Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Lanci za sneg

Započeo jajajaja, 09.12.2013. - 14:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

milan035

IsNoGood
Ima lanaca svih dimenzija u WinWin-u.

NecromasteR

Putujem sad za praznike u planine, pa gledam, po ovoj tableli meni za 205/60/r16 treba velicina 95, medjutim ono na sta sam ja nailazio u Pancevu danas, a obrnuo sam ceo grad, jesu velicine 90 i 100. Da li cu uspeti da nategnem 90, i/ili da li ce da bude problema sa velicinom 100, ili se u toj meri razlika dimenzija ne primeti u praksi, iz vaseg iskustva? Posto u zivotu nisam lance stavljao do sad, priznajem :P
@RFS | @FB

damal

Mora da budu za deklarisanu dimenziju tocka. Manji svakako ne pasu a veliki mogu da prave problem (da ostete plastiku ili ne daj boze da se obmotaju oko osovine).....

milan035

Citat: NecromasteR poslato 29.12.2015. - 18:18
Putujem sad za praznike u planine, pa gledam, po ovoj tableli meni za 205/60/r16 treba velicina 95, medjutim ono na sta sam ja nailazio u Pancevu danas, a obrnuo sam ceo grad, jesu velicine 90 i 100. Da li cu uspeti da nategnem 90, i/ili da li ce da bude problema sa velicinom 100, ili se u toj meri razlika dimenzija ne primeti u praksi, iz vaseg iskustva? Posto u zivotu nisam lance stavljao do sad, priznajem :P
Ne znam kog proizvođača lance si gledao, ovi kineski što se prodaju u WinWin-u bi odgovarali u veličini 100.

usdp

ja sam za 215 55 16 uzeo 90 kategoriju u win winu, na deklaraciji, pakovanju i sajtu pise i ta dimenzija da je podrzana, imali su 2-3 tipa u 90 kategoriji, samo je ovaj podrzao 215 55

McDjokan

Na lancima ima gumeni španer, sa kojim se lanci zatežu, tako da pašu i na malo manje i na malo veće gume od deklarisanih na naljepnici...

Ap0calypto

Znaci ja imam 195/65/15 a uzeo za 195/60/15, trebalo bi da pasu?
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

nevada1

Društvo potrebna mi je pomoć oko dimenzije lanaca tačnije oko toga kako utvrditi za koju su dimenziju gume pošto na kutiji ništa ne piše. Ima li ko kakvu ideju može li se to nekako utvrdit a da ne moram pokušavati da ih montiram na razne dimenzije guma pa dok ne potrefim. Hvala, pozdrav

wcyber

Evo ovde neka tabela

http://www.racknroad.com/tire-chain-fit-guide.html

Sigurno ih ima još puno na netu, ovo mi je prvi klik na google

nevada1

Ima ovih tabela koliko hoces ali je fora u tome sto ja imam lance i na njihovoj kutiji nista ne pise ustvari pisalo je ali je naljepnica otpala i sad neznam kako da utvrdim koja je dimenzija tih lanaca tj. za koje su gume namjenjeni. Hvala u svakom slucaju

Saćipko

ja mislim de ja najlakse da izmeris obim, i da odes do neke prodavnice gde ih nude (tempo, metro, roda) i pre meris njihove...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

wcyber

Aa, ok. Nisam razumeo da ne znaš veličinu lanaca..

Byk

Ja sam napamet uzeo grupu 110. Iako nije napisana dimenzija 225/45/18, kapiram da pase... valjda :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stragi21

Pogresio si, normalno je 100 za lagunu 3.

Jel si proverio da li smes da stavljas lance na L3 sa 18''

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Byk

Jbg ja gledao posle na ebay-u i svada je 110 za moju velicinu. Nisam proveravao da li smem na L3 18". Zasto ne bi smelo?

Sent from my iPhone using Tapatalk