Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zamena sijalica na Renou led sijalicama-koje led sijalice umesto običnih

Započeo pexxx, 15.12.2013. - 22:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

BaneX

Odlično je to. I ja sam zadovoljan halogenim, ali reko kad mi ove stoje da ih isprobam, ali mislim da ću ih izvaditi. Sinoć se vraćao sa odmora, i opšte mi ne odgovaraju, što belo sijaju, i što na kraju kratkog svetla, kao da gubi jačinu snopa.

wcyber

taj efekat sam i ja primetio, no cim ima stvarno neka prepreka da se osvetli, vrlo je osvetle

pogotovo se vidi na grbavoj desnoj ivici puta da je dobro osvetljena

BaneX

Bočno se bas primeti da lepo osvetli, mada i halogena isto obavlja samo u zutoj boji.
A danas sam se bas razocarao u ove led, po kiši je blagi užas, jednostano ih proguta mokar asfalt, tako da jedva vidim ispred sebe, tako da će leteti iz farova.
Na sivom asfaltu još i lepo obasjaju, dok na crnom, ništa...
Moguce što su ove starije sijaloce, pa su manje snage, i manje lumena daju, nego ove nove danas što se prodaju

zokce

Mokar asfalt je po kisi kao ogledalo, nema refleksije nazad, sva svetlost se odbije napred, i zato je uvek crn.

wcyber

ja sam ultra zadovoljan sa mojim led i po kisi, al ja sam uzeo skuplju varijantu na kojoj pise +450% vise svetla

svakako su mi dosta bolje od halogenih koje su mi po kisi isto bile strava i uzas, po suvom jos nekako

cak mi sa ovim led sijalicama duga svetla skoro nista ne doprinose

Ap0calypto

Da mogu fizički staviti u far h7 projektor, ne bih ni razmišljao. Zato uzivam kad vozim ženin auto :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

somi89

Pozdrav ljudi,
Hocu da zamenim halogene H7 sa ovim sijalicama, jer nova sijalica je riknula nakon godinu dana isto Osram marke. "Osram Night Breaker LED H7"
Da li imate preporuku za jos neki bredn za ove LED H7 ili bas njih da gadjam za kupovinu? Videh da na tehnickom ne prave problem, u pitanju je Megane 4 2020 hechbek

BaneX

Ako su ti led toliko trajale, onda bolje uzmi halogene, a pretpostavljam da ces imati bolju osvetljenost.

webad

I ja sam isto razmišljao o svojim halogenim primarno da bih popravio sebi vidljivost. Ali sam prelomio da ipak ostanem na halogenim, ali da to bude nešto tipa Osram Night Breaker Laser.
Nisam ih još stavio, planiram u skorijoj budućnosti, pa javljam utiske

Jakota

Sve te markirane sijalice ce trajati krace od obicne halogen za 300-400 din

Ali ako oces lepo da vidis, onda se to mora platiti tako sto ces cesto menjati

Ali tu je i drugi problem? " kako se menjaju sijalice na tvom autu". Lako ili moras razmontirati 10 delova da bi skinuo sijalicu
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

somi89

Citat: Jakota poslato 03.05.2026. - 20:24Sve te markirane sijalice ce trajati krace od obicne halogen za 300-400 din

Ali ako oces lepo da vidis, onda se to mora platiti tako sto ces cesto menjati

Ali tu je i drugi problem? " kako se menjaju sijalice na tvom autu". Lako ili moras razmontirati 10 delova da bi skinuo sijalicu
Srecom ovde nema sta da se skida od delova, samo rukom da se polako okrene leziste i izvuce, prvi put mi je trebalo oko 15 minuta. Verujem da iskusni majstori to zavrse za par minuta

wcyber

ja sam slao osram night braker led sijalice koje sam uzeo H7... ekstra su se pokazale, jos nisu crkle :)  ima ih unazad u ovoj temi sa slikama :)

menjaju se 1:1 sa halogenim sijalicama bez ikakvih prepravki poklopaca ili konektora

ima sad slicnih i kineskih, pa ko je spreman koliko da plati :)

frenchkey