Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

thomas

Meni se javio zvuk kao kada crkne lezaj i dolacio je iz pravca kaiseva i ti se jace cuo na leru, kada sam vozio slabije. Odem u ovlasteni sevis, cim sam digao haubu majstor odmah kaze remenica alternatora .  6500 dinara sa rukama.   :f1:

dule-car

javili mi danas za delove inina remenica 6500 pk kais 1300 i ruke dzabe prekosutra stize pa javljam jel jos nesto i jel jos lupa i udara

SlObOdNi

svsavic

Sigurno ZK ugrađeni u fabrici (na 1.9 dci) su made in UK, marke se ne sećam. Čak se posle 120000 km  ni oznake nisu skinule skroz

djiuliju

Zupcasti i PK kais, gates vs continental??? Cena slicna, priblizna. Kom dajete prednost?

djiuliju

Koj god izaberem, moram da narucim, tako da ne mogu da ih opipavam, jednostavno nema ih u radnji.
Mada cesto kvantitet ne prati kvalitet :-)
Pa i zene kazu da nije sve u velicini  :bigl:

nemke

fabricki obicno ide gates,a i po ovlascenim servisima stavljaju kada se radi servis gates,tako da preporuka gates kais i skf spaneria.zamena na 60000-80000km

cl1o

Imam jedan problem zadnjih 20ak dana, a taj je da mi nešto škripi kad upalim auto. Najprije je to bilo jutarnje škripanje pa mi reče komšija, majstor, da je to možda od vlage pa kad se zagrije to prestane. Zadnjih dana zaškripi gotovo svaki put kad ga upalim, pa kad par puta dodam gas prestane i motor kao da malo promijeni zvuk i onda mirno radi.
Siguran sam da je neki remen u pitanju, a vi pomozite u pogađanju koji!?  :help:

Kada sam ga kupio prije 2 mjeseca odmah mi pukao remen anlasera pa sam novi stavio. Zupčasti nisam dirao jer sam otišao u ovlašteni servis gdje su mi potvrdili da je redovno servisiran, a remen zamjenjen na 118 000k sa rokom do 240 000k ili 5 godina. Problem je što je sad napunio 5 godina od zamjene, a na satu 171 000k. Treba li ga mijenjati?

Izvinjavam se na dužini izlaganja!  :write:

Hvala!

iggy1607

Koliko ja znam,interval zamene zupcastog kaisa,a pri tom se podrazumevaju i spaneri je max 60 000 km.
Naveo si da je zamenjen na 118 000 a sad ima 171 000 sto znaci da je presao vec 53 000 km. Ako je u isto vreme menjan (po zdravoj logici bi tako trebalo) ikais alternatora koji je pukao na 53 000 to ti je znak da bi zupcasti trebao da zamenis sto pre,tj da odradis veliki servis. Ako ti pukne zupcasti (daleko bilo) havarija moze biti dosta veca. Ima na forumu dosta poznavalaca u vezi ovog problema,oni ce ti pojasniti ovo jos bolje.

Skripa dolazi od kaisa,a posto je PK zamenjen,onda je verovatno od ovog drugog.

bingo

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

cl1o

@ iggy

Da, ali to je na našim prostorima. U Njemačkoj je trajanje zupčastog 120 000 km. Posljednji, mali servis, je urađen na 162 000 km... Planiram svakako dosta prije ove njemačke granice mijenjati sve to, ali rekoše mi da je besmisleno kad je potvrđena servisna i servis skoro odrađen sad da sve to ponavljam...  :nezna:

nuk

pk kais je jedini koji moze da skripi, moze i remenica, lezaj alternatora pa cak i vodena pumpa.
sigurno je da ti to niko ne moze reci ovako preko foruma zato, pravac kod majstora  :yes:

iggy1607

Citat: nuk poslato 22.05.2011. - 23:06
pk kais je jedini koji moze da skripi, moze i remenica, lezaj alternatora pa cak i vodena pumpa.
sigurno je da ti to niko ne moze reci ovako preko foruma zato, pravac kod majstora  :yes:

Ja sam ti samo naveo interval zamene kaiseva-kod nas u Srbiji naravno,inace je to problem za majstora-ovako napamet tesko sta se moze reci.

cl1o

Ok, hvala vam na savjetima.  :respect:
Otiću kod majstora da pogleda to, ima odličan u blizini. Možda pokušam jedino sa wd sprejom, negdje sam pročitao da i to može riješiti problem (naravno, ako nije u pitanju vodena pumpa)

nemke

ako je kais dobar onda je losa remenica na radilici ili se zakocila remenica sa kvacilom na alternatoru