Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Citat: milan b poslato 09.02.2009. - 15:29
Cek, ti imas ono kad zakljucas auto da ti se zatvore svi prozori, moguce da ima veze s tim.

Ćale ima Clio II Comunity 1.4 16V, ima impulsno otvaranje/zatvaranje prozora ali nije morao ništa da dira posle promene akumulatora. Ja vozim Clio III ;)
ΕΛΛΑΣ

rotkod

Citat: renome poslato 20.02.2009. - 16:42
kako da iskljucim AF (auto focus) na fabrckom radiju?    :fiju:

Pa reče ti čovek?! Pritisneš src>dugo>bezprekida>oko 5sec... prestaje zvuk i nudi ti opcije> AF-on-off>speed-1-5>loud-on-off...

Još ti reče za "spid" i čemu služi... :harmonika: :kolo:
Kad opleteš po gasu, a speed ti recimo na 5, onda muzika kako ti brže pičiš jače svira, i kako kočiš se stiša...

Stragi21

Kad smo kod trikova,to meni dodje tako jer nikako da uspem:Kako da namestim zadnje podizace,da jednostavno moze da se otvore sa dugmicima koji su pozadi...

nenasan

Paaaaa,isključi prekidač za decu,ako si na to mislio.

mire

Ja sam to radio na staroj laguni, a podmazivao sam i centralnu bravu. Dešavalo se da ona zakoči kad je baš baš hladno, ali samo na nekim vratima. Šta sam uradio - skinuo tapacirung sa zadnjih desnih vrata, jer je tamo centralna najviše zezala. Isprskao sam ceo mehanizam sa wd 40 i vratio tapacirung. Na ostalim vratima sam to uradio kroz rupice pored brave - gađao sam onom cevčicom koja se dobije uz wd40, jer sam znao gde treba da gađam.

Rezultat - to sam radio pre 5 godina i od tada se nikad nije desilo da bilo koja brava štucne, a ni podizači, mada su oni i radili skoro savršeno.

Boki

Grafitna mast je mama za podmazivanje podizaca! :yeah:
Nisu sale za umove male

mamlaz

drugari, jel postoji fora da se na megane-u II, prilikom zaključavanja automobila neposredno po izlasku iz njega, sami sklope retrovizori i podignu prozori (ako su bili spušteni)?

viđao sam tu foru na nekim napucanijim opelima, pa me interesuje da li je to izvodljivo i kod megana.

shone

Zavisi od nivoa opreme, npr kod mene ako tri put kliknem na dugme za zatvaranje na kartici, automatski zatvara prozore..
(retrovizori nisu eletricni)

Probaj pa javni dal radi :)

Click

Za prozore izvodljivo ako imas opciju superzakljcavanja - deadlocking... Ostavi prozore otvorene, zakljucaj ga jednom i onda stisni brzo dva puta dugme za zakljucavanje.. Onda fleshne tri puta migavcima, zatvori prozore i onemoguci otkljucavanje auta iznutra povlacenjem rucice.. Bilo vec na forumu
za retrovizore moze, ali mislim da treba da se provuce neka instalacija, ali moras da imas opciju preklapanja retrovizora iznutra (luxe dynaique i luxe privilege).

mamlaz

probao sam sad foru sa automaCkim podizanjem prozora i stvarno šljaka.   :ok:
što daljinski preko kartice, što na dugme na kvaki.

Citat: Click poslato 11.03.2009. - 22:59
Moraju se spojiti modul za zakljucavanje i elektromotor za preklapanje retrovizora.. Imao sam to negde, ako uspem da nadjem, nakacicu...

znači, mora nešto da se budži?
nemere fabrički?

Citat: Malivuk612 poslato 11.03.2009. - 23:06
steta sto i retrovizori nisu na dugme ko svetla...

šta sa svetlima?

renome

pa moze fabricki ako imas tu opciju      :rotfl:

slikaj onaj mali dzojstik za retrovizore pa postavi sliku, i reci cu ti da li imas tu opciju

koristi se tako sto dzojstik okrenes npr. na levo (kao kad podesavas levi retrovizor), i zatvoris vrata i levi retrovizor se sklopi       :hura:

edit:
evo ovaj ima elektro sklopive retrovizore,
ispod dzojstika ima onu belu tackicu

Malivuk612

Citat: mamlaz poslato 11.03.2009. - 23:11

šta sa svetlima?

pa ima fora da upalis svetla preko kartice kad trazis auto, prilazis autu... ql je... jos kad su xenoni :D
a retrovizore sklapas samo kao sto je renome rekao...

mire

Kod mene se oba retrovizora sklope kad joystick okrenem na dole, a nisam probao ovo sa otvaranjem/zatvaranjem vrata i sklapanjem levog ili desnog retrovizora, mada mi to i nije baš najjasnija opcija... :)

Inače, kod mene se prozori automatski zatvore kad duže zadržim dugme za zaključavanje, ali mislim da nemam deadlock.

Click

Retrovizori se preklapaju onako kako je Mupe napisao, okretanjem prekidaca na dole i nikako drugacije  :yes: Okretanjem na poziciju levog se dobija da samo levi retrovizor reaguje na komande dzojstika..
Sto se tice preklapanja retrovizora sinhrono sa zakljucavanjem, za to se mora provuci posebna instalacija koja spaja centralni modul za zakljucavanje sa motorima sa preklapanje retrovizora, bar je tako za 2004 godiste.

@Mupe
zakljucaj nekog unutra karticom, pa probaj da li moze da izadje iznutra (deadlockuj ga). Ako ne moze da izadje, imas opciju... simple as that
U uputstvu pise da se ova opcija ne koristi kada ostavljate decu u kolima... Kod mene je opcija aktivna na oba Megyja  :too:

mali_veseljak

Pa moze i sam da se zakljuca i proba:))))
Ja imam preklopne retrovizore i nisam probavao da se sklopi samo jedan. Znam da nece da podigne stakla.

Ima li kakva sema kako da se preklapaju retrovizori automatski pri zakljucavanju???