Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

ravojski

Broj sasije.

fLiP: Deo poruke je uklonjen.

Exception®

Dobio sam br. šasije, kad počnem da radim, javljam cenu :ok:

ΕΛΛΑΣ

ravojski

Kupi sam polovno dugme za regulaciju povecavanja i smanjivanja brzine na upravljacu za renault megana 2006. godiste za 20 evra i majstor je bez secenja zice sve lepo prepakovao. Ako netko ima isti problem moze se promeniti samo jedna komanda na volanu, ne trebaju biti u paru i sve je do dobrog majstora. Pozdrav.

aleksandar.o

jbg ako je potreban dobar majstor za dva dzeka i cetri zice sve ukupno,ali ne prozivam tebe ,vec hocu da kazem da nije bitno ko koliko zna,vec ume li da proda to svoje znanje,tj ima li pricu
a i ta prica da moraju dva nezavisna dzeka da se zamene istovremeno ne znam odakle je potekla ali bas glupo zvuci

ravojski

Citat: aleksandar.o poslato 17.04.2010. - 21:52
jbg ako je potreban dobar majstor za dva dzeka i cetri zice sve ukupno,ali ne prozivam tebe ,vec hocu da kazem da nije bitno ko koliko zna,vec ume li da proda to svoje znanje,tj ima li pricu
a i ta prica da moraju dva nezavisna dzeka da se zamene istovremeno ne znam odakle je potekla ali bas glupo zvuci
Za informaciju renault megan 2006 godiste nema dva dzeka nego jedan, a svoje znanje, pricu i umece majstor mi je prodao besplatno. Problem je u tome sto tempomat na volanu ima dve regulacije i to dugme za regulaciju povecavanja i smanjivanja brzine 2 zice i dugme za ukljucivanje i iskljucivanje tempomata 2 zice i te 4 zice spojene u jedan dzek ne u dva dzeka.  Zice mogu da se pazljivo izvade iz dzeka u 3 koraka i nema potrebe da se seku i leme. Nadam se da smo barem nekome pomogli prilikom resavanja problema tempomata. U pocetku ovaj problem je mene trebao da kosta 63 evra dugmad tempomata i 18 evra ugradnja, a kostalo me samo 20 evra dugme za regulaciju povecavanja i smanjivanja brzine na upravljacu koje mi je prodao forumas i takodze potanko objasnio nacin ugradnje, a lokalni majstor mi besplatno ugradio.

aleksandar.o

dva dzeka(po dve zice svaki)idu u jedan dzek od cetri zice,eto ispravio sam se

boss

Zdravo drustvo,

posto od skoro imam auto (Renault Megane II 1.5 dci), a kako objektivno do skoro (put za Banja Luku preko Hrvatske) nisam imao potrebu za koriscenjem tempomata, nisam ni znao da ga koristim kad mi je trebao :((
Da li neko moze da mi objasni tacno postupak kako se aktivira. Onaj momak sa placa mi je na brzaka dok mi je prodavao auto nesto objasnjavao u 15 min dok smo isli do servisa i toliko, jos je i policija bila na putu, tako da smo to preskocili. Sta sve nisam probao kroz Slavoniju po onom ekstra hrvatskom autoputu, ali uzalud cim bih pomerio nogu sa gas papucice, kazaljka bi pocela da pada, ne bi ostala na zeljenoj brzini. Zato vas jos jednom molim da mi korak po korak objasnite kako da koristim tu blagodet!

Hvala unapred!

Dogac

Vozis auto odredjenom brzinom i zelis da aktiviras tempomat:

1.Pritisnes dugme koje ukljucuje tempomat (ne vidi se na tvojoj slici)
2.Pritisnes + na levoj strani volana i tempomat je aktivan,mozes skloniti nogu sa papucice gasa.

Tempomat je aktivan sve dok ne pipnes kocnicu, papucicu gasa, ili ne pritisnes O na desnoj strani volana koje sluzi za memorisanje brzine kojom si isao.Na dugme R vracas zeljenu brzinu.Poslednja brzina na tempomatu se automatski memorise i kad pritisnes papucicu gasa ili kocnicu, ako si pre toga vozio pod tempomatom.Vraca se isto na R.

Dok vozis pod tempomatom mozes povecavati ili smanjivati "krstarecu" brzinu na + -...

Tempomat isklucujes na dugme na koje si ga ukljucio.

:yeah:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

dudo

Pa kolega imas sa lijeve strane tamo gdje budu osiguraci prekidac za tempomat,imas cruz control i speed limiter,upali speed limiter u toku voznje i na volanu pritisni +,pusti gas i pocnji pritiskati plus da vidis hoce li ubrzavati,jedan pritisak ubrza 2 km/h.pozdrav

Dogac

Citat: dudo poslato 02.07.2010. - 21:36
Pa kolega imas sa lijeve strane tamo gdje budu osiguraci prekidac za tempomat,imas cruz control i speed limiter,upali speed limiter u toku voznje i na volanu pritisni +,pusti gas i pocnji pritiskati plus da vidis hoce li ubrzavati,jedan pritisak ubrza 2 km/h.pozdrav
\
Ne speed limiter vec cruise control  :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: Dogac poslato 02.07.2010. - 21:33

Tempomat je aktivan sve dok ne pipnes kocnicu, papucicu gasa, ili ne pritisnes O na desnoj strani volana koje sluzi za memorisanje brzine kojom si isao.Na dugme R vracas zeljenu brzinu.Poslednja brzina na tempomatu se automatski memorise i kad pritisnes papucicu gasa ili kocnicu, ako si pre toga vozio pod tempomatom.Vraca se isto na R.

:yeah:

Mala ispravka: kad pritisneš papučicu gasa, auto ubrza ali se ne gasi tempomat već po otpuštanju gasa, brzina se vraća na onu na kojoj je tempomat bio memorisan :bigl:

A ovo oko vraćanja brzine na "R" da malo pojasnim... Npr. voziš 130 km/h autoputem sa uključenim tempomatom... Kočiš i staješ na naplatnu rampu. Brzina ti ostaje memorisana na 130. Krećeš, prva, druga, stiskaš "R" auto ubrzava... Stisneš kvačilo (da bi prešaltao u treću), tempomat se gasi. U trećoj si, ponovo stisneš "R", auto ubrzava, šaltaš četvrtu, tempomat se gasi, opet "R" i tako dok ne dostigne tih 130 km/h. Uh, valjda sam bio jasan :rotfl:

ΕΛΛΑΣ

Dogac

Citat: Exception poslato 02.07.2010. - 22:03
Mala ispravka: kad pritisneš papučicu gasa, auto ubrza ali se ne gasi tempomat već po otpuštanju gasa, brzina se vraća na onu na kojoj je tempomat bio memorisan :bigl:

A ovo oko vraćanja brzine na "R" da malo pojasnim... Npr. voziš 130 km/h autoputem sa uključenim tempomatom... Kočiš i staješ na naplatnu rampu. Brzina ti ostaje memorisana na 130. Krećeš, prva, druga, stiskaš "R" auto ubrzava... Stisneš kvačilo (da bi prešaltao u treću), tempomat se gasi. U trećoj si, ponovo stisneš "R", auto ubrzava, šaltaš četvrtu, tempomat se gasi, opet "R" i tako dok ne dostigne tih 130 km/h. Uh, valjda sam bio jasan :rotfl:

Bas si bio jasan  :doh: Pa ja napisah da na R vraca memo.brzinu, necu pisati sad da to moze i ako je u drugoj i ako je u trecoj i ako je u cetvrtoj, petoj ili sestoj brzini  :help:

A i Ex, reci mi ovo: zasto bi radio to sto si ti napisao?To je potpuno nepotrebno.Lakse je valjda da sam ubrza do poslednje brzine (peta ili sesta) i da onda vrati memo.brzinu na R.Bar ja tako uvek radim.

Exception®

Može tako, a može i ovako :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ΕΛΛΑΣ

boss

Zahvaljujem svima na isrcpnim odgovorima! Zaista nisam obratio paznju na to dugme :))

Hvala jos jednom!

celicni

Naime, javio mi se problem sa tempomatom na Laguni 2. Nece da se aktivira. Upali se lampica na tabli, ali tasteri na volanu ne reaguju. Da napomenem da se nekad upali, a nekad ne. Da li ima neko predstavu sta bi moglo biti i sta da radim? Hvala! I da, limitator radi...