Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ćimo

ivukoje

Izgleda mi se cuje PK kaiš prilikom paljenja. Drugar kaže uzmi kaiš, pa da zamenimo, a za ostalo da vidimo da li treba. Da uzmem ceo set PK pa da mu kažem da menja sve. I čiji set da uzmem?

zokce

frenchkey

Citat: ivukoje poslato 07.03.2019. - 22:45
Izgleda mi se cuje PK kaiš prilikom paljenja. Drugar kaže uzmi kaiš, pa da zamenimo, a za ostalo da vidimo da li treba. Da uzmem ceo set PK pa da mu kažem da menja sve. I čiji set da uzmem?

INA bi trebalo sve da je kvalitetno u setu

geler

Dok ne odem kod majstora, ima li iko predstavu šta može da daje ovakav zvuk?

https://www.youtube.com/watch?v=8R7SSzTG27U

wcyber

taj sitni ci ci ci u pozadini ili nesto drugo ?

Jesi proverio podloske dizni ? Da ne pućka na diznama?

geler

Baš to.. zvuk je vrlo nisko u tom delu motora, čak i ispod pk kaiša i remenice

wcyber

pa nema sta drugo biti nego neki roler/spaner kais .. remenica ..

mzoda je vreme za veliki servis i zamenu svega ?

geler

Servis veliki je rađen na 206k, sada je na 247k. Idem uskoro kod majstora za pregled pred put pa ću se posavetovati sa njim. Nadam se samo da ovako nešto ne može da ošteti nešto i napravi ozbiljniji problem..

wcyber

servis je radjen, ali sta je menjano na njemu, to je jako diskutabilno, jer ljudi razne stvari menjaju/ne menjaju :)

neko zameni samo kais, neko kais i pumpu, neko zameni i PK kais, neko ne... a o remenicama da ne pricamo :)

Shoga

Citat: wcyber poslato 22.07.2020. - 16:41
servis je radjen, ali sta je menjano na njemu, to je jako diskutabilno, jer ljudi razne stvari menjaju/ne menjaju :)

neko zameni samo kais, neko kais i pumpu, neko zameni i PK kais, neko ne... a o remenicama da ne pricamo :)
I to je tacno..Ljudi zamene set zupcastog jer se njega plase a PK je kao manje bitan a ne znaju da ako pukne PK kais cesto se uplete u zupcasti i opet dolazi do prezupcenja, krivljenja ventila, unistavanja klipova itd..itd

wcyber

burazu puko PK kais u makedoniji ili tako negde kad se vracao iz grcke .. da ti ne pricam koliko se jebavao zbog toga :D slepanje do majstora, familija ..

SasaLaguna95

Zna li iko na koliko se Nm zateže sarafi od remenica, rolera i spanera?
Kod druga na autu majstor pretegao saraf na radilici, puko nakon nekog vremena pa mora voziti auto na popravku opet...

Ja nesto kontam da ni ovi u ovlastenlm kad sam radio v.servis nisu koristili moment kljuc a nisam ni vidio posto sam poslije i bio tu, kad su zavrsavali sa autom
Samo su onim pmeumatskim pištoljem dotezali sve sarafe
Nasao sam na netu da se steze na 40Nm plus 110 stepeni (sto valjda dodje okvirno 130-140Nm)

Pa sam mislio da provjerim sve sarafe sa moment ključem  al ne znam na koliko se stežu a tesko je naci na netu
My car = My rules !

Milenko_M

SasaLaguna95

Jel treba blokirati nesto ili samo da zavucem moment kljuc i dotegnem na 120 Nm
Ima li gdje kakvo servisno uputstvo da svim sto se tice motora i ostalog za L2
My car = My rules !