Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Exception®

Zavisi od godišta i od toga za koje je tržište auto... Moraš na Clip :ok:

ΕΛΛΑΣ

Sloba R21TSE

Pronadjoh ovo guglajuci, pa reko da stavim. Mada je vec skoro sve receno mislim da ima jos nekih korisnih stvarcica.

kliknite dole, u pdf formatu uputstvo.

daniboy

Citat: Adam poslato 13.05.2010. - 17:36
^^

Misliš imaš senzor za svetla, a hoćeš automatsko paljenje i gašenje? ili  :nezna:?

Ako je tako, u servisu ti aktiviraju to...

Imam senzor za svetla i namesteno je da se automatski pali, ali kad je mrak :) Da li moze da se namesti da se pale non-stop?

Ilic-PA

ostavis rucicu na upaljena svetla, i kad ugasis auto ugase se i svetla... na Meganu 2004. radi (ima senzor za automatsko paljenje)  :v:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Laguna2002

Ne znam da li je bilo, ali...
Istovremenim povlačenjem tipki + i - na komandama na volanu za muziku je " PAUSE ".

Dogac

Na Kliju je bilo u isto vreme + i - a na megiju je posebno dugme  :yeah:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

aleksandar

Sto se tice clio III dynamique:

follow me - funkcionise. Potrebno je po gasenju automobila da se otvore vrata - svetla se automatski gase - pa onda blicnuti. Pali se lampica za oborena svetla i ona rade narednih 30-tak sekundi do minut.

Ono sto mi nije jasno - zasto se retko, po davanju kontakta, tri puta cuje beep zvuk? Posto stalno povlacim parkirnu kocnicu, jedino sa cime to povezujem jeste upravo njena upotreba, ali ovo se dogadja jednom u 50 puta.

fLiP

Mozda se desi da su zadnji diskovi i plocice pri kraju ili da ne stegnu dobro paknovi. Jer se to obicno cuje kada je auto pomeren. ;)
U prevodu:
Povucite palicu od rucne (kod el. rucne povucite rucicu i drzite je povuceno) zatim ubacite u prvu i krenite, prednji tockovi ce mozda da se pokrenu, ali cim se zadnji pokrenu barem malo onda cete ponovo da cujete taj isti zvuk kao pri paljenju.
Mada mozda je povezano i sa necim drugim.

Blazar

Imam ja jedno pitanjce. Kada pokrenem test BC-a izlazi mi zuta lampica za rezervu iako auto nije na rezervi i crvena ''battery charge fault'' e sad ja razmisljam da mi on to u stvari samo pokazuje ''primjer'' kako to izgleda kada se upali zuta ili crvena lampica i koja sve boja postoji... Inace to mi se pali uvijek na BC testu, dok u voznji nikad.

cale

Bas tako, u pravu si.

Flyer1977

Možda bi trebao da znam i malo ispadne glupo, ali ko pita, ne skita.
Kod Megane II na kraju prekidača za migavce ima dugme AUTO. Na šta to služi? Stiskao sam ga ali ne reaguje ništa...  :nezna:

nikola01

Kad stisnes i drzis nekoliko sekundi ukuljuci automatsko paljenje farova, tj. upali farove kad senzor na sofersajbni regustruje da je napolju mrak.

Milsim da moras da upalis motor pa drzis dugme na rucici 5-6 sekundi.

bingo

Citat: djstevan poslato 28.07.2010. - 13:54
Na mom meganu koji ima autentic opremu radi bas kako je i opisano. Pokusaj jos jednom verovatno nisi aktivirao dobro opciju. Imas objasnjenje na prvoj strani . . .
posle 2006 megani nemaju test borda

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

damal

jedno glupo pitanje: šta je "BAS"?  :nezna:

Panta011

BAS-Brake Asist System. Kada naglo stisnes kocnicu, BAS je "stisne" jos jace, odnosno poveca silu na papucicu kocnice, tako da se auto brze zaustavlja. Ispitivanja su pokazala da vozaci u kriticnim situacijama ne pritiskaju kocnicu dovoljno snazno usled straha ili nedostatka iskustva, pa su razvili ovaj sistem.
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.