Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Lanci za sneg

Započeo jajajaja, 09.12.2013. - 14:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Onda moraš da proceniš koje lance da uzmeš. Malo računice će trebati. Možeš da odeš na sajt u temi o dimenzijama guma i tamo da vidis koje su dimenzije tvojih guma. Isto tako možeš da vidiš dimenzije nekoliko guma približnih oznaka, i da proceniš koja je najbliže tvojim. Pa onda odlučiš koje lance da uzmeš.

Megane 1.9D

ne treba samo imati lance treba ih znati i staviti a mnogi vozaci nikada nisu imali priliku da stavljaju lance u realnim vozackim uslovima
ja sam narkoman, dizel tece mi kroz vene

nuk

Ja prosle godine prvi put stavljao, trebalo mi je 3min po tocku. Sve je slikovito objasnjeno u uputstvu

ivukoje

Da li je neko uzimao Thule lance? Jesu skupi (oko 7 do 8k dinara) ali se brzo stavljaju i po meni vrede tih para. Jedino mi još nisu trebali, pa ih nisam kupio. Obični lanci su po meni ispunjavanje zakona.

rajan

Zavisi gde nameravaš da se voziš preko zime.
Spačekista medju sve samim rendžerima

zokce

Ne isplati se kupovati skupe lance.

Stragi21

Kupovao sam obicne lance i uvek mi zavrsili posao. Sad se svi montiraju lako problem nastaje ako su gume-tockovi ogromni (Na L3 215/50 17)

mire

Baš tako. Na dajca sam lakše stavljao one prastare zarđale, nego što sam jednom na mojih 225/45-17.

Attila

Danas kupio lance 90-ka a cena 1700din u rodi nešto piše 12mm šta označava taj broj.

milan035

usdp

Uzeo sam lance u metrou pre nekih mesec dana 1400dinara, auto mi na 2mishelin alpin 2 tigar winter novim 195/65/15 probani su lanci pre neki dan tacnije montaza istih jer nisam do sada pa da imam predstavu kako se to radi i zadovoljan sam lakocom, samo mi onaj sarenis crveno zeleno bode oci :D

dendzo

koju velicinu lanaca si uzeo? 90 ?

Izmena: uklonjen citat

Napomena:
Zabranjeno je citirati ceo post na koji se neposredno odgovara.
Hvala.

"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "

usdp

Jao aj pogledacu malo kasnije u garazi pa ti odgovaram.

80 je velicina. U metrou kupljeni

IsNoGood

Iako je postavljeno već pitanje - da li vredi kupiti Thule lance ako uzmemo u obzir da se mogu kupiti lani i za 3-4x manje para? Do sada mi nisu zatrebali, ali to je više bilo do sreće... Ne želim da kupim nešto što će ispunjavati samo zakonsku formu (koju do sada i nisam poštovao) nego i da odradi posao...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

wcyber

a michelin carape za sneg ?