Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa radilicom i lezajevima radilice

Započeo pablo1986, 07.04.2010. - 23:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

BorisS

Naravno da nema,a to crveno je zbog toga jer je lezaj poceo da se trosi i izgubio prvi sloj cementacije

Piros

^^ Ispravno si postupio i ja bi to isto uradio. Moguce da je i posumnjano u km da je verodostojna pa su ti savetovali da se to radi kao preventiva.

SlObOdNi

a jesi li video/dobio stare,zamenjene delove?
voleo bih da vidim fotografije

Tuna

Nije bilo sumnje u kilometre, preventivno sam to na toliko km izmijenio jer je, kao što sam već rekao, na toj kilometraži bilo problema na drugim autima s tim motorom. Napravio sam do sad 500km i primjetno je auto na autoputu tiši, baš me to začudilo!

Doka

Evo i ja malo da se ukljucim u ovu temu...Drzim inace auto servis i imao sam slucaj sa ovim motor i stvarno jeste tako kao sto je rekao i ovaj majstor da bi trebalo da se zamene lezajevi jer se okrenu od prilike na toj kilometrazi...na jednom Vel Satisu 2.2dCi sam ih vec menjao, a drugi je bio pre par dana da se dogovorimo kad ce da dodje, i ostalo je posle njegovog letovanja da dodje, inace jutros je krenuo na put i zakovao mu je motor, pukao lezaj, utom pukla klipnjaca, i izbilo sve kroz blok napolje. Tako da, ja bih preporucio svima da odrade i to, na toj nekoj kilometrazi...

141000km od prilike ima realnih, nije iz uvoza... Jednostavno je los motor. A menjaju se lezajevi odozdo kroz karter, ne mora da se vadi motor napolje.

SPIDI

Zdravo svima

Prvi put pišem jer imam problem koji ne mogu da rešim :help: -laguna 2003god-full oprema-automatik  :smoke: prešla 230 000 kod mene prešla 40 000 i bez ikakvih troškova, motor radi  zadnjih par dana kkao da u motoru nešto štruže kad se doda gas (liči na zvuk potrošenog ležaja-kao da grebe- kako se naginje vozilo u vožnji levo-desno tako se i zvuk menja-tiši,glasniji), ostalo sve radi normalno  računar ne prijavljuje kvar, radna temp. normalna i bez oscilacija, nema osicacija u potrošnji goriva,ne troši ulje.
Moj servis koji mi održava vozilo je na odmoru  drug koji ima servis reče mi posle detaljnog pregleda, da zna samo da se čuje čudan zvuk iz motora ali da ne sme da ga otvara jer nikad nije radio na 2.2dci motoru
Uzgred  rečeno u Banjaluci to može da se reši samo kod mog majstora kad dođe s odmora ili u reno servisu koji ima politiku otvori nalog-ostavi auto biće rešeno ,a to onda ne miriše na dobro pogotovo kad treba da se plati deo+ ruke po satu.

Ima li neko da da neki predlog šta bi moglo da bude kvar,  pišite  biću sretan sa svim sugestijama i predlozima. :v:

ziksi79

Ljudi, koliko auto realno moze preci sa uradjenom kompletnom generalnom?Na mojoj laguni radjena generalna pre 23000 km i juce zakovala

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!

Saćipko

Citat: ziksi79 poslato 28.11.2012. - 22:26
Na mojoj laguni radjena generalna pre 23000 km i juce zakovala
Imao si - imas ti neki drugi problem pre nego sto je zakovala... Tako "zakove" uglavnom kad ostane bez ulja, ili ulje drugacije viskoze, ili mnogo pregrevanja i maltretiranja, ili pomesao vodu i ulje i 'povuklo" na lezajeve. Ne "zakove" auto tek tako, zbog lose uradjene generalne. pogotovu posle 23.000km. I tu se ne isplati drugi motor. Nije to stara omega, ili bmw. To su vozila koja se mucno voze i dosta prelaze, i nikada nisi siguran ni u taj motor koji kupis...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

ziksi79

Evo sad bas gledam racun, glava je ravnjana,hilznovan blok,zamena svih letecih i lezecis lezajeva,zamena karika i dihtunga, ali nigde ne pise da je obradjena radilica.
Sto je najgore to mi se desilo 500 km od kuce, kod zeninih u Banja Luci, i sas imam i trosak slepanja auta do kuce.Ali opet bolje je sto se desilo to ovako u gradu pri brzini od 20 km na sat,a ne na auto putu sa 150.

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!

Saćipko

Neznam koliko je vremena proslo. ali probaj da reklamiras. Da se bunis... sta znam. Veliki je to trosak...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zarkoj

E evo jos jednog clana dosao da se uclani u grupu generalno losih 1.5 dci motora, dobro poznatih po crkavanju istih.....

Dakle kupljen auto na placu u novembru 2016. godine. Istog dana uradjen veliki servis kompletan pregled vozila i sve sto je potrebno da se zameni je zamenjeno...

Predjeno sa njim 4000 km i prolupao motor. Uredna servisna knjiga od vlasnika, i kod mene sve uredno ali motor prolupao......

Na auto putu pri brzini 120km/h pocelo da se cuje lupanje u motoru preko 2500 obrtaja.... prvo sam mislio da je udar vetra medjutim smanjio sam brzinu i primetio da se ispod 2000 obrtaja ne cuje.

Svega minut posle poceo je da se cuje i na 2000 obrtaja, i ja pocinjem da usporavam i da stajem sa strane i u tom trenutku stajanja pocinje da lupa katastrofalno.....

Motor se gasi i nemoguce ga je upaliti, nakon 30 minuta stajanja motor je moguce upaliti ali zvukovi su nenormalni i naravno slep sluzba do servisa i idemo dalje....

Okrenuo se leteci lezaj na trecem klipu, iskrivio radilicu i klipnjacu... Daljim tokom se ustanovilo da su svi leteci lezajevi "crvenkaste boje" upaljeni i u jako losem stanju, tako reci unisteni na svim cilindrima...

Klip je ostetio cilindar, poceo da trlja o njega, pa ce blok morati na proveru da li moze da se odradi sa honovanjem ili ce morati hilzovanje.....

Ventili su za sad ok, ali sigurno ce se menjati vodjice i gumice ventila i da se sredi celokupna glava.....

Interesuje me, vidim da su postovi dosta stari, sta je potrebno od delova (koji proizvodjac) i koja je cena, naravno okvirno...

1. Polovna radilica i klipnjaca - 140 eura - u standardu - sledi provera i poliranje
2. Honovanje ili hilzovanje motora- cena?
3. Leteci lezajevi
4. Lezeci lezajevi
5. Aksijalni lezajevi
6. Karike
7. Garnitura dihtunga - usisni, izduvni, dihtung glave
8. Gumice venitla
9. Vodjice ventila
10. Ravnanje glave i sredjivanje
11. Uljna pumpa
12. Ulje + antifriz
13. Set zupcastog je stavljen nov pre 4000 km.... nema razloga menjati???

Astrea kv

Uff ... možeš li da pretpostaviš koliko je taj motor stvarno prešao? Čitam - mnogi se kunu u 1.5 dCi a ima isto tako prilično onih koji ga grde na sva usta, ko će ga znati ...

wcyber

Moze lako da se desi da je neko pripremio taj motor za dobru udaju, sto bi rekli .. preprodavac je srecan ako coveku ne prolupa motor dovoljno brzo, da mu vise ne pada da juri plac zbog kvara, i to je to

zarkoj

Na satu je trenutno 161000 km.... po servisnoj knjizi to je prava kilometraza.

Svi servisi su zavedeni, kako u prethodnoj tako i u sadasnjoj servisnoj knjizici, postoji garantni list kad je auto kupljen kao nov.... ali uvek postoji sta ako....

Evo nekih slika da vidite kakav je motor iznutra.... nema naslaga, redovno odrzavan... ali eto....

mire

S obzirom na godinu proizvodnje tvog automobila i činjenicu da ima dizel motor, verovatna kilometraža je 300+ hiljada kilometara. Možda je to čak i optimistična procena. Servisne knjižice se štampaju po narudžbini i koštaju par desetina evrića, tako da nisu nikakav dokaz o stvarnoj kilometraži i održavanju automobila.

Naravno, moguće je i da je kilometraža realna, ali je onda ovakav kvar vrlo neuobičajen.