Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

celicni

Zar niko nema neku ideju sta bi moglo biti?

fLiP

Meni palo na pamet da te zeza kontakt na rucici al on isto daje signal na tabli... a ne znam kako tacno radi tampomat tako da ti ne mogu bolje pomoci. :(

Cherokee

A ima ujedno i flet kabel tu neki koji zadaje cesto problem, pisalo se negde  :yes:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Limune

Ja imam isti problem, ponekad neće da se upali tempomat premda sija lampica na komandnoj tabli.
Zna upalit da par puta stisnem kvačilo pa onda proradi, ili promjenim brzinu.

djiuliju

Pada mi jedna glupost napamet. Da ti mozda prekidac na kvacilu ne ostaje zaglavljen, pa auto misli da ti je stisnuto kvacilo, i zbog toga iskljucuje tempomat. Jer valjda bi tako trebalo da bude, cim stisnes kocnicu ili kvacilo, tempomat se iskljuci  :nezna:
Ne bi valjalo da je nesto do kabla u volanu ili UCH mozda, to su vec skuplji kvarovi

Ultrena

Citat: djiuliju poslato 26.03.2012. - 17:27
Pada mi jedna glupost napamet. Da ti mozda prekidac na kvacilu ne ostaje zaglavljen, pa auto misli da ti je stisnuto kvacilo, i zbog toga iskljucuje tempomat. Jer valjda bi tako trebalo da bude, cim stisnes kocnicu ili kvacilo, tempomat se iskljuci  :nezna:
Ne bi valjalo da je nesto do kabla u volanu ili UCH mozda, to su vec skuplji kvarovi
Koliko znam, tempomat se ne gasi na kvacilu vec samo gas i kocnica... Nekada dok stiskas dugmic + (gas) potrebno je prebaciti u visi/nizi stepen prenosa. Nece tempomat da ga vozi na 1000 ob/min i da ga gusi kao mi, vec da ga drzi uvek u pripravnosti. :)

djiuliju

OK, ako kazes, ja nemam tempomat. Ali jednom sam vozio lagunu sa tempomatom i pri promeni brzine tempomat se iskljucivao, bar se meni tako cini. Bas bih voleo da se javi jos neko, da razjasnimo

Zapravo, gas ne iskljucuje tempomat, on ostaje ukljucen, pa kad pustis gas vrati se na prethodno zadatu brzinu

Piros

^^  :yes: Kad menjas brzine iskljuci se tempomat i moras da ga ponovo prozoves na R dugme.

Attila

Kod mene kad menjaš brzinu moraš isto prvo da stisneš R pa onda + ili - baš sam skoro testirao.

Crazy Laguna2.2dCi

I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

boree

Crazy Laguna2.2dCi

:kez:  :ok:

Na ph1 nemam tempomat. :shit:
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Ultrena

Faza 2 mu dodje od 2005. godista pa na dalje?
Izvinjavam se za  :OT:

djiuliju

Tako nekako, ne znam od kog tacno meseca

celicni

Vidim da je ponovo aktuelno. Ja sam resio problem tako sto sam skinuo kleme sa akumulatora, valjda se restartovao, vratio posle par minuta i od tad nemam problema. Pozdrav