Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Tempomat - problemi , saveti

Započeo ravojski, 13.03.2010. - 00:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Pa idi negde na CLIP dijagnostiku .. nesto od senzora ne radi ili tako nesto ..

mire

Ma šta negde. Nek ide kod majstora koji je radio popravku i nek mu kaže da sve vrati u ispravno stanje, onakvo kakvo je bilo pre njegovog rada.

icefire28

proveri rikverc automat , on daje ecu informaciju dali je auto u brzini ili nije , verovatno daje signal da je non stop izbacen iz brzine i nece da ga upali tempomat

n3m0

Zamenio sam rikverc automat (prekidac na menjaču), i tempomat je proradio kako treba.

Hvala,

Citat: icefire28 poslato 28.01.2014. - 21:46
proveri rikverc automat , on daje ecu informaciju dali je auto u brzini ili nije , verovatno daje signal da je non stop izbacen iz brzine i nece da ga upali tempomat
555

djiuliju

Ovaj icefire sve zna, ko pravi majstor  :wink:

Vlajko79

Pozdrav za sve forumase!
Imam problem sa tempomatom koji "delimicno" radi ?!? Auto je renault clio II 2004 1.5dci 65ks
Dakle, radi u 2 i 3 brzini u 4 i 5 ni da cuje, mrtav, vratis u 3, radi kad prebacis u visi stepen nece da radi.
Dijagnostika kaze sve ok, od senzora kocnice, kvacila, rikverc automata(sa dva pina je) sve ok,svi prekidaci u kabini rade, na tabli nista ne svetli auto radi normalno nema nikakvih promena.
Sumnjali smo na kraju na kompjuter pa smo ga pozajmili od drugog klija takodje sa tempomatom i nista se ne desava nema promena, sve isto i dalje.
Skoro da su istrazene sve mogucnosti,
da li je neko imao ovakav ili slican problem, ako jeste znacila bi bilo kakva informacija.
Od predhodnih odgovora sto su drugi clanovi imali problem sve isprobano i nista nije od toga.
Hvala.

wcyber

Da nema jos neki senzor polozaja rucice menjaca ?

Vlajko79

Kod Clia nema ovaj je jedan jedini za rikverc a na dijagnostici ne postoje informacije o njemu tj. status.

Vlajko79

Ja jos uvek nisam resio problem, molio bih ako neko ima resenje da se ne ustrucava da ga podeli samnom :)
Jos jednom hvala svima na odgovorima.

zokce

Mozda si vec proverio, mozda nisi: potenciometar pedale gasa, mozda jos neki senzor na menjacu a ne samo za rikverc, prekidac za ukljucivanje tempomata i izbor rezima rada.

Vlajko79

Provericu sve jos jednom, ovo zadnje "rezim rada" na sta se odnosi konkretno, hvala na pomoci!

zokce

To je gornji ili donji polozaj, tj. cruise control ili speed limiter.

Vlajko79

Ok, mislio sam da nije nesto drugo. Hvala druze, ako resim prob. javljam sta je bilo, pozz :)

hrvojexyz

I za ovu temu imam pitanje, kak se pali tempomat u meganu 2 ? Ima s lijeve strane volana neke dve tipke , al nije mi jasno jel treba bit neka brzina postignuta prvo il .. ?

Vlajko79

Prekidac postavis u gornji polozaj i min 30km/h radi od 2 brzine, bar je tako kod mene(bilo) :)))