Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

zarkoj

Ima ali dok ja to ne sredim nista od toga.

Pa video si gore navedeno....

Aman sve novo i tako su pustili da radi.... dalje nema potrebe da dajem komentar

Evo kaze majstor/vlasnik servisa da je to u redu i da je to normalno. :)

Tako da on daje garanciju :D

milan035

Majstor je u pravu, to je normalno, zato zatezač i ima tu oprugu, i nije fiksni.

singer

zatezac je tu da zateze kais a ne sme da vibrira,a vibracije donose probleme....

i na mojoj laguni kao i na bezbroj drugih auta postoji zatezac i ne vibrira(barem ne primetno okom)

milan035

A šta misliš, zašto zatezač nije fiksni kao na zupčastom kaišu?

singer

nista ne mislim,ali kazem da ne bi trebalo da vibrira jer tada nesto nije u centru.

pk kais i zupcasti su kao dupe i oko   :kez:

p.s. kad ne bi bio fiksni zatezac onda ne bi morao da bude ni zupcasti kais vec obican ili pk...

https://www.youtube.com/watch?v=VqxeZag-MPk

milan035

Normalno je da vibrira, zato je i takve konstrukcije, u protivnom bi se ugrađivao fiksni.  A vibracije su zbog alternatora.

Pitao sam zašto na pk kaišu nije fiksni kao na zupčastom, a ne zašto je na zupčastom fiksni. Zamena teza.

Tebi je ovo smešno? :krsti: Odgledao sam 3 sekunde...

singer

milan035

Ja ne, možda ih ti imaš. Samo sam izneo svoje mišljenje. Ako tebi tu nešto smeta, onda je to već tvoj problem.

singer

Citat: milan035 poslato 21.02.2017. - 12:05
Normalno je da vibrira A vibracije su zbog alternatora.

J sam izneo svoje misljenje i meni tu ama bas nista ne smeta ,da na mojim kolima  remenica ili kais vibrira-potrazio bih uzrok i resio ga jer iz iskustva znam da nesto sto ima debalans nece dugo trajati....

p.s. ja cenim svacije misljenje a pogotovo iskustvo.

milan035

Pogrešna ti je polazna pretpostavka, nije vibracija zatezača posledica debalansa neke remenice/osovine. U pitanju je promena otpora pri okretanju.

Sebastijan

Na koju stranu je postavljen zatezač u odnosu na pogonsku remenicu, pogonsku ili povratnu da tako nazovem?
Gluvom priču pričati!

zarkoj

djordjep

Obično najviše udara na španer izaziva blokirana remenica alternatora.

doesnotmatter88

Ljudi treba mi jedna pomoc

Juce krenem u Vrnjacku Banju iz Beograda i negde kod Velike Plane auto mi izgubi snagu i promeni zvuk,(kao da nesto lupa) i ja usporim stanem odmah ugasim auto. Uzmem pogledam kais i ustanovim da je jako labav. Pozovem slep i doslepam auto kuci. Kuci probam da upalim i nista nece ni da zavergla samo se cuje onaj zvuk kao kad je prazan akumulator ono caktanje da gatako nazovem.
E sad mene zanima sta je u najgorem slucaju moglo da mi se sje*e (izvinite a izrazu) cuo sam da on ima neku kajlu i da se ne krive tako lako ventili.Da li je to istina ili ne ne znam nisam neki strucnjak. Interesuje me  koliko je neka maksimaln cifra koju mogu da ocekujem?
Da napomenem da je veliki servis uradjen pre 15000 km i da je zamenjeno sve osim remenie za koju je majstor rekao da nema potreba da se menja i da to moze lagano do sledeceg velikog servisa.