Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bojan megane

E ovako, skoro sam kupio megana i imam tempomat, ali nikako da ga aktiviram...elem, na onom prekidacu kod podesavanja svetala, gde aktiviram tempomat, imam mogucnost da ga iz neutralnog polozaja prebacim na dole kada mislim da se aktivira speed control i kada se upali lampica na instrument tabli, u stvari u ovo sam siguran jer sam to uspeo da namestim, medjutim cruise control nikako da aktiviram...znaci za cruise kontrol taj prekidac prebacim u gornji polozaj, ali se ne pali nikakava lampica, i plus i minus ne reaguju uopste, znaci prebacim u gornji polozaj kada bi trebao da se aktivira cruise control ali se nista ne desava, ne pali se lampica na isntrument tabli, nijedan taster (plus, minus, R, O) ne reaguje...dali ja nesto pogresno radim ili nesto ne funkcinise kako treba... :??:

mire

Ovo drugo. Trebalo bi da se upali zelena lampica. Možda je prekidač neispravan, možda instalacija, a možda i nešto komplikovanije.

bojan megane

E ovako, bio sam kod majstora, nista pametno nismo uradili sem sto smo probali sa drugm prekidacem, za tempomat, cak sa dva druga i opet nije radilo, znaci speed limiter imam, ali cruise control, nemam...da li je neko imao slicna iskustva? preporucite mi nekog dobrog elektricara za renoa koji bi mogao da resi problem bez nagadjanja  :wavey:

fLiP

Srdjan Kaludjerica 064 14 26 740

Pokusaj kod njega. Javi sta si uradio.

Ja licno nemam mnogo iskustva sa tempomatom.

dufko

Primetio sam da kod mene na tempomatu ne može da se "ukuca" brzina od 80 km/h ako se ide tipkama + i -. Svega 3-4 puta mi je to uspelo (uglavnom pred nekim drugim pa sam se žešće ispalio  :kez:) a pošto tempomat koristim u svakoj vožnji, ako baš želim da vozim 80 onda moram da dođem do te brzine i pritisnem dugme za memorisanje brzine ... Ako probam na + i - onda mi sa 78 preskoči na 82 i obrnuto ... :nezna: :hmm:

djiuliju

:celb1:  Kakve sve bagove necu da vidim kod renoa...
:nezna:  Vozi 82  :zubo:

mire

Citat: dufko poslato 08.05.2012. - 19:59
Primetio sam da kod mene na tempomatu ne može da se "ukuca" brzina od 80 km/h ako se ide tipkama + i -. Svega 3-4 puta mi je to uspelo (uglavnom pred nekim drugim pa sam se žešće ispalio  :kez:) a pošto tempomat koristim u svakoj vožnji, ako baš želim da vozim 80 onda moram da dođem do te brzine i pritisnem dugme za memorisanje brzine ... Ako probam na + i - onda mi sa 78 preskoči na 82 i obrnuto ... :nezna: :hmm:

I meni se ovo jednom odavno desilo, već sam i zaboravio! Totalno blesavo...

disxa

Veliki pozdrav svima. Od skoro sam vlasnik Scenic-a 2 i imam problem sa tempomatom.
Dugme - radi dok + ne radi i zanima me kako se to menja, da li se mora ici u servis itd?
Unapred hvala svima

mkrnjic

prvo utvrdi da li je problem u samom dugmetu, čisto mehaničke prirode ... probaj i - i + pa vidi da li se ponašaju idenično ... +/- dugmići na volanu mogu da se menjaju, tako što nabaviš polovne (nije ih baš lako naći) i samo zameniš spoljašnjost dugmeta, a ostaviš tvoje stare žice ( kao i ima malu pločicu koja se nalazi u samom dugmetu, a na koju su zalemljene žice) ... a mož i ožičenje da promeniš (mislim tu u samom volanu)

Ako nije problem mehanički u samom dugmetu ... traži ... misli  :write: :nezna:

Lufta

ovako,deshava mi se neshto jako chudno.......imam megan II 2004,1.9 dci Lux,e shta mi se deshava.....speed limiter radi bez ikakve greshke....tempomat takodje,do 3 brzine,a onda 4,5,6 nemozesh da ga naterash da se ukljuchi pa da si vlasnik renoa(probao sam ga i sa manjim i sa vecim brzinama,ma jednostavno nece nikako,shta bi to moglo da bude,ja sve neshto mislim da je neispravan ne bi radio uopshte,a ne ovako do pola),da li je neko imao slichan problem,ako jeste neka mi mkaze shta bi tu moglo da bude,obzirom da mi tempomat i nema neku ulogu do trece brzine....a kad bi trebao da ima ulogu on ne radi......

pozzzzdrav svim ljudima dobre volje i hvala na pomoci ako je neko imao ovakav problem

cikajowa

Primetih na auto putu pre neki dan da mi ne radi tempomat na laguni 2 2006g. Nisam ga  ukljucivao ne pamtim,ali radio je bez problema uvek.Znaci Speed Limiter radi bez poblema,a kada pritisnem dugme za tempomat,nista se ne desava .Da li je neko ima sl problem i kako ga je resio?

Edit:
Prosto neverovatno,znaci probao sam vise puta na auto putu nista kao da je mrtav prekidac za tempomat.malo pre isao do pumpe i reko adje da probam,kada se ono pojavi regularno na displeju slika

Ali kada probam na komande na volanu,ne desava se nista... i tako stoji ona slika mozda min-dva dok ja uzalud drndam dugmice na volanu,i iskljuci se,nestane.. Probam da uklucim ga ponovo,ne reaguje..Posle mozda nekih 30sec dozvoli mi da ukljucim,i pojavi se opet predjasna slika,i opet ne reguje na komande na volanu.
Ne rade mi senzori pritiska u gumama ,tj otisao mi prijemnik na podu auta,da li je moguce da mozda neda zgog toga da ukljucim?

icefire28

Verovatno je problem u nekom od prekidaca na papucicama za kocnicu i kvacilo , morao bi da ga vozis negde na dijagnostiku da se utvrdi koji je tacno u pitanju

Masha

Nisam vidio ovu temu na forumu pa reko da je otvorim  :pet: Kako su putevi kod nas u CG losi nisam imao priliku da probam tempomat a iskreno nisam se ni sjetio  :zubo: Ali prije neki dan vracao sam se iz NK pud PG i pud je dosta prav moze da se ubaci u 6 brzinu i da se krstari fino, i probao sam da upalim tempomat da vidim kako to radi i nisam uspio. Moze li neko da mi objasni kako se pali ?  :nezna: Imam dugme za tempomat na centralnom naslonu za ruku, i na volanu imam sa lijeve strane dva dugmeta + i -, i sa desne strane R i O ..  :nezna:
Jedina osoba koja mene moze pobijediti sam JA, ali ni on nije dovoljno blizu !!! ;)

Crazy Laguna2.2dCi

Sa leve strane volana imas dugme gde upalis tempomat.

Ovako izgleda na Laguna 2.

I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Masha

A to dugme je na Laguni 3  tacno na prednji naslon za ruke...  :pet: A sad mi reci posto na to dugme da kazem imaju dvije slicice koju ja treba da pretisnem da ga upalim gornju ili donju ?  :nezna: i sto znaci R i O, prepostavljam da je + i - da se doda gas ili smanji  :nezna:
Jedina osoba koja mene moze pobijediti sam JA, ali ni on nije dovoljno blizu !!! ;)