Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Krle

Dva pitanjca:

1) Nikako nisam ustanju da u kljucim test board computer-a na mom sedanu, jel' ima neka posebna fora? Bc dugme + start nece...
2) Kod tempomata, postoji opcija "auto-hide" - posle svakog podesavanja brzine u toku voznje display se sam vrati na prethodnu stavku (npr trenutna potrosnja). Ovo sam jednom slucajno aktivirao i nikad vise nisam uspeo da ponovim :)

Jel' ima neko ideju?

AccA

Kod opreme sport nema taj test. Neko je vec odgovorio. Imam isti nivo opreme i nemogu aktivirati test mod. Ali ono sto me jos vise nervira je to sto nemam ni super zakljucavanje....

Exception®

Citat: Krle poslato 22.06.2009. - 13:00

2) Kod tempomata, postoji opcija "auto-hide" - posle svakog podesavanja brzine u toku voznje display se sam vrati na prethodnu stavku (npr trenutna potrosnja). Ovo sam jednom slucajno aktivirao i nikad vise nisam uspeo da ponovim :)

Ovo i mene interesuje... Nisam znao za tu foru :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Panos

Citat: Malivuk612 poslato 14.06.2009. - 11:06
ali nema nacina da se vidi leti jel postoje...  :nezna:
Retrovizor (staklo) podesi max na dole i onda pogledaj iza stakla (retrovizora).  Ako imas grejace onda ces videti dve buksne (tj dve zice koje idu u ogledalo)
no signature

Mr.Black

Ajd i ovo se mozda moze staviti ovde....joj ala sam se iznervirao  :mad:

Kada crkne akumulator na Meganu II, kako zakljucati auto?
Znaci dosao sam do auta, 20 puta sam pritisnuo dugme za otkljucavanje i nekako sam uspeo da otkljucam, seo i skontao da je akumulator mrtav... ok sad hocu da izadjem iz kola i da zakljucam auto preko kartice ali ne vredi  :mad: :mad: sledece sta mi pada na pamet je da izvadim kljuc i da tako zakljucam auto ali tada mi zakljucava samo vozaceva vrata a suvozaceva vrata, rezervoar i gepek mi ostaju otkljucani  :banghead: :fiju: koja glupost! Jedina mogucnost mi je ostala da se kablovima spojim na aku. od nekog drugog auta i da tako dobije malo struje i tada hoce da zakljuca! Znaci koji je trik da se zakljucaju sve brave????????????

Nikola_G

Moj cale je sje*o  kljuc i vise ne radi daljinsko otkljucavanje.
Kljucem se otvore samo vozaceva vrata kao i kod tebe.
Dohakali smo mu tako sto izadjem iz auta, zatvorim vozaceva vrata, udjem na desna suvozaceva, pritisnem ono dugme u kabini koje zakljucava sva vrata, gepek, rezervoar, i izadjem zatvorim vrata, i to je to  :too:

E,sad ne znam jel to radi ako nema struje  :zubo: mrzi me da citam sta je ranije napisano...

Sauriann

sad procitah kako treba tociti do vrha...

"Filling with fuel (continued): Petrol and diesel versions
To allow room for expansion in the fuel tank, do not top up more thantwice after the pump nozzle has cut out automatically."

Blazar

Danas sam aktivirao deadlocking kod majstora, ali kad pritisnem 2-3 puta brzo ili drzim dugme za zakljucavanje, podignu se prozori a iznutra ne mogu da se otvore dvoje zadnjih vrata, a vozaceva i suvozaceva mogu. DA li tako treba da funkcionise deadlocking ili...? 

mire

Treba, jer ti prednja vrata nisu hardverski za to predviđena...

mire

Da li neko zna kako se može podesiti fabrički cd player (konkretno, kod mene je Cabasse auditorium tronic) da se ne isključuje sam kada motor ne radi?

Ne mislim na automatsko isključivanje sa izvlačenjem kartice (to mi je super) nego na situaciju kada uključim cd dok auto stoji, a on se posle nekog vremena sam isključi ili da zvuk upozorenja pa je potrebno brzo pritisnuti taster za uključivanje da se ne bi ugasio...

Blazar

I ja sam jos davno isprobao i iscackao sve na tom cd playeru i ne moze da se iskljuci, a u knjizici sto mi je stigla sa njim ima poseban odeljak koji se zove ON/OFF LOGIC*  i pise ovako The radio can work without starting the car. In this case, it works 20 min, then a bleep alerts that it is going to switch off. Press ON/OFF and the radio will start for 20 min, again, right after the blup. Otherwise it will switch off. You can always start it for 20 min again. *DEPENDING ON VERSION. E pa stvarno nisu morali da se trude oko ove opcije da se sam gasi, to im vjerovatno dodje kao dodatna funkcija cim ima verzija iz bez toga  :shit:

Stragi21

Ne znam gde da postavim pitanje a mislim da spada u tips&tricks a i da je korisna stvar :ok:
jel se desilo nekom kad vozi dugo oko max brzine da bord izbaci poruku Napumpati gume za auto put? meni se to desilo na preko 190 a ja u brzini video samo napumpati gume,usrao sam se da neka guma shebana pa kad sam spustio na 150 ugasila se poruka...

Panos

Citat: vsvv poslato 01.09.2009. - 01:00
Da mislim preko podizaca,da li je moguce da su razliciti motori?
Ne, prekidaci su  razliciti.
Taster za impulsno (automatsko) podizanje prozora u sebi ima elektronski sklop sa dva releja.
Kod obicnih podizaca ovaj prekidac je dvopolni (ima napona samo kada se pritisne)
no signature

Rins

Evo sad sam skontao sta je pisalo na bordu- mettre au point mort... jedan od rezima paljenja auta ako sam dobro razumeo... onaj kada je rucica menjaca u brzini a drzi se samo kocnica... na ovaj nacin se otkljucava volan+struja, ventilacija ali se ne pali motor.....

mire

Mislim da to znači "izbaci menjač iz brzine".