Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zamena sijalica na Renou led sijalicama-koje led sijalice umesto običnih

Započeo pexxx, 15.12.2013. - 22:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Ali nema sočivo napred, sad gledam far na P107, golema je ta rupa, će gi turim :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

sta ce ti socivo napred? emitovanje svetla je uradjeno na potpuno isti nacin kao kod halogene sijalice, i testirano

mire

Da, šta će ti sočivo napred? Mislim da je to više mana nego prednost. Zapravo, siguran sam.

Ap0calypto

Slikacu kad ugradim, imaju lepu liniju, nije da bacaju u nebesa. Zato sam ih uzeo.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ap0calypto

Stale su, čak sam uspeo bez skidanja fara da ih stavim, iako ima bas malo mesta. Lepo se vidi linija, znaci ne bacaju gde stignu

— Robert Todd Carroll

wcyber

frenchkey

Citat: wcyber poslato 18.11.2025. - 11:11
zato osram H4 kosta 144 eura  :kez:

Košta jer ima ovaca za šišanje.
Daju 1500lm kao i halogene, ali su bijele. Da daju više ne bi mogle biti legalne.
Ko ne vjeruje nek provjeri data sheet na sluzbenim Osram il Philips stranicama.
Kinezi, Auxito npr., daju duplo vise, ali su nelegalne.
Kome se placa boja svjetla, samo naprijed.

Poslano sa mog

wcyber

ne znam za lumene, ja sam ih stavio u farove i slikao.. def daju dosta vise svetla.. da l ima jacih, sigurno da ima, al nema potrebe.. sad konacno imam upotrebljive farove

sad kad jos malo razmisljam, mozda su i moje halogene bacale daleko manje lumena od dozvoljenog maksimuma

alexsasa

Ja sam zadovoljan mojim halogenim sijalicama, novi su farovi pa ima i do toga. A mozda i zato sto nemam neke bolje za poredjenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Ja sam prezadovoljan led kineskim projektorima. Po kisi su se naročito dobro pokazali

— Robert Todd Carroll

mire

Nije to baš tako jednostvno. U lumenima je možda slično, ali halogene brzo izgube taj svoj max potencijal. Baš čitam i vidim da kažu da već posle samo 100h padnu na oko 1000lm. LED zadržavaju intenzitet dok ne geknu skroz.
Sa druge strane, ako se poredi svetlost na putu (lux) tu su LED više nego duplo bolje.

Rastojanje             Osram Night Breaker LED   Tipična halogena H7
10 m (hotspot)   ~22–30 lux                           ~10–14 lux
40 m                    ~3–4 lux                           ~1–2 lux

Pošto ovde pričamo o Osram sijalicama, led izvor se sasvim sigurno nalazi tačno tamo gde i treba da bude, na istom mestu gde je i izvor svetla na halogenim sijalicama. Zato je far maksimalno iskorišten. Kineske sijalice su tu dosta lošije, a pogotovo kad imaju više od jednog izvora svetla pa onda farovi rasipaju na sve strane.

wcyber

pa bas sam bio razmisljao i da stavim nove halogene sijalice da vidim hoce biti razlike, al na kraju se pojavile ove LED koje se jednostavno monitraju

Ap0calypto

Večeras sam našao mračnu ulicu da ih testiram
Prve dve slike: skroz oborena, kratko i dugo

Treca i cetvrta: skroz podignuta, kratko i dugo

— Robert Todd Carroll

zokce

wcyber