0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
imam problem koji me prati 2-3 nedelje. naime, pukao mi je PK kais, a promenio sam ga pre 23000km (zasmrdela gorevina gume i pukao). majstor promenio kais, ali nije uspeo da utvrdi razlog pucanja, kaze da se sve savrseno okrece. Nov PK kais pukao nakon 2-3 dana rada (ovaj put nije pukao, vec su se "bregovi" iskickali). od tada krece potraga. majstor koji radi auto-klime kaze da je kompresor u redu. auto-elektricar kaze da je remenica alternatora (koja u ovom slucaju nije proklizavajuca) u redu. vratim se opet kod svog automehanicara i on utvrdi da remenica radilice ima "promene" na gumi i da treba da se promeni. dok sam cekao deo da stigne, tog jutra po prvi put cujem skripanje PK kaisa. skripanje (jezivo skripanje) je trajalo 2-3 minuta i posle prestalo. postavimo novu remenicu radilice i predjem oko 500km, kad opet juce ujutru se cuje isto skripanje, u predelu radilice, ali kao da citav kais skripi (ne mogu sigurno da utvrdim). odvezem do masjtora, ali auto se ugrejao i skripanje se ne cuje. auto je trenutno kod majstora, pokusace da upali s vremena na vreme da bi se culo skripanje.ima li neko slicna iskustva? sta bi moglo da bude? da li moze da se desi da PK kais skripi prvih par minuta dok je hladan ili dok ima vlage, a onda prestane?
Zamijenjen klinasti remen i trkaci/letaci/klizaci...sta vec bi na spaneru. Spaner nije mijenjan jer je dobar. Nestalo je onog zvuka i za sada je sve u redu. Pozdrav svima.
Da dignemo malo temu iz mrtvih. Zanima me..ima li neko pravilo kada se menja Pk kais (poseban servisni interval) ili se to menja "od oka"?Pitam,zato sto sam na 60.000km radio veliki servis u ovlascenom sevisu i Pk kais mi nisu dirali,iako je spaner Pk kaisa zamenjan jer je prosvirao.Zupcasti kais i set spanera-rolera (ili kako vec ide) je promenjen..ali Pk kais ne.
Kod mene je isto uradjeno kao kod naseg druga Borise, ovaj Cliomana, tj Alhemicara (koji je vise...) Navodno PK kais kad pukne ne moze da izazove stetu
A valjaju li čemu Gates kaiševi, pre svega mislim na zupčasti?