0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
pa moze fabricki ako imas tu opciju slikaj onaj mali dzojstik za retrovizore pa postavi sliku, i reci cu ti da li imas tu opciju
koristi se tako sto dzojstik okrenes npr. na levo (kao kad podesavas levi retrovizor), i zatvoris vrata i levi retrovizor se sklopi
Jos jedno pitanje, sto se tice 4 migavca kad kocite, da li neko zna kako se to ukljucuje, takodje mislim da mi je to radilo, a da mi je to neko od "ovlascenih" servisa iskljucio?
To se i meni desava kada su svetla paljena po automatici, ali kada ih ja upalim "rucno" onda ostaju upaljena...
Deadlocking the doors and luggage compartment (for some countries)This allows you to lock the doors and luggage compartment and toprevent the doors from being opened with the interior handles(by breaking the window and then trying to open the doors from the inside).To activate deadlocking Vehicle fitted with electric windows on the rear doors- press button 1 twice in quick succession.- or press the exterior door handle buttons or the luggage compartment logo twice in quick succession.Vehicle fitted withmanual window controls on the rear doorsBefore leaving the vehicle, press the lower part of switch 2 (the integrated indicator light comes on).Press the top part of the switch to unlock the doors.In all cases The hazard warning lights flash five times to indicate locking.Note: this function can be activated by pressing the door handle buttons located on the same side twice in quick succession (example:front/rear left-hand side or front/rear right-hand side).
Evo sada tip za superzakljucavanje:-ovu opciju je moguce naknadno aktivirati softverskim putem.. Potrebno je ili otici u servis i proveriti da takva opcija postoji u softveru vozila ili pak skinuti gornju polovinu tapacirunga (tekstilnu, koznu) i dok je prozor zatvoren otvara se pristup bravi.. Tada jednostavno prebrojiti pinove na konektoru ili jos lakse, broj zica koji idu ka bravi.. Ukoliko ih ima 4, vase vozilo nema pomenutu mogucnost.. Ukoliko vidite sest zica, bingo.. Radice.. Inace, jedan detalj mi je promakao.. Ovo sve morate proveriti na prednjim vratima.. Zasto? Bice jasnije malo kasnije..-ukoliko imate samo cetiri zice i cetvoro vrata, ipak postoji resenje.. Uslov je da imate zadnje podizace prozora na struju.. Potrebno je da pre duzeg parkiranja aktivirate opciju "child lock" i vas Megane/Laguna ce bar biti zasticen polovicno, odnosno tamo gde se razbija najcesce (pozadi), provlacenjem ruke nece moci da se otvore zadnja vrata iznutra.. eto, i Click da kaze koju pametnu