Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Terza

da li moze da se prebaci na engleski bord? ...siguran sam da ne moze al ajde da pitam  :shit:

jel zna neko gde ima i koliko kostaju adapteri da radi displej gornji i komande kod volana ako zamenim cd npr nekim mp3-om

fLiP

Terza moze da se prebaci bor na eng u servisu. Kada se nakaci na komp.

Za HU imas isto odgovor na forumu. Koristi pretrazivac pa ces naci. :)

Malivuk612

umesto mp3 mozes da dodas X car link (takodje potrazi na forumu) kao dodatni uredjaj, bez da diras bilo sta i zadrzavas vec pomenute funkcije...

Byk

Za Renault Lagunu II postoji par trikova koji se ne nalaze u uputstvu. Ovo je zakljuceno po iskustvima ljudi i ne mora da znaci da je bas 100% tacno ali takodje moze da pomogne i za druga Renault vozila.

1. Kada se baterija iz kartice isprazni, nece normalno da otkljucava vrata na vozilu. Zamenom baterije dolazi se do zakljucka da se nista nije promenilo (tj. i dalje ne otljucava kako treba) ali problem je u stvari u kodu koji se izbrisao. Treba uzeti rezervnu karticu, otkljucati sa njom auto i onda upaliti auto sa onom prvom karticom (kojoj ste obavezno zamenili bateriju). Ovako se re instalira kod na kartici.

2. Ako komandna tabla pobrljavi (kad se sve lampice upale), resetuje se tako sto se: ukloni kartica, drzi se dugme za brisanje kilometraze na rucki iza volana i dok se to dugme drzi vratiti karticu nazad. Ovako ce se board computer resetovati i aktivirace se test mode a prekinucete ga tako sto se izvadi kartica.

3. Senzor za proveru pritiska u gumama je osetljiv na hladnocu a pogotovo na temperaturama ispod nule. Simptomi su da sve četiri gume pokazuju da su izduvane i upozorenje treperi. To će nestati posle oko pola kilometra voznje kada se gume zagreju. Moze da se sredi u servisu ali nemam info kako.

4. Loš kontakt na električnom prekidacu sibera može dovesti do toga da se siber otvori neočekivano. Prekidač je skup ( £ 100), tako da ga mozete isključiti izvlačenjem iz utikača (prekidač se pojavi samo kao isključen). Srećom, podrazumevani položaj za siber je zatvoren.

prevedeno sa engleskog (Mr.Black)

nuk

Cudi me da niko ovo nije pomenuo do sad a jako je korisna stvar, bar meni koji uvek nosim alat i jos stosta u gepeku i imam obicaj da ostavljam kola u perionici ili servisu. Mrzi me da prevodim a ubedjen sam da ce vecina razumeti.

Using the RENAULT card in restricted mode (depending on the vehicle) In certain situations (vehicle in the care of a third party, e.g. parking attendant,mechanic agent, etc.) you maywish to restrict operation of the RENAULT card.
Have both cards at hand. Insert a card into reader 3 then press buttons 1 and 2 on the second card simultaneously. The vehicle locks, then the driver's door unlocks.
When the RENAULT card is inserted in the reader, restricted use mode becomes operational.
When the RENAULT card is in restricted use mode, the only actions permitted are unlocking the driver's door and starting the vehicle (the passenger side and tailgate remain locked).
To cancel restricted mode, start the vehicle using the RENAULT card in non-restricted mode.

COPY-PASTE iz megane handbook

Laguna22D

M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

Nemanja

Na sanderu radi ova varijanta sa testom bc ali kazaljke se krecu npr 0-40kmh pa stane sekund pa nastavi 40-80 pa opet stane itd, a na displeju pokazuje kolicinu benzina i 4 ili 5 crtica vodoravnih. Nijednu lampicu ne pali.
Nista atraktivno

bogdank

Pozdrav svima! Da li neko zna kako se najlakse skidaju nalepnice sa automobila (kao npr. oznaka drzave ili slicno), a da se ne osteti boja? Hvala unapred!!!!

Boki

Fen u ruke...grejes i polako skidas..... :yeah:
Nisu sale za umove male

Exception®

Nećeš oštetiti boju, ne sekiraj se :wink: Ako i ostane malo lepka posle skidanja, uzmi nitro i polako skini sve što je ostalo. Ne brini, ni nitrom nećeš oštetiti lak :ne:

ΕΛΛΑΣ

nenasan

Ipak sa nitro treba biti pažljiv,jer može da ošteti lak u slučaju da se tretira malo duže na jednom mestu.

Cherokee

Benzin je mama za te stvari.... A nitro ako se pretera skida boju....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

nenasan

Aaaa, jel se sećate kako je mister bin bio oduševljen kada je skinuo fleku sa slike,da bi potom video smežuran život i svoj i slike.
Oprez sa nitro ima ih raznih,znam jer dnevno mnogo toga potrošim.

fLiP

Aktivirao sam dnevna svetla u servisu. Da mi se pale svaki put kada upalim auto. :)
Sada ima ono ALI kasno sam uocio da mi se otkljucavaju samo vozaceva vrata kada kliknem jednom prvo dugme na kartici. Kada ga pritisnem 2x onda mi se otkljucaju suvozaceva i zadnja vrata, ali gepek se ne otljuca. E, posto imam posebno dugme i za gepek, koje nikada nisam ni koristio do veceras, mogu gepek da otljucam samo pomocu njega! :tup:
Moracu ponovo u servis! Menjao sam i mehanizam za otvaranje vrata kod vozaca, zato sto je jedna sipkica zardjala. :tup: izeo sam onu stvar sto nisam pogledao pre toga sta je bilo. To je kada cale ode u servis i ostavi auto da mu pregledaju. Mada mislim da to nema nikakve veze sa komandom za otljucavanje.

Kada malo razmislim to je dobra stvarcica jer ne koristi ostala vrata, pa ce i mehanizam biti trajniji.

rotkod

Hmmm... Postoji li mogućnost, da na kliju podesim paljenje svetala, sa paljenjem automobila? Clio II 1.5 dci.