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

valjan

Meni prema tabelama odgovara veličina 95, ali kod nas nema nigde tih "međubrojeva", samo okrugle veličine. Danas me lik u prodavnici ubeđuje da meni savršeno odgovara veličina 90. Ko je iskusniji po tom pitanju, neka kaže da li je to tako ili da ipak tražim pravu veličinu? Dimenzije mojih guma su 205/60 R16.

Ap0calypto

ja sam mislio da su moje 215 a one 195. uzeo sam lance 100 :D. pise na kutiji 195 r15
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

zokce

Ap0calypto

otisao sam i gospoda u tempu su mi zamenuli :)
— Robert Todd Carroll

Byk

U uradis sam imaju popust neki za lance.

valjan

Citat: zokce poslato 09.12.2013. - 18:31
Pisano je o tome ovde http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=547.msg537473#msg537473
imate dimenzije guma i velicine lanaca

Pa ja sam koristio upravo tu tabelu iz te teme da utvrdim da meni odgovara veličina 95, ali dotične nema nigde kod nas u prodaji, samo okrugli brojevi, a jedan prodavac me dana ubeđivao da 90 savršeno paše na moje točkove, zato sam i postavio pitanje je li ovaj u pravu ili ne...

Ap0calypto

na tim lancima u tempu ti pise za koje dimenzije ide
— Robert Todd Carroll

jajajaja

ma ljudi ovo na slikama sto sam stavio, jel se ti lanci lako stavljaju?

damal

Oprosti, jedno pitanje - da li si nekada montirao lance?
To su najobičniji lanci a za lance tog tipa treba "malo" vežbe i iskustva pri stavljanju. Nema tu staro-novo....lanci k'o lanci. Naravno, nije to atomska fizika, ali ako ih nikada nisi stavljao u životu, svakako ćeš se prvi put malo pomučiti a još više isprljati.

Opet, ako ih nikada nisi ranije montirao - odradi to jednom "na suvo" pre polaska na put......  :v:

ninoslav

U setu koji sam kupio ima i ovo uputstvo, a takodje i pvc rukavice za jednokratnu upotrebu.
Probao sam montazu i veoma se lako montiraju

:skace:

jajajaja

Nikad nisam pa zato i pitam, probacu pred put svakako, nego mi je neko rekao da ima neki novi sistem lakog stavljanja pa da nije ovo onaj stari. Ocigledno pogresne informacije.

valjan

Citat: NikolaSRB poslato 10.12.2013. - 07:11
na tim lancima u tempu ti pise za koje dimenzije ide

Aaaaargh... ovde svi kanda čitaju na preskok... Nema moje dimenzije ni na jednoj od tih kutija u Tempu, nema ni veličine 95 nigde da se kupi...  :banghead:

Ap0calypto

nema ni moje, moje su 195/65/15 a uzeo sam lance 195/60/15
— Robert Todd Carroll