Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Crazy Laguna2.2dCi

Evo, sad cu da probam da ti objasnim na Srpskom (hebo vas tezak jezik). :celb1:

Gornju dugmu da upalis tempomat. Posle kad vozis npr. 80 na sat ti pretisni R i spustis nogu sa gas. O ti je kad ti ne treba vise tempomat. + i - je da dodas gas ili da smanis gas.

Kod mene je tempomat uvek upaljen.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

radezec

Citat: celicni poslato 22.08.2010. - 17:28
Naime, javio mi se problem sa tempomatom na Laguni 2. Nece da se aktivira. Upali se lampica na tabli, ali tasteri na volanu ne reaguju. Da napomenem da se nekad upali, a nekad ne. Da li ima neko predstavu sta bi moglo biti i sta da radim? Hvala! I da, limitator radi...

ja sam imao slican problem , uzgred bio u reno servisu u velikom gradistu i rekose mi nesto ima oko papucice kvacila, mora da bude u nekoj poziciji da bi se aktivirao tempomat... kod mene kvacilo ima slobodnog hoda na gore,ne vraca se samo do vrha, tako da sam u voznji ukljucio tempomat i podigao nogom papucicu kvacila do vrha i gle cuda pocese da reaguju komande na volanu za podesavanje brzine  :yes:

darkolemans

Imam lagunu 2.0 ide. Tempomat radi dobro ali mi na displeju nepokazuje da li je ukljucen i na kojoj je brzini. ZNaci sve radi normalno ali nema pokazatelja na displeju. Limitiranje brzine radi i pokazuje lepo. Sve se desilo promenom letve za volan-sve je prestalo da radi- i  air bag, i kontrola proklizavanja i tempomat. Majstor nrsto stelovao i sad kad prokliza tocak on pokazuje da se pali kontrola proklizavanja ali ja necujem da se cuje krckanje koje se uvek pre toga culo. I tempomat nepokazuje da radi a radi..ako neko zna nesto o ovom cudu -hvala unapred

direstraits

Provjeri sve osigurace, ukljucujuci i one u motornom prostoru.

darkolemans

dans cu proveriti osigrace-nadam se da je tu problem-najbezbolniji..

chombe

:shit: izuzetno mi se sviđa kada na ovom forumu vidim  ljude koji imaju problem, ali odmah i sami daju rešenje istog. prva stvar je da ti letvu nije menjao majstor već vrhunski stručnjak! vrati auto istom i neka lepo udžeka konektore. ili odvezi auto kod nekog normalnog servisera i objasni mu to. na forumu možeš dobiti savet, ali popravke znamo ko radi! to je naj jeftiniji put!  :ziveli:
lagano, ja sam lala

darkolemans

Letvu menjao majstor a isao sam i u ovlasven servis na proveru...oni namestili kao da radi ali neradi pola...posle menjanja letve ni ABS nije radio pa smo vise puta za redom spajali i razdvajali konektore i nekao je usleo za ABS...ici cu ponovo u servis PRAVI..

darkokalimero

pomoc.. na mom auto imam tempomat i shvatio sam sta i kako ide, ali zasta sluzi zuta lampica ? kada upalim zelenu onda limit +/- radi, R i O radi, ali nikako da shvatim zasta je zuta ?

mire

BRANISLAVRADOJEVIC

Pozdrav,
vidim pisalo se o tome ali niko nije dao odgovor sa resenjem. Jednostavno nekad ne reaguje, stiskam i stiskam, lupkam ga itd.
Kada ga uhvati, radi besprekorno do kraja puta. i onda opet isto u krug :lopta:

Boky

Proveri kontakt na dugmicima. Kod mene su bile problem buksnice u volanu. Rasirile se pa nije imao kontakt.

cacaboss

To sam i ja provalio da dugme sa paljenje tempomata ima 3 polozaja, u sredini je iskljucen kada se pretisne na gore onda je zute boje sat na tabli za, a kada se pretisne na dole onda je zelen...u cemu je tu fazon i za sta sluzi koji mod.

djiuliju

Jedno je tempomat (pretpostavljam da znas koje jer ga koristis) a drugo je speed limiter. Imas deo foruma gde mozes da preuzmes korisnicko uputstvo za tvoj auto pa da procitas

zokce

Jednostavno je. Na gore je tempomat (cruise control), odrzava definisanu brzinu, a na dole je ogranicivac brzine koju podesis. Na volanu se podesavaju brzine, ponistavaju i vracaju poslednje vrednosti.
Mada meni ne rade komande na volanu kad uključim tempomat, a rade kad uključim ograničenje brzine.

n3m0

Imam potpuno isti problem sa tempomatom, "speed limiter" radi perfektno dok za tempomat tasteri na volanu ne reaguju. Verovatno nesto ne dozvoljava da se upali tempomat.
To je sve počelo da se dešava nako zamene pliv. zamajca i seta kvačila. (takođe mi ne rade i rikverc svetla i svetla tablice). ???

Citat: zokce poslato 19.11.2013. - 20:34
Jednostavno je. Na gore je tempomat (cruise control), odrzava definisanu brzinu, a na dole je ogranicivac brzine koju podesis. Na volanu se podesavaju brzine, ponistavaju i vracaju poslednje vrednosti.
Mada meni ne rade komande na volanu kad uključim tempomat, a rade kad uključim ograničenje brzine.
555