Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zamena sijalica na Renou led sijalicama-koje led sijalice umesto običnih

Započeo pexxx, 15.12.2013. - 22:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

Izbacili i za Clio3, mislim da ih ranije nije bilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Citat: wcyber poslato 16.10.2025. - 14:57
mrzelo ih da rade atest za lagunu 1  :gun:   :kez:

uglavnom su na spisku farovi sa socivima
Zato pre neki dan, neki junkyard tunning styling, stavio neke xenone. Bukvalno sam oslepeo, tačno su mi u oči tukle na srednjem retrovizoru. Morao sam zatamniti retrovizor, kako ne bih dobio snežno slepilo

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

markofpi

Citat: ladni poslato 15.04.2022. - 12:18
Pozz svima. Da li imate preporuku koje W5W led sijalice bi mogao da uzmem za svetlo za tablice? Trenutno su mi halogene, hteo bih nešto "belje". Ne znam da li imaju neke koje ne sijaju kao Las Vegas, jer većina stvarno prejako blješti. Hvala!

Jes da je bilo davno ali za sve one koji planiraju zamenu ove kineze ja imam i super sam zadovoljan:
https://www.aliexpress.com/item/1005004375559518.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.40.58221802y6qtR2

A ova je u gepeku i pretencu kod suvozaca:
https://www.aliexpress.com/item/32881339023.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.58221802y6qtR2

wcyber

vidim sad u mog scenica 3 ide H7 i u duga i u kratka svetla  :lopta:

to mi dodje 200-300 eura da sve prebacim na LED :D

probam prvo u oborena pa javim kako sam prosao  :o:

alexsasa

Nisan se nesto udubljivao u onu listu, to su led sijalice za farove sa projektorima iskljucivo?

wcyber

tako je bar bilo prosle godine kd sam gledao ... al spisak je sve veci

Clio 3 2005-2009 E2 04062  -> koliko vidim, ovo je standardan reflektorski far, bez sociva
oborena:
H7-LED SP 450 - - NEU
H7-LED SP - -
H7-LED SM - -
duga:
H7-LED SP 450 - - NEU
H7-LED SP - -
H1-LED - -
W5W-LED LEDCCU01
(Optional)9 -

Clio 3 2005-2009 E2 08136
duga:
H7-LED SP 450 - - NEU
H7-LED SP - -
H7-LED SM - -
H7-LED ST - -
W5W-LED LEDCCU01
(Optional)9 -

Clio 3 Facelift 2009-2014 E2 08134
oborena:
H7-LED SP 450 - - NEU
H7-LED SP - -
W5W-LED LEDCCU01
(Optional)9 -

alexsasa

Znaci za facelift samo oborena? Kucam E2 08134 ali ne nalazim koji je far..

wcyber

Stragi21

To mu sve isto kada uzmes proveren model jedino sto te placas po 100, 150€ samo zato sto su homologovane za odredjene modele.

Naruci philips na aliexpres, dobijes i kode sertifikat da proveris da li su orginalne.  Naštelujes malo farove ako treba a ako imaš sočivo mislim da nema ni potrebe.

Montirao na moj outlander hb3/hb4  za duga potpuno ista boja kao orginalni dupli led.
Koristio i na cliu 4 bez sociva, spusteno svetlo na 2 niko nikad nije blicao.

alexsasa

Koliko je poboljsanje sa oborenim bez sociva? Meni su novi farovi i nemam neke zamerke mada uvek moze bolje

wcyber

ubacio sam sijalice, moram priznati da se na Scenicu 3 100 puta lakse zamene sijalice nego na Scenicu 2 ..

razlika je prilicna  :kez:

https://photos.app.goo.gl/NvurH4fTJWX6UtQW6

Stragi21

Ap0calypto

Izgleda odlično, ja sam odustao od H7 na C4P jer sijalice ulaze u onaj kao tunelcic. Na P107 nema nista, pa tu cekam H4 led sa projektorom da stignu

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

markofpi

Citat: wcyber poslato 06.11.2025. - 21:44
ubacio sam sijalice, moram priznati da se na Scenicu 3 100 puta lakse zamene sijalice nego na Scenicu 2 ..

razlika je prilicna  :kez:

https://photos.app.goo.gl/NvurH4fTJWX6UtQW6

Sad ti auto skuplje izgleda. :D

Pitanje je samo zaslepljivanja vozaca koji dolaze u susret ali to ces vec vremenom saznati.

wcyber

ne bi trebalo, jer svetlosni snop izgleda poptuno isto.. a i dobili su ateste za upotrebu na putu u drzavama na osnovu necega  :pije:

eventualno planiram da spustim mrvicu svetla na srafovima, da bude negde izmedju trenutne pozicije na 0 i 1..

Citat: Ap0calypto poslato 07.11.2025. - 05:29
Izgleda odlično, ja sam odustao od H7 na C4P jer sijalice ulaze u onaj kao tunelcic. Na P107 nema nista, pa tu cekam H4 led sa projektorom da stignu

ove sijalice su fizicki potpuno iste kao halogene H7, tako da nema nikakvog razloga da ne upadnu u bilo koje H7 grlo