Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa radilicom i lezajevima radilice

Započeo pablo1986, 07.04.2010. - 23:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

tasicss

"Never drive faster than your guardian angel can fly"

mire

Nije ti ništa ni odgovorio, napisao je da bi napisao. :)

Moj predlog ti je da ne pokušavaš da uštediš po svaku cenu, jer može da se desi da te to na kraju košta više. Motor treba dobro pregledati, utvrditi sva oštećenja i onda tražiti delove. Polovni delovi mogu da budu odlični, ali mogu i da budu za otpad. Ako nema ko da ih premeri i proveri tačno u kakvom su stanju, ne preporučujem kupovinu.

Sebastijan

Nije slučajno nastala izreka" tvrd više plaća a lenj više kasa",.
Gluvom priču pričati!

wcyber

Sve zavisi koliko jos kilometara planiras sa tim motorom .. 20.000? 50.000? 100.000? Za narednih 100.000km motor mora da bude bas bas dobro uradjen..

Mozda i da prodas auto takav kakav je i kupis drugi .. jbg ..

Milenko_M

Citat: tasicss poslato 10.10.2019. - 23:08
Na otpadu sam nasao polovnu radilicu sa dobrog motora pa me interesuje da ukoliko mi posalje i komplet lezajeva leteci-lezeci, da te polovne stavim nece biti problema jer su vec bili na toj radilici, jer sam u skripcu sa novcem i gledam na svaki moguci nacin prodjem sto jeftinije :( takodje me interesuje dali ipak polovna glava motora sa otpada mora na obradu iako nije pokrivljena zbog pregrevanja i sl.
Teoretski sve to može da se uradi tako.Znači da kupiš tu polovnu radilicu i komplet ležajeva.I glava motora ( ne mora na obradu) .Samo to ne izgleda dobro jel ti neznaš u kakvom je stanju taj motor bio , posebno jel ti taj neko šalje delove i neznaš dali je to sve sa jednog motora .To rade majstori u sopstvenoj režiji i pri tome uzmu delove od poznatog čoveka koji će da vrati pare ako su delovi loši.U tom slučaju taj koji to sam radi gubi samo svoje vreme koje je potrošio.Ovako rizikuješ za delove i rad mehaničara koji to sklapa.I naravno mora prvo i donji deo motora da se pregleda .To je i u slučaju da se stavlja sve novo obavezno .

tasicss

Rece mi majstor da kod tih motora nije redak kvar pucanja hilzne izmedju 2-3 klipa pa to mora masinski proveriti dali je jos uvek dobro, mada ja takvu informaciju na internetu nisam nasao o pucanju hilzni kod 1.9dci 88kw, jesam za letece legere ali za hilzne nigde ni reci.

Milenko_M

Mora sve to da se skine i proveri mašinski u dobroj mašinskoj radionici.Ako je klip bio u problemu onda mora i klipnjača da se menja .A onda skoro obavezno sve klipove i klipnjače menjati.
I mora tačno da se ustanovi uzrok kvara.

tasicss

Upravo tako, ali mehanicar nema vremena da skine donji deo motora, vec je to odlozio za narednih 4-5dana auto mi stoji tamo polu rasturen i vec gubim zivce a ne zelim da mi on nabavlja delove i prica kojesta vec da mi kaze sta i kako a za delove cu se ja pobrinuti.

slavko_bgd

Ta "popravka" je u startu krenula u pogrešnom pravcu i daj Bože da se završi kako treba... srećno vam bilo, i tebi i majstoru.  :krsti:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

tasicss

Skinuta radilica ima vidljivih ostecenja nestu gde dolazi klipnjaca prvog klipa te sam kupio drugu radilicu, takodje klipnjaca je za menjanje e sad sto se tice izbora lezajeva i karika to ce verovatno biti Kolbenschmidt a majstor mi kaze da na mestu letecih dolaze neki "sputter" lezajevi koji kostaju 50eur kao to je fabricki a u radnjama auto delova to cuju prvi put gde god pitao i nude mi neke koji dolaze po katalogu i kostaju 3x manje a te "Sputter" bi majstor da sam naruci. Jel me to nesto majstor radi na foru nije mi jasno? :nezna:

nikouro

Ne znam dal je radilica, ležajevi ili nešto treće ?? Bez znakova upozorenja, čudnih zvukova odjednom počeo je da cekicara motor ? Nisam siguran ni da li je motor ili menjač ???
Dodam video na YT pa da linkujem u temi ?

https://youtu.be/LdNc6hjbWAo?feature=shared

wcyber

radilica i lezajevi ti dodje na isto.. ako je do menjaca, onda se ne bi culo dok drzis kvacilo ..

najbolje da odslepas bez voznje u svoj servis

nikouro

Zvao dva najbliža servisa. Ne rade subotom popodne. Kažu, posle ponedeljka.

tasicss

Sve mi liči na to da su okrenuli ležajevi na radilici, ne pali auto i pravac majstor. Tako isto se čulo kod mene, skoro identično kuckanje a ti motori su skloni tome tako da je kod njih preporucena preventivna zamena letecih ležajeva.

nikouro

Parkirao i ostavio auto na parkingu. Videći posle nedelje gde ću. Do tad, da skupim informacije.
Ono što sam primetio, pre nego što sam ugasio motor jeste da mi zaglavila papučica kvačila ? Sekund dve. U tom trenutku, dal se meni učinilo Il ne, sekund dve je prestalo da čekića i opet nastavilo.
Sad, pošto došao kući, hladne glave razmišljam o bilo kakvim simptomima u prethodnom periodu.
U zadnjih par nedelja, nek bude mesec dana, kad je hladan motor i ne svaki put, znao je u drugoj brzini na 2200 obrtaja da "štucne" ? Ne treća, ne četvrta već samo u drugoj i to kad je hladan. Čim podigne temperaturu za koji stepen gore, to se nije dešavalo. Nekad čak i hladan nije to radio. Bez nekog obrazaca.
Sad me ovo muči oko pedale kvačila. Moraću sutra da proverim, bez startovanja motora, dal pedala funkcioniše kako inače  treba !?
Drugo ... Ništa neobično se nije dešavalo. Pali, prima gas normalno, vuče ko lud, nista nije lupalo, struglo ... Jedan sam od onih vozača koji odma primeti promenu bilo kog zvuka u i oko auta. Čak i kad prestane da se čuje plastika iza ručice na vratima iza vozača pitam se kako je legla na mesto da se ne čuje 🤔😁 pošto se jedino ona čuje iako sam pokušao da je "zalepim" i ubijem tu vibraciju.