Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mamlaz

Citat: renome poslato 12.03.2009. - 19:12
pa moze fabricki ako imas tu opciju      :rotfl:

slikaj onaj mali dzojstik za retrovizore pa postavi sliku, i reci cu ti da li imas tu opciju

evo slike.

Citat: renome poslato 12.03.2009. - 19:12
koristi se tako sto dzojstik okrenes npr. na levo (kao kad podesavas levi retrovizor), i zatvoris vrata i levi retrovizor se sklopi   :hura:

probao.
ne fercera.

Click

Naravno da ne radi.. Svaki netacan tip&trick ce biti obrisan, no question asked.

jejenche

Meni npr fora sa zatvaranjem radi samo za vozacev prozor, dok suvozacev ne zatvara...
Isto tako mogao sam da se zakunem da kad mi je auto bio zakljucan i ja hocu da ga otkljucam, stisnem 3 puta otkljucavanje a on spusti prozore. Sad to ne radi...skoro sam probao. Da li i vama radi samo za zakljucavanje, odnosno podizanje prozora, i da li samo za vozaceva vrata?

Jos jedno pitanje, sto se tice 4 migavca kad kocite, da li neko zna kako se to ukljucuje, takodje mislim da mi je to radilo, a da mi je to neko od "ovlascenih" servisa iskljucio?  :??:

fLiP

Ne verujem da bi ti to neko iskljucio. To imas samo prilikom naglog kocenja. Ali bas bas naglog kocenja.

Nisam probao da li se spustaju prozori kada se 3x stisne dugme za otkljucavanje vrata. Probacu.

mire

Citat: jejenche poslato 15.03.2009. - 14:01
Jos jedno pitanje, sto se tice 4 migavca kad kocite, da li neko zna kako se to ukljucuje, takodje mislim da mi je to radilo, a da mi je to neko od "ovlascenih" servisa iskljucio?  :??:

Sva 4 žmigavca se pale tako što baš baš naglo zakočiš. Što je veća brzina to je lakše da ih aktiviraš.

Kod mene spuštanje prozora ne radi, a sva 4 prozora se zatvaraju ako duže zadržim dugme za zaključavanje.

jejenche

Skoro sam nesto naglo kocio, ali je bas bila kriticna situacija, treso sam se posle 10 min, tako da pojma nemam da li su se ukljucili ili ne.  :nezna:

Ja probao ono sa deadlock, zakljucao devojku, medjutim ona izadje....znaci ne pije vodu....

Sto se tice podesavanja za radio, kod mene je to malo drugacije...ne reaguje na dugme "SRC" nego ima lepo obelezeno "Expert" i tu se vrse podesavanja...e sad ima neko podesavanje iNEWS koje sam stavio na on...sta li je to? Znam sta je iTRAFFIC, ovo je verovatno nesto slicno. Imam i opciju da ukljucim AUX, posto je trenutno na off. Da li je taj AUX ustvari za CD sarzer?

Evo slikica kako izgleda.

Dobra fora sa onim speed, nisam ni znao da to ima, ja stavio na 3, kako je preporuceno  :hura:

shone

Jel zna neko...

Kada ostavis auto sa upaljenim svetlima (znaci "rucno" upaljenim) i zatvrosi ga, svetla i dalje svetle. Da li i ako gasi nakon koliko ih sam ugasi?

fLiP

Mislim da ce se ugasiti. Kada ti se isprazni akumulator. ;) Ima samo fora kada ugasi auto i povuces ka sebi 1x(5sec),2x(10sec),3x(15sec) ti ostanu upaljena svetla. Naravno ti izadjes zakljucas i nastavis kuda si krenuo. ;)

Mr.Black

Citat: shone poslato 15.03.2009. - 23:01
To se i meni desava kada su svetla paljena po automatici, ali kada ih ja upalim "rucno" onda ostaju upaljena...

Ma jok  :ne: kod mene i kad se pale automatski i kad ih ja rucno upalim, po gasenju auta i otvaranju vozacevih vrata svetla se odmah sama gase, ne kontam sto je kod tebe drugacije  :??: :??: :??:

Click

Kod mene i ako ih ja upalim (recimo, rano jutro  da se ne pale i ne gase svaki cas-podvoznjaci, suma i sl), normalno se ugase kada ugasim auto i otvorim vrata.

jejenche

Sto se tice deadlockinga!  :cool:

CitatDeadlocking the doors and luggage compartment (for some countries)
This allows you to lock the doors and luggage compartment and to
prevent the doors from being opened with the interior handles
(by breaking the window and then trying to open the doors from the inside).

To activate deadlocking Vehicle fitted with electric windows on the rear doors
- press button 1 twice in quick succession.
- or press the exterior door handle buttons or the luggage compartment logo twice in quick succession.

Vehicle fitted withmanual window controls on the rear doors
Before leaving the vehicle, press the lower part of switch 2 (the integrated indicator light comes on).
Press the top part of the switch to unlock the doors.

In all cases The hazard warning lights flash five times to indicate locking.

Note: this function can be activated by pressing the door handle buttons located on the same side twice in quick succession
(example:front/rear left-hand side or front/rear right-hand side).

Stragi21

E vidis, kada bi ovo moglo na svakom Meganeu, onda bi Renault imao vrlo, vrlo ozbiljne probleme legalnog tipa u Francuskoj, jer je tamo deadlockovanje, doublecondamnation ili po naski superzakljucavanje zabranjeno!

Nisam razumeo... Na seatu verovatno i svim WV kad zakljucas kola sa kljucem kod mene na cliu pritiskom na bravu ne moze da se otvori sa bravom iznutra! To se tako prodaje u Fran. ne vidim sto bi to bilo kaznjivo??? Ne kazem da nije  :nezna:

Click

Evo sada tip za superzakljucavanje:
-ovu opciju je moguce naknadno aktivirati softverskim putem.. Potrebno je ili otici u servis i proveriti da takva opcija postoji u softveru vozila ili pak skinuti gornju polovinu tapacirunga (tekstilnu, koznu) i dok je prozor zatvoren otvara se pristup bravi.. Tada jednostavno prebrojiti pinove na konektoru ili jos lakse, broj zica koji idu ka bravi.. Ukoliko ih ima 4, vase vozilo nema pomenutu mogucnost.. Ukoliko vidite sest zica, bingo.. Radice.. Inace, jedan detalj mi je promakao.. Ovo sve morate proveriti na prednjim vratima.. Zasto? Bice jasnije malo kasnije..
-ukoliko imate samo cetiri zice i cetvoro vrata, ipak postoji resenje.. Uslov je da imate zadnje podizace prozora na struju.. Potrebno je da pre duzeg parkiranja aktivirate opciju "child lock" i vas Megane/Laguna ce bar biti zasticen polovicno, odnosno tamo gde se razbija najcesce (pozadi), provlacenjem ruke nece moci da se otvore zadnja vrata iznutra.. eto, i Click da kaze koju pametnu  :celb2:
:ziveli:

Deadlock imaju modeli za nemacko, englesko, italijansko trziste, luksemburg i mislim belgijsko... U Fr je navodno zabranjeno zakljucati zivo bice u vozilu spolja i za to moze da se dobije kazna.. Ali, tebi je to lakse da proveris (zakljucaj nekog i pozovi CRS :rotfl: :rotfl:).. Salim se..

fica8

Citat: Click poslato 16.03.2009. - 21:58
Evo sada tip za superzakljucavanje:
-ovu opciju je moguce naknadno aktivirati softverskim putem.. Potrebno je ili otici u servis i proveriti da takva opcija postoji u softveru vozila ili pak skinuti gornju polovinu tapacirunga (tekstilnu, koznu) i dok je prozor zatvoren otvara se pristup bravi.. Tada jednostavno prebrojiti pinove na konektoru ili jos lakse, broj zica koji idu ka bravi.. Ukoliko ih ima 4, vase vozilo nema pomenutu mogucnost.. Ukoliko vidite sest zica, bingo.. Radice.. Inace, jedan detalj mi je promakao.. Ovo sve morate proveriti na prednjim vratima.. Zasto? Bice jasnije malo kasnije..
-ukoliko imate samo cetiri zice i cetvoro vrata, ipak postoji resenje.. Uslov je da imate zadnje podizace prozora na struju.. Potrebno je da pre duzeg parkiranja aktivirate opciju "child lock" i vas Megane/Laguna ce bar biti zasticen polovicno, odnosno tamo gde se razbija najcesce (pozadi), provlacenjem ruke nece moci da se otvore zadnja vrata iznutra.. eto, i Click da kaze koju pametnu  :celb2:
:ziveli:

izvini kad se kaze softverski jel to znaci da kad e spoji auto sa komp moze lako da se aktivira to superzakljucavanje?
moja laguna je iz italije ali ja nemam superzakljucavanje pa me zanima i hocu i ja da imam to......
automatski prozor mi je samo kod vozaca oprema dynamiqe=da li znacii da ce to samo da funkcionise za taj prozor???

Click

Zavisi od brzine pustanja gasa i brzine (ne jacine) stitskanja pedale kocnice......