Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Tips & Tricks

Započeo fLiP, 10.04.2008. - 15:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Pa sta je to ako ne naglo kocenje? AFU : Assistance au freinage d'urgence

Click

U ispitivanju reakcije vozaca u kriticnim situacijama, konstatovano je da najveci broj iz straha od blokiranja tockova ne stiska kocnicu do kraja. Upravo za njih je razvijen BAS (AFU), koji ima za cilj da u kriticnim situacijama koje prepoznaje po brzini otpustanja gasa i prebacivanja na pedalu kocnice, kao i brzinu njenog pritiskanja, samoinicijativno podize pritisak u hidraulicnom sistemu na maksimalne vrednosti.  :yes:

nenasan

Interesantna je stvar ta hands free kartica!!!!
Recimo ,upalio sam ga,zadržao kart.kod sebe a potom dao kumu da odveze auto i čovek se provozo po gradu a da  nije imao karticu.
Kako to i zašto to.
Da li je i to trik ili skrivena kamera ili kvar ili promašaj inžinjera.

mire

Tako se ponaša i Laguna III s tim što skiči i vrišti da kartica nije u blizini. Nisam probao koliko dugo bi tako radila, ali pretpostavljam da neće da ugasi motor tek tako. To bi bilo previše opasno.

Click

I kod mene na Meg II skici i vristi, ispisuje Card not detected, ali radi.. Dokle,  ne znam. Ista je situacija i na Toyoti Landcruiser V8.. Skici, ali se ne gasi..

Stragi21

I da hoces da ugasis bez kartice trazi da potvrdis gasenje... Kad budem menjao kola ako nema tu stvarcicu kao da nema nista. Znam da suzuki ima tu opciju,sad vidim toyota i ko jos?

nenasan

Zašto bi bilo opasno,pa i kad ti nestane neka struja ili gorivo,auto jednostavno staje ali bez nekih preteranih akrobacija,pa zar je bitno kako staje kada je lopuža za volanom,a mogli su i da uvedu paljenje
sva četiri žmigavca pa čak i stop svetla u momentu prekida,setite alarma koji su upravo to radili,a i na kraju zašto se ne ugasi na istoj razdaljini na kojoj hands free zaključava.

nenasan

To upravo i ja kažem i mislim da je jedan od propusta,šta ja imam od toga kad se on odveze tamo negde u neku vukohebinu,i počne da ga rastura za delove jer sada je zbog engleza porasla krađa vozila zbog prebacivanja kokpita i ostalog na levu stranu.
OK sve,ali mogli su to urade malo više rezonski i opet kažem to su čak mogli alarmi pre 15 god. da na daljinu isključe vozilo. 

Malivuk612

ako ste zaboravili na laguni npr zateze rucna cim se ugasi auto... a i ko zna o cemu su oni razmisljali... tad se Reno nije krao..

fLiP

jok... iz licnog iskustva znam da ce pokusati da zategne rucnu ali ce istog trenutka popustiti.

mali_veseljak

Citat: nenasan poslato 07.04.2009. - 08:00
Za ovakav propust nema opravdanja,takođe i na staroj laguni mogu da dam kontakt,a onda je delimično izvadim,zatim upalim i onda mogu da je izvadim,i da odem od auta što je još gore.
A nije heds free,pa ja ne mogu da verujem.

Hehe...probao ovo danas i pali. samo ne mozes da zakljucas auto karticom. Mozda moze drugom a ne tom sa kojom je i dat kontakt.  :ne:

EDIT:

Nakon sto sam ovo sinoc uradio i ugasio auto bez kartice otisao sam dalje. Danas stavio karticu, sve u redu ali ne svijetli start dugme...krenem da upalim i nista...ni da se javi. Sve ostalo funkcioniso kako treba. Uzmem drugu karticu nista.
Onda se sjetim...stavim karticu, izvucem na pola (kao prije) i probam da upalim i nece. Izvucem karticu, vratim normalno i pojavi se osvjetljenje na start dugmetu i auto upali normalno. Od tada pali normalno.
da li sinocni eksperiment ima kakve veze sa ovim nemam pojma:)))

boki01

1. Juče sam bio na svadbi. Kratko su mi se neki klinci muvali po kolima i epilog je bio da kad god upalim auto i krenem, zaključaju mi se sva vrata. Stisnem dugme CB na plafonu i otključam auto u vožnji, a on se posle par sekundi opet zaključa   :write:

2. Ali to nije sve. Više nisam mogao da zaključam auto daljinskim putem  :nezna:

U pitanju je Twingo 1,2 16V iz 2001. Godine.

1. Evo kako se rešava prvi problem: Twingo ima opciju automatskog zaključavanja čim auto krene i predje brzinu iznad 6 km/h. Ta opcija se aktivira tako što kada je auto ugašen i ne nalazi se na kontaktu, pritisne se dugme centralne brave (CB) na plafonu i drži par sekundi dok se ne čuje zvučni signal. Opcija se deaktivira na isti način: Drži se dugme CB na plafonu par sekundi dok se ne čuje zvučni signal. :skace:

2. Prepoznavanje daljinske komande sa centralom u autu se radi na sledeći način: Treba ubaciti ključ u kontakt bravu i dati kontakt. Zatim stisnuti dugme centralne brave (CB) na plafonu i držati ga dok na instrument tabli ne počne sporo da trepće lampica za KOD. Zatim pritisnuti dugme za daljinsko zaključavanje na ključu i držati ga dok se ne začuje zvučni signal (odreaguje centralna brava) i moj daljinac ponovo radi  :)

Nadam se da će ovo nekome pomioći da reši problem  :ok:

Ljubitelj Francuza i dizela

Ilic-PA

Malo pre sam malo cackao auto...

*Ugasio sam zakljucavanja kad krene auto, ugradjivao sam alarm, zbog toga mi iskljucena orig. CB, samo se palila lampica u kabini, kao da je zakljucan...

*"Follow me" ne radi...

*Expert podesavanja nije kao kod megana na SRC nego ima bas dugme za to... i opcije su drugacije

*Kad drzim BC dugme, i dam kontakt, krenu kazaljke da rade i popali sve zivo na display-u, jel tu moguce neko podesavanje? Koje? i cemu sluzi to... posto nista nisam provalio sta znaci, sve je u ikonicama, a ja nemam onu knjigu od auta da vidim sta je sta (gde to mogu da nabavim, celu onu torbicu sa papirima, kad sam ga uzeo, navodno je ostala na carini)

:ziveli:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Marko Os

Ovo zadnje ti je Self-test table. Kad ti je u tom modu, na BC-u mozes jos vidjeti neke serijske brojeve, datum broizvodnje i sl. Ne znam sad napamet. Da bi ih dobio udji u taj self test i stisci ponovo BC dugme, pa bi se trebali izmjenjiavti ti podaci.
Ušveckoj ladno, al standard

bokim80

Da ne otvaram posebnu temu, nadam se da nije problem, posto sam ionako za tu "caku" saznao u ovoj temi. Naime radi se o davanju kontakta bez paljenja motora, kada je kartica ubacena i pritisnem start/stop dugme dobijem kontakt za podizac mog prozora ali za suvozacevog ne. O.K. ovde sam procitao da je potrebno kada je menjac u brzini, pritiskom na pedalu kocnice i nakon toga start/stop onda dobije kontakt za sve uredjaje. To sam pokusao danas i uspeo sam ali su mi zasvetlele sledece lampice (za nevezan pojas, rucna kocnica i ono sto je najbitnije i razlog zbog cega postavljam ovo pitanje - lampica akumulatora) Da li je to normalno ili mi to mozda signalizira da je opterecen akumulator ili nesto slicno tome?