Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Gedza

Mislim da spulna radi ili neradi a ne da na nju uticu vremenske prilike.
Nema kola bez renoa

mire

Citat: MarkoWeb poslato 28.08.2014. - 10:06
Svejedno mora signal od ručice nekako da dođe do motornog računara?

Mora, ali pre toga ide do UCH. Mislim da cruise control ne ide direktno na motorni računar. Ja tipujem na prekidače na pedalama, mada je moguće da je na nekom drugom mestu loš kontakt.

Ćimo

a jel si ti proveravao jel ti rade stop svetla na kocnici?-to je prvo,a drugo,mora biti ispravan prekidac i na kvacilu inace nema vajde od tempomata

djiuliju

Koliko se ja secam, kod megana zice od prekidaca tempomata/speed limitera idu na ECU

zokce

Pa, mora sve da ide do nekog racunara, tu druge pameti nema. Najverovatnije ECU. Verovatno los spoj na njemu.

icefire28

Citat: Millhouse poslato 05.06.2014. - 14:22
Pozdrav,

Ja sam također imao problem sa tempomatom, speed limiter je radio a tempomat svake prijestupne. Ponekad bi se upalila zelena lampica a ponekad uopće nebi, a kad bi se upalila, cruise control se nije htio ukljućiti. Sumnjao sam na dugmiće pa sam naručio druge i zamjenio ih. S time nisam riješio ništa...
Ali kako mi nije dalo mira, pogledao sam ispod volana kod papućica, iznad kuplunga i na kočnice imaš senzore u obliku dugmića. Ti dugmići bi trebali biti pritisnuti do kraja, to znaći da kuplung i koćnica nisu pritisnute. Tu je bio problem, iako se kuplung/koćnica vrate do kraja u svoj položaj, taj senzor nije bio pritisnut.

Rješio sam tako što sam na to mjesto zaljepio malo deblji komad izolir trake. Sada tempomat radi besprijekorno. Eto to je rješenje za taj problem.

Taj deo na prekidacu sto ulazi unutra trebas samo da izvuces , znaci samo pritisnes pedalu kosnice i povuces taj deo prekidaca ka njoj i resio si problem

Gedza

Druze ajd malo pojasni da resimo problem sve od signalizacije radi.Mislis taj deo sto ide odozdo ka pedali da se povuce na dole.
Nema kola bez renoa

Vookela

Ovo u stvari i nije problem, ali me zanima zasto se desava - kad stavim npr. 120 km brzinu, na tabli pise 119, tj. uvek za 1 km manje i to ne odmah nego za par minuta od ukljucivanja. Neko imao ovako nesto slicno ?

djiuliju

Imam ja, na 122 pokazuje 123  :kez:
Pretpostavljam da ima veze sa velicinom guma, ja nisam stavio bas fabricku dimenziju  :nezna:

mire

Jedno je sigurno - nije zbog guma. :)

Vookela

acakawa

Mene je od pre neki mesec pocela da zeza ista stvar ...  I tempomat i limiter ...  Malo radi pa malo ne ... Trenutno je u stanju mirovanja tj. ne radi. Sad u voznji po gradu mi i ne treba ali sto neko rece malo je bez veze da ga imamo a da ne radi.

wcyber

Ne mora spulna biti problem. Moze i neki od senzora pedala. Proveri na clipu

zokce

Memi je problem stvarao preklopnik za ukljucivanje tempomata.

astan

Citat: Gedza poslato 28.08.2014. - 19:58
Druze ajd malo pojasni da resimo problem sve od signalizacije radi.Mislis taj deo sto ide odozdo ka pedali da se povuce na dole.
Taj pokretni deo sto izlazi iz prekidaca koji je na slici oznacen kao senzor povučeš na dole kada pritisneš kočnicu.
121