Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
G

Ler gas: problemi, variranja, niski obrtaji

Započeo gordan88, 29.12.2008. - 22:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Avenia

Vozi se auto i na benzinu, postujem sve preporuke proizvodjaca :) Takodje redovno pre parkiranja auta na kraju dana recimo poslednjih 5-10 minuta vratim na benzin da malo prodje kroz dizne. Uvek relativno sveze gorivo, uvek preko pola rezervoara, filter redovno menjam.

Stigle su mi dizne polovne dobre, zajedno sa railom i regulatorom pritiska (nove nisam uspeo da nadjem), pa cu probati kad stavim njih (cak cu i da ih ocistim i proverim pre ugradnje), ali opet kazem nisam sto posto siguran da ce to pomoci jer sam ove koje su trenutno na njemu u nekom trenutku skidao i cistio ultrazvucno. Zato i gledam sta bi jos moglo da bude od eventualno nekih senzora drugih, vakum creva, @wcyber ti si mi dao ideju i za pumpu goriva... Sta znam... Interesantno je da na plinu apsolutno nema taj problem, a na benzinu ima uvek doduse malkice manje kad je auto zagrejan, ali i tad...

wcyber

da, tu negde u pumpi ima i regulator pritiska goriva, ako se ne varam gde je taj regulator  :pije:

Avenia

Ne, on je na samom railu gde su i dizne. Do njega ide i vakum crevo iz usisne grane. U suštini balansira dotok goriva u dizne na osnovu pritiska goriva i pritiska vazduha u usisu...