Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: oštećeno crevo za dovod vazduha u kućište filtera

Započeo rotkod, 20.03.2010. - 09:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Don Gagione

Citat: rotkod poslato 01.01.2011. - 10:53
Pa što ne pogledate u katalog i kupite... mislim, tu može crevo od PVC, samo da je odgovarajućeg promera i dužine...

http://opwmarket.com/download/HOSES_sr.pdf

jel stari jel mozes to creveto da mi nabavis mislim da nemoze svako da ide

rotkod

Pa okreno ove telefonom, mislim da šalju i poštom, izmeri "fi" i dužinu creva, pa im pošalji...

automobi.li

Koliko je ovo opasno, ili nema veze? Nije mi jasno zašto se vazduh uzima čak odavde. Čini mi se da na kraju treba da bude neki filter, ili membrana, ali je kod mene nema (prva slika). Crevo se raspada polako, ne znam da li da ga lepim? Ovo sam slučajno primetio, nemam problema sa radom motora.

edit: spojene teme

meganed97

Ako crevo ide iz filtera opasno je. A ako ide u filter nije, svejedno ce procistiti vazduh.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

automobi.li

Ide ovde, a to je valjda filter. Ako je tako, šta će mu uopšte ovo crevo koje uzima vazduh iz prednjeg dela i prebacuje ga do motora, što ga ne uzme odmah tu?

meganed97

To sam se i ja jedno vreme pitao. Verovatno zbog svezijeg vazduha. Kad bi direktno tu uzimao vazduh ne bi, mozda, bio ''kvalitetan''. :nezna: Tu je odmah motor koji svojom toplotom isusuje vazduh.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

makarije

Zalepi crnom platnenom trakom ( koriste je elektricari )
zenu dupe krasi a tortu orasi

automobi.li

Don Gagione

jaj jos nisam nista uradio po ovom pitanju meni je puklo na pola na sredini nego jel moze da ga zameni od zeninog artuditu (usisivac) njegovo crevo ako je plasticno...
ali je rebrasto ako nista drugo

moler

ja sam taj problem riješio još prije neki dan,moj dobavljač dijelova nabavio u Turskoj,i mogu vam reći da je bolje nego što je bilo originalno(platno+ guma) flexibilno,elasticno,naliježe na obadva izlaz-ulaz,a i cijena mu nije loša 35 bam ili 18 €,evo i slike

Don Gagione

Citat: moler poslato 28.02.2011. - 13:08
ja sam taj problem riješio još prije neki dan,moj dobavljač dijelova nabavio u Turskoj,i mogu vam reći da je bolje nego što je bilo originalno(platno+ guma) flexibilno,elasticno,naliježe na obadva izlaz-ulaz,a i cijena mu nije loša 35 bam ili 18 €,evo i slike
jel moozes nmeni za clio 2 da nabavis

SlObOdNi

ja malopre primetio da je puklo... pokusao da ga izlepim izolirom, ali nista pametno nisam uradio :shit:

makarije

uzmi flaster i zalepi  - drzace  :yes:     ( dok ne odes kod oca Zeljka u Obrenovac  :celb1: )
zenu dupe krasi a tortu orasi

Cherokee

Uzmi od zenske par najlon carapa, rascepaj i umotaj  :shit:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Velja

ljudi nemojte da se brinete mislim ja razumem da to crevo cim postoji da ima i razlog zbog cega je tu... verovatno zbog hladnog vazduha... ja sam klija vozio bez tog creva. ima bucniji zvuk i cini mi se da vuce za trunku bolje... :D il mene udari adrenalin od onog zvuka pa se pogubim :DDD  :f1: