Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Ja nemam BAS, ali mi rade sva 4 žmigavca pri naglom kočenju :p. Istina, ne uvek, primetio sam da mi se najčešće upale kada kočim na granici uključivanja ABS-a a izgleda da ima veze i sa podlogom puta, odnosno kada komp proceni da se brzo zaustavljaš u odnosu na brzinu kojom si išao ;)
ΕΛΛΑΣ

Click

:lool: :lool:
Imas BAS, ima ga i Storia sa ABS-om  :p

Exception®

BAS je break asistence, zar ne? Kako to funkcioniše, odnosno šta je onda EDB? Mislim za EDB znam šta je i kako radi, ali me sad BAS zbunio :fiju:
ΕΛΛΑΣ

Click

@Dogac
Postanes madjionicar  :doh:

EDB = Elektrodistribucija Beograd
EBD = Electronic brake distribution (ili EBV kako to vole Francuzi)
BAS =  Brake assist system. Radi na principu merenja brzine otpustanja pedale gasa i pritiskanja pedale kocnice. Ukoliko se predju kriticne vrednosti (unapred definisane), sistem sam povecava pritisak u kocionom sistemu na max. Zasto? Radjena su ispitivanja gde je potvrdjeno da vozaci i pored ABS-a iz podsvesnih razloga u kriticnim situacijama zbog straha od blokiranja tockova ne koce maksimalnom snagom.

Krle

Mozda sitno ali meni zgodno: na meganu 2 kada ugasite motor i ne vadite karticu ostaju upaljena (always on) kratka svetla, sto vam ne odgovara ako cete (nekoga ;)) duze cekati. Onda samo prebacite sa 0 na poziciju, pa nazad na 0 i gase se farovi, instrument tabla i backlight na radiju.

sasha

Megane 2, odmah nakon sto upalis auto, dok je ispisano 'oil level correct' (pozeljno), pritisnes
a) tipku za reset bc-a na tabli ili (ako te tipke nema, kao na sedanu)
b) tipku za bc i pokaze se nivo ulja u motoru

Meni je ovo tacno pokazivalo ali pitanje je da li se moze pouzadati u ovaj davac i ne proveravati neposredno. Neko zna?

Dogac

Na kliju pise oil ok i stisnes dugme i pokaze se nivo ulja...meni to u servisu redovno rade kad promene ulje.E sad, valjda je precizno kad ga proveravaju... :nezna:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Click

Citat: Krle poslato 28.07.2008. - 23:25
Mozda sitno ali meni zgodno: na meganu 2 kada ugasite motor i ne vadite karticu ostaju upaljena (always on) kratka svetla, sto vam ne odgovara ako cete (nekoga ;)) duze cekati. Onda samo prebacite sa 0 na poziciju, pa nazad na 0 i gase se farovi, instrument tabla i backlight na radiju.
Ili samo otvoris vozacka vrata, jednostavnije je  :yes:

Citat: sasha poslato 29.07.2008. - 01:36
Megane 2, odmah nakon sto upalis auto, dok je ispisano 'oil level correct' (pozeljno), pritisnes
a) tipku za reset bc-a na tabli ili (ako te tipke nema, kao na sedanu)
b) tipku za bc i pokaze se nivo ulja u motoru

Meni je ovo tacno pokazivalo ali pitanje je da li se moze pouzadati u ovaj davac i ne proveravati neposredno. Neko zna?

Relativno tacno i ne bas 100% pouzdano.. jednom u mesec dana krpicu u ruke i sipkica :yes:

Krle

Citat: Click poslato 29.07.2008. - 06:15
Ili samo otvoris vozacka vrata, jednostavnije je  :yes:

Da ali onda ti se gasi i radio ;)

Click

Citat: Krle poslato 29.07.2008. - 12:28
Da ali onda ti se gasi i radio ;)
Ne gasi se ako je kartica u lezistu.

IsNoGood

Jesi siguran da uradis to "kako treba"? Kod mene mora da se ugasi auto, izvadi kljuc, otvore vrata da se ugase i svetla i tek onda blicnem i tada mi ostanu svetla upaljena i kada zakljicam auto,drugacije nece (barem kod mene)  :nezna:
Ja cesto ostavim upaljena svetla kada ga zakljucam ("follow me home"), nekakao mi lepo da udjem u ulaz a on onda da se ugasi  :zubo: A redovno se nadje neko ko me juri po ulici da me obavesti kako nisam svetla ugasio te mi je i to jako interesantno  :too:

Primetio sam pre neki dan, kada otkljucam auto, ako u roku od 2 min ne otvorim vrata on se sam opet zakljuca.  :yeah:

Dogac

Vidi,neće on sam da se zaključa tako...bar ne moj!  :ne:

Zaključava se u sledećoj situaciji: ako je već zaključan pa ga ja otključam ali ne otvorim nijedna vrata u narednih minut vremena...e tad se zaključa sam!  :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

IsNoGood

Moj ne zakljucava kada je kljuc u bravi. Moze li da se desi ako je podeseno automatsko zakljucavanje vrata?

nenasan

Citat: fica8 poslato 24.11.2008. - 16:17
5. Superzakljucavanje
    Kada zakljucate auto, pritisnete brzo jos dva puta dugme za zakljucavanje na kartici/kljucu. Auto ce fleshovati tri puta migavcima (malo brze), svi prozori ce se zatvoriti, a vrata je nemoguce otvoriti razbijanjem stakla i povlacenjem rucice...

da li je ovo moguce koda lagune dinamique??
pokusao sam nece

mislim da neće na dinamik ni moj neće.

Malivuk612

ne znam da li se neko igrao, ne mogu da listam celu temu sad, al automatsko paljenje farova se gasi tako sto 2x brzo upalite/ugasite farove...