Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzori za kisu i svetla

Započeo Click, 12.04.2008. - 22:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vidak

Ja sam pre tri meseca menjao soferku i sve sam pazljivo odgledao. Na novoj soferki ( tamno zelena-zatamnjena) se nalazi samo leziste za senzor i ne dobija se uz nju (gledao sam kad su istovarali iz kamiona).  Majstori su vratili moj senzor u leziste koji je, sve vreme dok su menjali sofersajbu, visio na kablovima iz retrovizora. Sto se tice paljenja preko senzora, ni ja nisam bio siguran da mi to radi dok mi nisu pokazali. Senzor je u obliku malog oka. Prekidac se prebaci na prvo koleno i poprska po okcetu i trebalo bi da radi. Treba zapamtiti da kada se auto ugasi prestaje automatska funkcija, tj. nakon paljenja auta se prekidac treba ponovo ukljuciti na prvo koleno (ako je bilo u donjem polozaju mora se vratiti na nulu i ukljuciti).

mkrnjic

Citat: vidak poslato 22.10.2011. - 16:06
Treba zapamtiti da kada se auto ugasi prestaje automatska funkcija, tj. nakon paljenja auta se prekidac treba ponovo ukljuciti na prvo koleno (ako je bilo u donjem polozaju mora se vratiti na nulu i ukljuciti).

hebote ... Renault je to  :fiju: ... zašto jednostavno kad moze kmlikovano ... već sam primetio da senzor nekada radi a nekada ne ... a ono tamo jedan međutim  :doh: ... hvala za koristan info  :ok:

Dogac

Kod mene nije tako  :ne: Uvek mi je ručica na prvom kolenu, tj.na senzoru i radi bez problema.
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Djemba

+1
I kod mene je isto kao kod Dogca.

Plus jos kad mi je upaljen prednji brisac i ubacim u rikverc, on automatski krene i zadnje staklo da brise, ne znam da li to i ostali imaju.
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

Panta011

I kod mene je sve tako :yes: (i za senzore i za rikverc-zadnji brisac)
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

djiuliju

Meni ti senzori i nisu neka fora. Mislim, rade ok, ali po nekad iz nekog razloga brisaci pocnu da mlataraju prebrzo, a cini mi se da nema potrebe. Dal bas na senzor padne voda, dal sta li je, nemam pojma. I onda tako mlate 5-6 puta, a uopste nema potrebe. Kao da je najveci pljusak. Zato, ja sam to iskljucio, pa interval podesim na onim kapljicama.

Panta011

Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

djiuliju

Pa CLIP-om, kad se radi konfiguracija, stavio sam da je bez senzora

Panta011

:ok:

Pomislih da nisi nekako "hardverski", cvikanjem nekih zica ili zaglupljivanjem senzora :o:

Adam

Citat: djiuliju poslato 24.10.2011. - 11:09
Meni ti senzori i nisu neka fora. Mislim, rade ok, ali po nekad iz nekog razloga brisaci pocnu da mlataraju prebrzo, a cini mi se da nema potrebe. Dal bas na senzor padne voda, dal sta li je, nemam pojma. I onda tako mlate 5-6 puta, a uopste nema potrebe. Kao da je najveci pljusak. Zato, ja sam to iskljucio, pa interval podesim na onim kapljicama.

Ček, kapljicama se podešava osetljivost senzora...a ako si ga ti isključio, onda one nemaju nikakvu svrhu...a interval se podešava stepenom ručice brisača...a ne kapljicama... ili grešim? :nezna:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

djiuliju

Kapljicom podesavas osetljivost senzora, kad je ukljucen senzor. Ali meni se bas nije svidjalo kako rade ti senzori, nekad dosta padne kad je sitna kisa, a brisaci nikako da krenu, a nekad mi se cini da rade bez potrebe. Zato sam iskljucio. A kad je senzor iskljucen, onda kapljice sluze da podesis interval. 1 kapljica najveca pauza izmedju brisanja, 4 kapljice najmanja pauza

vidak

Citat: Dogac poslato 24.10.2011. - 10:13
Kod mene nije tako  :ne: Uvek mi je ručica na prvom kolenu, tj.na senzoru i radi bez problema.

Moguce, kod mene je ovako kako sam opisao, a tako pise i u Uputstvu za upotrebu.

nuk

kad je scenic u pitanju, kod ph1 je potrebno resetovati senzor posle svakog paljenja dok kod ph2 to nije potrebno

djiuliju

Ili mnogo jednostavnije, da uvek stoji na nuli, a stavis na prvi zub kad pocne kisa.

Dogac

Juče sam imao situaciju gde mi se baš svidelo što imam te senzore  :zubo: Išao sam magistralom ka Zlatiboru i ispred mene se uključi kamion sa ceradom. Kako je počeo da ubrzava tako mu sa cerade spadne jedno 10 litara kišnice  :laugh: i sve po mojoj šoferci...dok se ja snađoh šta se dogodi brisači i senzor odradiše svoje  :hura:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)