Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mali_veseljak

Zamijenjen klinasti remen i trkaci/letaci/klizaci...sta vec bi :rotfl: na spaneru. Spaner nije mijenjan jer je dobar. Nestalo je onog zvuka i za sada je sve u redu. Pozdrav svima.

goran_trebaljevac

imam problem koji me prati 2-3 nedelje. naime, pukao mi je PK kais, a promenio sam ga pre 23000km (zasmrdela gorevina gume i pukao). majstor promenio kais, ali nije uspeo da utvrdi razlog pucanja, kaze da se sve savrseno okrece. Nov PK kais pukao nakon 2-3 dana rada (ovaj put nije pukao, vec su se "bregovi" iskickali). od tada krece potraga. majstor koji radi auto-klime kaze da je kompresor u redu. auto-elektricar kaze da je remenica alternatora (koja u ovom slucaju nije proklizavajuca) u redu. vratim se opet kod svog automehanicara i on utvrdi da remenica radilice ima "promene" na gumi i da treba da se promeni. dok sam cekao deo da stigne, tog jutra po prvi put cujem skripanje PK kaisa. skripanje (jezivo skripanje) je trajalo 2-3 minuta i posle prestalo. postavimo novu remenicu radilice i predjem oko 500km, kad opet juce ujutru se cuje isto skripanje, u predelu radilice, ali kao da citav kais skripi (ne mogu sigurno da utvrdim). odvezem do masjtora, ali auto se ugrejao i skripanje se ne cuje. auto je trenutno kod majstora, pokusace da upali s vremena na vreme da bi se culo skripanje.

ima li neko slicna iskustva? sta bi moglo da bude? da li moze da se desi da PK kais skripi prvih par minuta dok je hladan ili dok ima vlage, a onda prestane?     

stanci

Citat: goran_trebaljevac poslato 16.09.2010. - 09:14
imam problem koji me prati 2-3 nedelje. naime, pukao mi je PK kais, a promenio sam ga pre 23000km (zasmrdela gorevina gume i pukao). majstor promenio kais, ali nije uspeo da utvrdi razlog pucanja, kaze da se sve savrseno okrece. Nov PK kais pukao nakon 2-3 dana rada (ovaj put nije pukao, vec su se "bregovi" iskickali). od tada krece potraga. majstor koji radi auto-klime kaze da je kompresor u redu. auto-elektricar kaze da je remenica alternatora (koja u ovom slucaju nije proklizavajuca) u redu. vratim se opet kod svog automehanicara i on utvrdi da remenica radilice ima "promene" na gumi i da treba da se promeni. dok sam cekao deo da stigne, tog jutra po prvi put cujem skripanje PK kaisa. skripanje (jezivo skripanje) je trajalo 2-3 minuta i posle prestalo. postavimo novu remenicu radilice i predjem oko 500km, kad opet juce ujutru se cuje isto skripanje, u predelu radilice, ali kao da citav kais skripi (ne mogu sigurno da utvrdim). odvezem do masjtora, ali auto se ugrejao i skripanje se ne cuje. auto je trenutno kod majstora, pokusace da upali s vremena na vreme da bi se culo skripanje.

ima li neko slicna iskustva? sta bi moglo da bude? da li moze da se desi da PK kais skripi prvih par minuta dok je hladan ili dok ima vlage, a onda prestane?     
:doh: Ne staj mi na muku  :doh:
Kod mene se cuje tek kada se dobro zagreje i to kada krecem u prvoj par metara dok ne pustim kvacilo :blink: Ne znam sta je, kada sam ga odvezao kod majstora nije se nista culo pa me majstor nap**kao i rekao mi da sam hipohondar za svoj auto  :oo: Rekao mi da samo vozim i pratim stanje  :v:
i takoo...

sagittarius82

dal ste probali da podmazete kais kao sto mnogi rade zimi ono nesto sapunom ili tako nesto jbg ? deluje suludo al tako radde kad se cuje kais

goran_trebaljevac

nisam probao mazanje sapunom...

danas probao majstor auto, upalio i kaze da se nista ne cuje, ostace i nocas kod njega... spaner za PK kais je automatski, kaze da je opruga dobra, pa se pitam da mozda ne steze isuvise kais, a onda se zbog toplote kais malo opusti pa ne skripi???

stanci

ni ja ga nisam mazao sapunom  :rotfl:

Verevatno si u pravu za PK kais u smislu da je tvoj verovatno prezategnut a moj malo opusten u hladnom stanju, pa kada se zagreju tvoj prestane, a moj pocne da proizvodi neki zvuk  :blink:
i takoo...

goran_trebaljevac

bilo kakva ideja da mozda neka remenica ili kompresor klime moze uglavnom da radi i da se normalno okrece, a onda, naprasno, da ukoci na par minuta i pokida kais...  :help: :help: :help:

MarcosBG

Citat: mali_veseljak poslato 25.08.2010. - 13:38
Zamijenjen klinasti remen i trkaci/letaci/klizaci...sta vec bi :rotfl: na spaneru. Spaner nije mijenjan jer je dobar. Nestalo je onog zvuka i za sada je sve u redu. Pozdrav svima.
Koliko te kostalo to zadovoljstvo?

mali_veseljak

Dijelovi su me izasli...hm...ak se dobro sjecam 50€. Kolega mi je mijenjao tako da su ruke kostale dvije pive. :rotfl:

Alhemičar

Da dignemo malo temu iz mrtvih.   

Zanima me..ima li neko pravilo kada se menja Pk kais (poseban servisni interval) ili se to menja "od oka"?

Pitam,zato sto sam na 60.000km radio veliki servis u ovlascenom sevisu i Pk kais mi nisu dirali,iako je spaner Pk kaisa zamenjan jer je prosvirao.Zupcasti kais i set spanera-rolera (ili kako vec ide) je promenjen..ali Pk kais ne.   :nezna:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

makarije

Citat: Alhemičar poslato 12.10.2010. - 14:30
Da dignemo malo temu iz mrtvih.   

Zanima me..ima li neko pravilo kada se menja Pk kais (poseban servisni interval) ili se to menja "od oka"?

Pitam,zato sto sam na 60.000km radio veliki servis u ovlascenom sevisu i Pk kais mi nisu dirali,iako je spaner Pk kaisa zamenjan jer je prosvirao.Zupcasti kais i set spanera-rolera (ili kako vec ide) je promenjen..ali Pk kais ne.   :nezna:

isti slucaj kao i sa vodenom pumpom - ukoliko je dobro nema potrebe menjati 
zenu dupe krasi a tortu orasi

Cherokee

Kod mene je isto uradjeno kao kod naseg druga Borise, ovaj Cliomana, tj Alhemicara (koji je vise...)  :laugh:

Navodno PK kais kad pukne ne moze da izazove stetu  :nezna: Mada je taj kais za moj auto 1000-1500 dinara  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

makarije

Citat: Cherokee poslato 12.10.2010. - 14:41
Kod mene je isto uradjeno kao kod naseg druga Borise, ovaj Cliomana, tj Alhemicara (koji je vise...)  :laugh:

Navodno PK kais kad pukne ne moze da izazove stetu  :nezna:

... ako se ne podvuce ...

s vremena na vreme ga je potrebno vizuelno prekontrolisati - ostecenja i ispucalost se lepo vide

peric

A valjaju li čemu Gates kaiševi, pre svega mislim na zupčasti?

makarije

Citat: peric poslato 12.10.2010. - 15:28
A valjaju li čemu Gates kaiševi, pre svega mislim na zupčasti?

:yes: ( procitaj celu temu )