Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kaisevi, remenice (roleri, spaneri)- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Cherokee, 13.04.2010. - 22:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Milenko_M

SasaLaguna95

Nasao sam i komplet korisničko za lagunu 2
Tako da sam otprilike vidio kako i šta treba
Hvala
My car = My rules !

zerc

Khm, ovaj, te vrednosti zatezanja vaze za nov sraf, bez ulja i masti, prasine u navoju...
Zato ne brini ako nije bas na meru stegnuto ili kao sto ga je onaj pretegao...

SasaLaguna95

U uputstvu pise da ide 40Nm plus 100 stepeni (kod nas kakvi su servisi niko ne koristi moment kljuc a kamoli stepen kljuc)
Samo ne znam kako bi blokirao radilicu da ne okrene, ima neki klin sto se umeće al nemam ja alata

Odvesti opet u ovlasteni pa nek rade
Imam garanciju na rad svakako
My car = My rules !

djiuliju

Ne kazem da uputstvo ne kaze tako, ali opterecujes se nepotrebnim stvarima.

singer

U donjem delu bloka,negde kod menjaca do kartera imas jedan sraf,tu ide stift za blokadu radilice kad se radi razvod.

Mislim da je fi 8x50 ili 60mm,odsrafis vrtis motor gedorom na radilici i neko ubaci stift i blokirao si je.

Ako radis iz kanala ili stubne dizalice mozes sam.

SasaLaguna95

My car = My rules !

Ultrena

Imam problem sa lagunom 2, pre 2 dana pocepa PK kais i uleti u zupcasti, prezubi (sreca, samo za 1 zub i nije bilo havarije). Pocepao ga celom duzinom, za 1 kanal. Majstor ponovo uzubio, sve komplet novo stavio, novu remenicu radilice ali problem i dalje prisutan. Navlaci PK u zupcasti.
Malo smo usli u corsokak, ne znamo sta dalje. :nezna:
Jedna od opcija je da se stavi 5PK umesto 6PK ali je ostavljena kao krajnja opcija.

Ima li neko neki predlog?

aboki85

Nov španer PK i roler PK? Kakva je remenica alternatora? Na Kangoo je ona pocepala PK kaiš.
Ako je to sve ok, ostaje ti kompresor klime  :nezna:

Ultrena

Da, sve novo. Ostali su samo klima, alternator i sta jos ima na pk... Nigde nista ne baca, jedino sto su primetili kao da je remenica radilice uvucena ka motoru i da bezi za taj jedan zub :nezna: 
Posle su probali da preskoce taj jedan kanal i onda je bilo u pravcu. Zbog toga su i rekli da mozda 5pk dodje u obzir.
E sad, kako to da se uvuce remenica kada to nema gde :D

singer

Zar ne ide svakako 5pk kais iako na remenicama ima 6k...msm remenica radilice ima 5k dok ostale remenice 6k?

kod mene spaner malo baca u stranu i glodje pk ,majstor mi rece da je za zamenu kao i kais,pre 30k sam menjao roler koji je skripao na hladnom...

Ultrena

Kod lagune je svuda 6 kanala i ide pk6, tako je bio i prethodni... S tim da je prethodni set trajao preko 100.000 a ovaj nije ni 10 :D
Majku mu, sve radimo 2x :tup: Set kvacila, sada veliki... :fiju:

singer

Ok,kod mene je kako sam napisao  :wink:

Mozda je razlika u tome kod benzica i dizela...

gorinjo

Citat: Ultrena poslato 03.02.2021. - 19:22
Da, sve novo. Ostali su samo klima, alternator i sta jos ima na pk... Nigde nista ne baca, jedino sto su primetili kao da je remenica radilice uvucena ka motoru i da bezi za taj jedan zub :nezna: 
Posle su probali da preskoce taj jedan kanal i onda je bilo u pravcu. Zbog toga su i rekli da mozda 5pk dodje u obzir.
E sad, kako to da se uvuce remenica kada to nema gde :D
Tebi je otisla remenica radilice, uvukla se ka bloku motora i cepa kais. Desava se da se samo smakne ka bloku, a i dalje drzi, uskoro ce da preklizi skroz, t.j. da ode amort guma u njoj

Ultrena

Zasto se isto to desilo i sa novom? Stavljena je nova remenica i opet je povukla ka bloku motora...